Ajman kohdetiedot

Aikaero:
  • 2 tuntia.
Kieli:

Arabia.

Valuutta:

Arabian dirhami (AED)

Passi ja viisumi:

Passi tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 30 päivän matkoille. Lue lisää passi- ja viisumimääräyksistä täältä.

Ruoka ja juoma:

Keskihinta yksinkertaiselle illalliselle on noin 14 euroa per henkilö. Alkoholi on sallittua Ajmanin ravintoloissa ja hotelleissa.

Lentokenttäkuljetus:

Kuljetus lentokentältä hotellille kestää noin 30-60 minuuttia liikennetilanteesta riippuen. Huomioithan, että Dubain lentokentällä on erittäin tiukat säännöt linja-autojen, minibussien ja henkilöautojen pysäköinnistä lentoasemalla. Tästä johtuen odotusaika lentokentällä voi olla noin 30-60 min. Tämä johtuu siitä, että linja-autot eivät pääse terminaaliin ennen kuin kaikki matkustajat ovat poistuneet matkatavara-alueelta. Myös lentokentän liikenne voi vaikuttaa odotusaikaan. Uudenvuoden viikonloppuna (31.12.-1.1.) odotusaika voi olla jopa tunnin pidempi kuin normaalisti. Apollon henkilökunta ei ole yleensä mukana kuljetuksissa.

Rannat:

Ajmanissa on hieno 16 kilometriä pitkä hiekkaranta. Kirkasta vettä ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Aktiviteetit:

Vesiurheilua ja muita aktiviteetteja hotellilla. Dubaissa on useita hyviä golfkenttiä ja sisähiihtokeskus.

Hyvä tietää:

Kaikissa Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien hotelleissa tulee maksaa turistivero, joka maksetaan suoraan hotellilla sisäänkirjautumisen yhteydessä. Lisämaksu määräytyy huonetyypin ja öiden lukumäärän perusteella, ja on 10-20 AED hotellin luokituksesta riippuen. Tämä lisämaksu ei sisälly matkan hintaan.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä useimpiin hotelleihin tulee jättää noin 200 USD:n pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä. Summa varataan luottokortilta.

Tax free -tuotteita voi ostaa lentoasemalta sekä saapumisen että lähdön yhteydessä. Emiraattiin voi verovapaasti tuoda enintään 4 litraa alkoholia per henkilö.

Ajmanissa ei saa ottaa aurinkoa yläosattomissa. Maan kulttuuri tulee huomioida kaikessa käyttäytymisessä. Olkapäät ja polvet tulee olla suojattuja, myös yleisillä uimarannoilla.

Alle 18- tai 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotellin ilman vanhemman lupaa. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Alle 21-vuotiaat ilman vanhempia matkustavien tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä lupa englanniksi. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme [email protected].

Internet toimii usein hitaasti koko maassa.