Retkiehdot

Yleistä

Retket varataan Apollomatkojen nettisivujen kautta, matkasovelluksesta tai matkakohteessa.

Apollo on pohjoismainen matkanjärjestäjä, joten retket voidaan järjestää suomalaisen, ruotsalaisen, norjalaisen tai tanskalaisen matkaoppaan johdolla. Osassa matkakohteita ja tiettyinä ajankohtina, esimerkiksi matalasesongilla, voidaan suurin osa retkistä järjestää englanninkielisen oppaan johdolla

Hinta ja maksaminen

Retken hinta voi vaihdella sesongin aikana. Kampanjahinnat ovat mahdollisia ja nämä koskevat vain uusia retkivarauksia.

Retken hinta vahvistetaan varausvaiheessa. Suurimmalla osalla Apollomatkojen retkistä ovat alle 2-vuotiaat lapset mukana maksutta. 2-11-vuotiaat lapset ovat oikeutettuja alennettuun hintaan, paikalliset lisämaksut ovat kuitenkin mahdollisia ja näistä ilmoitetaan varausvaiheessa.

Apollomatkojen nettisivuilla tai matkasovelluksessa varattavat retket maksetaan maksukortilla/luottokortilla (ei American Express tai Diners) ja valuutta on EUR/SEK/NOK/DKK. Valuutta riippuu siitä, millä pohjoismaisella nettisivulla tai matkasovelluksella varaus tehdään.

Peruutus

Retken peruutus tulee tehdä viimeistään 24 tuntia (1 vuorokausi) ennen retken alkamista, jotta koko summa palautetaan.

Sairastapauksessa vaaditaan retken koko summan palautusta varten lääkärintodistus ja peruutus on tehtävä ennen retken alkua. Peruutus on tehtävä mahdollisimman pian ja tästä on ilmoitettava Apollon henkilökunnalle matkakohteessa. Mikäli matkustusseurueen jäsen sairastuu ja koko seurue toivoo retken peruutusta, on tässä tapauksessa oltava yhteydessä Apollon henkilökuntaan peruutusmahdollisuuden selvittämistä koskien. Lääkärintodistus tulee esittää 36 tunnin sisällä peruutuksesta.

Apollomatkojen tekemät muutokset ja peruutukset

Retken aika ja noutopaikka saattavat muuttua varauksen jälkeen. Uusi aikataulu ja noutopaikka ilmoitetaan sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla matkapuhelinnumeroon, jonka matkustaja on ilmoittanut varausvaiheessa.

Retkien ohjelma, reitti tai päivä saattaa vaihdella kauden aikana. Peruutukset ovat mahdollisia, mikäli retkelle ilmoittautuneita matkustajia on alle vähimmäismäärän. Lisäksi paikalliset säännöt, sää ja muut Apollomatkojen vaikutusvallan ulkopuolella olevat syyt voivat vaikuttaa ajoreitteihin, retken kokonaiskestoon tai ne voivat johtaa retken peruutukseen.

Mikäli retki joudutaan peruuttamaan, ilmoittaa Apollomatkat tästä mahdollisimman pian sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla numeroon, jonka matkustaja on ilmoittanut retken varausvaiheessa ja matkustaja on tällöin oikeutettu maksun palautukseen. Muita mahdollisia lisäkuluja, joita retken peruutuksesta on voinut aiheutua, ei korvata.

Kaikki mahdolliset muutokset ja/tai peruutukset ilmoitetaan sähköpostilla, tekstiviestillä tai soittamalla numeroon, jonka matkustaja on ilmoittanut varausvaiheessa. Tästä syystä on erityisen tärkeää, että matkustaja on tavoitettavissa numerosta, jonka hän on ilmoittanut varausvaiheessa.

Maksun palautus

Peruutetun retken maksu palautetaan valuutassa, jolla matkustaja on alun perin retken maksanut. Retkimaksun palautuksen siirtymisessä maksukortille voi kestää 14 päivää siitä, kun palautus on tehty.

Mikäli alkuperäisesti varattu lento ja/tai hotelli muuttuu niin, että retkelle osallistuminen estyy, on matkustaja oikeutettu retkimaksun palautukseen, mikäli korvaavaa retkeä ei voida tarjota.

 2019-09-19