Varnan kesäkaupunki

Bulgarian kesäpääkaupunki Varna sijaitsee noin 90 kilometrin päässä Sunny Beachiltä, ja se on myös maan suurin kaupunki. Jos haluat vaihtelua lomallesi, täällä kannattaa ehdottomasti tulla käymään! Varnasta löydät kävelykadun täynnä pieniä putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita. Kaupungin puistossa voit nauttia värikkäistä kukista ja vehreästä ympäristöstä.

Ranta ja Sea Garden

Noin neljän kilometrin pituiselta hiekkarannalta löydät Sea Gardenin. Kaunis kaupungin puisto on täynnä värikkäitä kukkia, pensaita ja se on erityisesti pariskuntien ja lapsiperheiden keskuudessa. Lapsia viihdyttävät pieni leikkialue ja huvipuisto. Kuumina päivinä voit nauttia myös virkistävistä kylmistä juomista, ja käydä kävelyllä rantapromenadilla. 

Shoppaile Varnassa

Shoppailun ystäville Varna on täydellinen paikka! Praslavin ja Knayaz Borisin ostoskadulla on useita kauppoja, ja läheisellä torilla järjestetään markkinoita, joista löytyy kaikkea tuoreista hedelmistä ja vihanneksista paikallisiin käsitöihin. Varnassa on myös useita ostoskeskuksia. Kaupungin keskustassa on Grand Mall, josta löytyy esimerkiksi Zara, Adidas och Esprit. Hinnat Varnassa ovat hieman edullisempia kuin muissa suosituissa matkailukohteissa.

Varnan nähtävyydet

Varna on yksi maailman vanhimmista kaupungeista, ja täältä löydät myös vanhoja raunioita. 200-luvun alussa roomalaiset rakensivat kaupunkiin myös suuren uima-altaa. Jos haluat tutustua tarkemmin Varnan historiaan, kaupungin arkeologinen museo on hyvä vaihtoehto. Täältä löytyy esimerkiksi maailman vanhin kultainen aarrearkku. Toinen kaupungissa sijaitseva hieno museo on Merimuseo, josta löytyy esimerkiksi sukellusveneitä, kanootteja ja helikoptereita. 

Katso lisää matkavinkkejä Bulgariaan