Ajman kohdetiedot

Aikaero:
  • 2 tuntia.
Kieli:

Arabia.

Valuutta:

Arabian dirhami (AED)

Passi ja viisumi:

Passi tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia alle 30 päivän matkoille. Lue lisää passi- ja viisumimääräyksistä täältä.

Ruoka ja juoma:

Keskihinta yksinkertaiselle illalliselle on noin 14 euroa per henkilö. Alkoholi on sallittua Ajmanin ravintoloissa ja hotelleissa.

Lentokenttäkuljetus:

Kuljetus lentokentältä hotellille kestää noin 30-60 minuuttia liikennetilanteesta riippuen. Huomioithan, että Dubain lentokentällä on erittäin tiukat säännöt linja-autojen, minibussien ja henkilöautojen pysäköinnistä lentoasemalla. Tästä johtuen odotusaika lentokentällä voi olla noin 30-60 min. Tämä johtuu siitä, että linja-autot eivät pääse terminaaliin ennen kuin kaikki matkustajat ovat poistuneet matkatavara-alueelta. Myös lentokentän liikenne voi vaikuttaa odotusaikaan. Uudenvuoden viikonloppuna (31.12.-1.1.) odotusaika voi olla jopa tunnin pidempi kuin normaalisti. Apollon henkilökunta ei ole yleensä mukana kuljetuksissa.

Rannat:

Ajmanissa on hieno 16 kilometriä pitkä hiekkaranta. Kirkasta vettä ja vesiurheilumahdollisuuksia.

Aktiviteetit:

Vesiurheilua ja muita aktiviteetteja hotellilla. Dubaissa on useita hyviä golfkenttiä ja sisähiihtokeskus.

Hyvä tietää:

Kaikissa Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien hotelleissa tulee maksaa turistivero, joka maksetaan suoraan hotellilla sisäänkirjautumisen yhteydessä. Lisämaksu määräytyy huonetyypin ja öiden lukumäärän perusteella, ja on 10-20 AED hotellin luokituksesta riippuen. Tämä lisämaksu ei sisälly matkan hintaan.

Sisäänkirjautumisen yhteydessä useimpiin hotelleihin tulee jättää noin 200 USD:n pantti, joka palautetaan uloskirjautumisen yhteydessä. Summa varataan luottokortilta.

Tax free -tuotteita voi ostaa lentoasemalta sekä saapumisen että lähdön yhteydessä. Emiraattiin voi verovapaasti tuoda enintään 4 litraa alkoholia per henkilö.

Ajmanissa ei saa ottaa aurinkoa yläosattomissa. Maan kulttuuri tulee huomioida kaikessa käyttäytymisessä. Olkapäät ja polvet tulee olla suojattuja, myös yleisillä uimarannoilla.

Muslimien pyhää juhlakuukautta Ramadania vietetään 5.5.-4.6.2019. Tänä aikana paikalliselo hiljentyy. Monet kaupat ovat suljettuna ja palvelu toimivat hieman hitaampana.

Alle 18- tai 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotellin ilman vanhemman lupaa. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Alle 21-vuotiaat ilman vanhempia matkustavien tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä lupa englanniksi. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme [email protected].

Internet toimii usein hitaasti koko maassa.