Abu Dhabin nähtävyydet

Abu Dhabissa on paljon nähtävää ja koettavaa jokaiseen makuun. Vierailu Sheikh Zayedin moskeijassa on lähestulkoon pakollinen kokemus, ja seikkailunhaluisimmat voivat lähteä esimerkiksi jeeppisafarille. Muista käydä myös Lähi-Idän suurimmassa viihdekeskuksessa, eli Yas Islandilla. 

Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabissa Sheikh Zayed Grand Mosque Abu Dhabissa

Sheikh Zayed-moskeija

Jos pitäisi nimetä yksi nähtävyys Abu Dhabissa, joka sinun tulee nähdä, on olemassa vain yksi vastaus: Sheikh Zayedin moskeija. Arabiemiraattien suurimmassa moskeijassa on tilaa jopa 40 000 vierailijalle, ja moskeijasta löytyy 85 eri kokoista kupoliholvia ja neljä valtavaa, yli sadan metrin korkuista minareettia. Sisäpuolella on kauniita pylväitä, valtavia kristallikruunuja ja pääsalissa on valtava rukousmatto, jonka sanotaan painavan huimat 35 tonnia. Toisin kuin monissa muissa Arabiemiraattien moskeijoissa, tänne moskeijaan ovat tervetulleita kaikki, eivät vain muslimit. 

Louvre Abu Dhabi

Kulttuurin ystävien kannattaa suunnata Abu Dhabin Louvreen. Vuonna 2018 ovensa avanneessa museossa vanha kohtaa uuden ja itä kohtaa lännen, ja se perustuu Arabiemiraattien ja Ranskan yhteistyöhön. Täällä voit tutustua sekä historiallisiin ja moderneihin taideteoksiin eri muodoissa, ja museossa on vaihtuvia sekä pysyviä näyttelyitä. 

Presidentinlinnan Qasr Al Watanin edessä oleva aukio Presidentinlinnan Qasr Al Watanin edessä oleva aukio

Qasr Al Watanin presidentinlinna

Qasr Al Watan avasi ovensa yleisölle vuonna 2019 ja on tärkeä kulttuurikohde kaupungissa. Täällä voit tutustua palatsiin ja oppia lisää Arabiemiraattien historiasta ja kulttuurista. Palatsi koostuu useista eri osista, vaikuttavasta sinikeltaisen mosaiikin peittämästä kupolihallista, vehreästä puutarhasta sekä näyttelyalueesta. Palatsissa on esillä kokoelma esineitä ja asiakirjoja, jotka kertovat maan mielenkiintoisesta historiasta ja perinteistä. 

Aavikkoseikkailu

Abu Dhabissa lomaillessasi käy ehdottomasti "The Empty Quarterissa", joka tunnetaan myös nimellä Rub' al Khali, ja joka on yksi maailman kuivimmista alueista! Hiekka-aavikko kattaa valtavat 650 000 neliömetriä ja ulottuu Saudi-Arabian, Omanin, Arabiemiraattien ja Jemenin halki. Abu Dhabissa The Empty Quarter on suosittu matkakohde. Täällä pääset ihailemaan upeaa aavikkomaisemaa, ja paikalta löytyy myös maailman korkein hiekkadyni, Tel Moreeb, joka on huikeat 300 metriä korkea. Paras aika vierailla The Empty Quarterissa on loka-huhtikuussa, jolloin lämpötilat ovat miellyttävämpiä kuin kesäkuukausina.

Tutustu Abu Dhabin retkiin

Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Abu Dhabin lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Abu Dhabin matkavinkit

Tutustu Abu Dhabin matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit lomallesi!

Tutustu matkavinkkeihin

Abu Dhabi

  • Aurinkovarma kohde
  • Ylellistä lomaa rantojen läheisyydessä
  • Sekoitus uutta ja vanhaa
Katso kaikki Abu Dhabin matkat

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä