Barcelonan maamerkit

Barcelonan tunnetuimmat maamerkit

Barcelonassa on kymmeniä kirkkoja, jokaisen kulman takana löytyy olevan jokin uusi nähtävyys, unohtamatta kaikkia upeita kaupunginosia, jotka ovat täysin erilaisia. Useat maamerkit ovat ehdottomasti tutustumisen arvoisia!

Arc de Triomf

Arc de Triomf on yksi Barcelonan tunnetuimmista maamerkeistä. Monumentti avattiin vuonna 1888, kun Barcelonassa järjestettiin maailmannäyttely. Maailmannäyttely järjestettiin pääosin Parc de la Ciutadellan puistossa, ja Arc de Triomf toimi sen sisäänkäyntinä. Monumentin on suunnitellut arkkitehti Josep Vilaseca. Arc de Triomf sijaitsee samannimisen metroaseman vieressä. 

Barri Gotic 

Kortteli, jonka nimi on Barri Gòtic - goottilainen kortteli - on kaupungin vanhin kortteli. Barri Goticin tunnistaa sen mukulakivikaduista, pienistä toreista ja vanhoista rakennuksista. Tällä asuinalueella syntyi ja työskenteli myös Picasso, sekä taiteilija Joan Miró. Barri Gotic on pullollaan upeita nähtävyyksiä: kaupungintalo, goottilaiset kirkot ja Sagrada Familia ovat hyviä esimerkkejä näistä. Vanhassa juutalaisessa korttelissa – El Callissa – pienet kadut ovat täynnä ihmisiä. El Call sijaitsee lähellä Plaça Sant Jaumen toria.

Palau de la Música Catalana

Katalonialainen musiikkitalo, tai espanjalaisittain Palau de la Música Catalana, on tunnettu konserttihalli Barcelonassa. Rakennusta rakennettiin vuosina 1905-1908, ja arkkitehtina toimi Lluis Domenech, ja vuonna 1997 se valittiin Unescon maailmanperintölistalle.  Voit osallistua opastetulle kierrokselle, tai käydä kuuntelemassa klassisen konsertin. Loistava akustiikka ja kaunis sisustus tekevät rakennuksesta ainutlaatuisen. Palau de la Música Catalana sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Urquinaonan metroasemalta.

Santa Maria del Mar (Meren pyhä Maria)

La Riberan kaupunginosassa sijaitsee Santa Maria del Mar -niminen kirkko, joka on täysin joutunut Sagrada Familian varjoon. Kirkko on erinomainen esimerkki goottilaisesta arkkitehtuurista, jota harrastettiin Kataloniassa useita satoja vuosia sitten. Kirkkoa rakennettiin vuosina 1329 – 1389. Tiettyinä aikoina kirkkoon pääsee ilmaiseksi, mutta muuten on tapana jättää symbolinen summa kirkon portille. Kirkko sijaitsee aivan Plaça Santa Marian torilla, ja lähin metroasema on Jaume I.

Palau de la Musica Catalana