Miami Beach

Miami Beach & Design District

Miami Beachin alue on tunnettu aurinkoisista hiekkarannoistaan. South Beachin ja Art Deco Districtin alueilla voit rentoutua rannalla tai nauttia ympäristöstä ja rakennuksista, jotka ovat tuttuja esimerkiksi Miami Vicen ajoilta. 

Tekemistä Miami Beachillä

Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa päivä Miamissa kuin kävelylenkki Ocean Driven kävelykadulla – se on kuin matka ajassa taaksepäin huolimatta päivästä tai kellonajasta. Ocean Driven varrella on Art Deco -rakennuksia, joista löytyy kaikkea ravintoloista ja baareista erilaisiin kauppoihin. Ohi ajavat autot ovat takuulla hienoimpia mitä olet koskaan nähnyt! Lisäksi voit nauttia läheisestä hiekkarannasta, ja ottaa pienen auringonotto- ja uimatauon. 

South Beach on ehdottomasti yksi niistä asioista, joita et halua jättää välistä kun lomailet Miami Beachillä. Tunnettu hiekkaranta on Miamin ikoni, ja se levittäytyy jopa kolmen kilometrin pituuteen. Täältä löydät kuuluisat pastellin väriset rantavahtien tuolit, ja voit helposti viettää koko päivän erilaisten aktiviteettien parissa. Surffaa, pelaa rantalentopalloa tai rentoudu aurinkotuolilla. Turkoosin meren lämpötila vaihtelee 23-30 asteen välillä sesongista riippuen. 

Miami Art Deco

Miami Beachin ravintolat

Yardbird Southern Table and Bar tarjoaa todella hyvää latinalaisamerikkalaista ruokaa ihanassa miljöössä. Ravintolassa on saatavilla brunssi, lounas tai illallinen, ja ruokalistalta löytyy myös muutamia amerikkalaisia klassikoita kuten Mac n’ Cheese, paistettua kanaa ja vohveleita sekä ihania kakkuja ja muita jälkiruokia. Juomat tarjoillaan hienoista lasipurkeista tai metallivaaseista, ja erityisesti viskien ja bourbonien valikoima on hyvin laaja.

Lähellä Art Deco Districtiä sijaitsee todellinen helmi nimeltä Joe’s Stone Crab. Persoonallinen ravintola on ollut perhe Weissin omistuksessa vuodesta 1913 asti. Ravintolan erikoisuus on paikallinen herkku nimeltä Stone Crab.  On myös sanottu, että itse Al Capone söi kyseisessä ravintolassa joka päivä kello 17.00. Ravintolaan ei voi varata pöytää, ja suosittelemme lukemaan ohjeet saapumisesta etukäteen.

Design District

Design District sijaitsee aivan Miami Beachin ulkopuolella, ja on nimensä mukaisesti todellinen design-alue. Alue on kehittynyt hitaasti yrittäjien toimesta, ja se alkoi muodostua jo 15 vuotta sitten, kun ensimmäiset merkit ja suunnittelijat saapuivat alueelle, ja myös ensimmäiset ravintolat avasivat ovensa. Modernit rakennukset ovat täynnä design-tuotemerkkejä ja julkista taidetta.

Älä vain jätä välistä mahdollisuutta ihastella kaunista katutaidetta ja arkkitehtuuria! Pieni kävelyretki Design Districtillä on mukava lisä päivään, ja voit vain nauttia inspiroivasta ympäristöstä. Yhtenä vinkkinä suosittelemme käymään NE 38 ja 2 Avenuen välissä, jossa voit nähdä värikkään, seinään maalatun viidakon, joka tekee parkkeeraamisesta hieman hauskempaa!

Jos olet kiinnostunut designistä, ICA (Institution of Contemporary Art) saattaa olla mieleisesi vierailukohde. Se on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 11 – 19, ja sisäänpääsy on maksuton, ja halutessasi voit osallistua maksulliselle opastetulle kierrokselle. 

Miami skyline

Design Districtin ravintolat

Design Districtissä on paljon erilaisia ravintoloita erilaisista hintaluokista. Jos olet alueella perjantaina, suosittelemme ravintolaa nimeltä The Embassy, joka on tunnettu ”pinxtoistaan”. Pinxto on kuin tapas, mutta vain pienempi. The Embassyn listalta löytyy hyviä baariruokia, jotka ovat saaneet inspiraatiota Euroopasta. 

Jos haluat palata ajassa taaksepäin 1920-luvulle asti, ravintola The Cypress Room on siihen tarkoitukseen erinomainen illallispaikka. Täällä tarjoillaan eleganttia amerikkalaista ruokaa ranskalaisella kosketuksella, ja ravintolassa on käynyt myös arvovaltaisia vieraita kuten Ernest Hemingway ja Fitzgeraldit. Pidä huoli, että tilaat jotain ravintolan hyvistä viineistä tai klassisen cocktailin!