Bulgarian kaupungit

Bulgariassa on monia vanhoja kaupunkeja, jotka vievät sinut ajassa taaksepäin. Burgasin rannikolta löydät useita pikkukaupunkeja ja kyliä kuten Sozopol ja Pomorie. Jos taas lomailet sisämaassa, suuntaa esimerkiksi Plovdiviin ja Bulgarian pienimpään kaupunkiin Melnikiin.

Melnik – pienin ja kaunein

20 kilometria Sandanskista kaakkoon, 440 metrin korkeudessa Pirinin vuoristolla sijaitsee Bulgarian pienin kaupunki Melnik, jossa asuu vain 400 asukasta. Kaupungin puutalot luovat sinne viihtyisän tunnelman, ja 96 kaupungin rakennuksista on kuvailtu olevan kulttuurinähtävyyksiä. Melnikiä ympäröi upeat maisemat ja huikeat kivimuodostelmat, hiekkapyramidit ja hiekkatornit. Alueella on myös monia viinitarhoja.

Sofia

Bulgarian pääkaupunki Sofia on todellakin käymisen arvoinen paikka. Kaupunki sijaitsee maan länsiosassa, ja sitä ympäröivät vuoret kolmelta eri puolelta. Sovia on Euroopan vanhin pääkaupunki, ja sen historia ulottuu jopa 700-luvulle eaa asti. Silloin traakialaiset asettuivat aloilleen tänne, ja vuosien saatossa monet ihmiset ovat jättäneet jälkensä kaupunkiin. Nykyään voit nähdä merkkejä monista eri ajanjaksoista, erityisesti kaupungin arkkitehtuurissa. 

Sofian kaunis kappeli rakennettiin vuosina 1882-1912, ja se edustaa bysanttilaista tyyliä. Kappeli nimettiin venäläisen pyhimyksen Alexander Nevskijin mukaan, ja se on omistettu venäläisille sotilaille jotka kuolivat venäjän ja turkkilaisten välisessä sodassa vuosina 1877-1878.
 

Mahtava Shipka

Shipkan kaupungissa sinua odottavat fantastiset maisemat ja raikas ilmasto. Kaupunki sijaitsee melkein keskellä maata, noin 1000 kilometrin päässä rannikolta. Kaupungin tunnetuin nähtävyys on venäläinen kirkko, jonka kellotorni kohoaa 53 metrin korkeuteen ja kirkosta löytyy myös 17 erilaista kelloa, joista painavin painaa 12 tuhatta kiloa. Jo kaukaa voit nähdä sen kultaisen kupolin. Kirkko rakennettiin vuosina 1885-1902 kunnioittamaan venäläisiä sotilaita, jotka taistelivat Bulgarian puolella turkkilaisia vastaan 1800-luvun lopussa.
 

Kukkia ja ostoksia Burgasissa

Burgas on Bulgarian neljänneksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee lähellä Sunny Beachiä. Jos haluat päästä shoppailemaan muutamaksi tunniksi, tämä on erinomainen paikka siihen. Galleria Mallin ostoskeskuksessa ja Aleksandrovskan pääkadulla löytyy tutumpia ketjukauppoja ja pienempiä, paikallisia merkkejä. Aleksandrovskan varrella on myös hyviä kahviloita. 

Kaupungin ylpeys on Sea Garden Park, joka on täynnä kauniita kukka-asetelmia, ja paikalta löydät myös ulkoilmateatterin ja kesäaikaan ulkoilmaelokuvateatterin. Central Beach ja The Old Beach ovat tunnettuja rantoja, ja kuuluisa rantalaituri sopii täydellisesti romanttiselle iltakävelylle.

 

Lugna Sveti Vlas

Noin neljän kilometria pohjoiseen Sunny Beachiltä löytyy viihtyisä Sveti Vlas. Täältä löydät useita ravintoloita ja baareja, ja kävelymatkan päässä kaupungista sijaitsee myös ranta. Sveti Vlasin satama on rannikon modernein, ja täällä voit nauttia hyvästä ruoasta, juomista ja ostosmahdollisuuksista.

Plovdiv –​ maan suurin kaupunki

Sanotaan, että loma Bulgariassa ei ole mitään ilman käyntiä maan suurimmassa kaupungissa, Plovdivissa. Roomalaisen aikakauden aikana kaupunki oli traakkilaisten pääkaupunki, ja nykyään se on jännittävä sekoitus kapeita katuja ja moderneja rakennuksia. Kävele pitkin mukulakivikatuja ja vieraile myös kaupungin upeassa amfiteatterissa!
 

Pomorie

Burgasin ja Nessebarin välissä sijaitsee Pomorien kylä. Täällä voit nauttia ihanista rannoista, mutta kaupungista löytyy myös muutamia nähtävyyksiä kuten vanhoja kirkkoja upeine, vanhoine ikoneineen. Pienesssa keskustassa on myös kahviloita, ravintoloita ja ostoskatu. 

Rantaelämää Obzorissa

Obzor on pieni ja rauhallinen kaupunki Burgasin ja Varnan välissä. Kesän alkupuolella kaupungissa on melko hiljaista, mutta korkeasesongin aikana kaupunki herää eloon. Täällä voit kierrellä markkinoita ja ostaa ihania tuoreita hedelmiä, tai nauttia päivästä ihanissa puistoissa. Ozborin keskustassa on pieni tori, joka toimii kokoontumispaikkana niin paikallisille kuin matkailijoillekin. Täällä sijaitsee myös muutamia mukavia ravintoloita, jotka tarjoavat paikallisia bulgarialaisia herkkuja.

Hyvää ruokaa ja huikeita maisemia Nessebarissa

Nessebarin vanhasta kaupungin osasta, joka on myös yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista, pääset sillan kautta mantereelle. Päivisin kapeat kadut täyttyvät nopeasti matkailijoista ja paikallisista asukkaista. Illan hämärtyessä tunnelma kuitenkin rauhoittuu huomattavasti. Vanhassa Nessebarissa löydät myös monia ravintoloita – ja monissa ravintoloissa on myös ihana merinäköala. Kala ja merenelävät ovat ravintoloiden erikoisuus, joten kysy tarjoilijalta päivän annosta. Lisäksi suosittelemme esimerkiksi Shopska-salaattia ja paikallista viiniä.

Katso lisää matkavinkkejä Bulgariaan