Christiansborgin linna Kööpenhaminassa

Kööpenhaminan nähtävyydet

Kööpenhaminassa nähtävyydet eivät lopu kesken! Kaupungista löytyy linnoja, historiallisia paikkoja ja lukuisia erilaisia elämyksiä. Tee oma to do-listasi ja nappaa parhaat vinkit lomallesi!

Kööpenhaminan linnat

Amalienborgin linna, joka on kuningasperheen kesäasunto, on tunnettu vaikuttavasta rokokoo-arkkitehtuuristaan. Tanskalaiset vartijat, jotka vartioivat linnan edustalla, houkuttelevat paikalle paljon matkailijoita, ja erityisesti vartijoiden vuoronvaihto kello 12 on suosittu ajankohta vierailla linnalla.

Christiansborgin linna on toinen Kööpenhaminan mahtipontisista linnoista. Se sijaitsee Slottsholmenissa, ja on tänä päivänä Tanskan parlamentin käytössä. Alkuperäinen linna on rakennettu jo keskiajalla, mutta se on palanut, restauroitu ja sisustettu uudelleen useaan kertaan. Linnassa pääset käymään myös sen tornissa, jossa on huikeat maisemat koko kaupungin ylitse! Tornissa on myös pieni kahvila, jossa pääset nauttimaan esimerkiksi herkullisista jälkiruoista.

Rosenborgin linna sijaitsee Kongens Havessa, ja linna on rakennettu 1600-luvulla. Nykyään linna toimii museona, josta löytyy kauniita kuninkaallisia esineitä 1600-luvulta tähän päivään saakka. Linnaan kuuluu myös upea puutarha, joka on kuin pieni vehreä keidas keskellä kaupunkia.

Amalienlinna
Rundetårn

Kastellet 

Yksi Kööpenhaminan tunnetuimmista nähtävyyksistä on vehreä Kastellet. Toiselta nimeltään Citadellet Frederikshavn on 1624-luvulta peräisin oleva linnoitus, jonka kuningas Kristian IV aikoinaan rakennutti. Nykyään se on yksi pohjois-Euroopan parhaiten säilyneistä linnoituksista, ja se on yhä osittain armeijan käytössä. Linnoituksen alueella on paljon nähtävää ja alueena se on todella kaunis – käy katsomassa ainakin vanhaa myllyä ja kirkkoa!

Rundetårnin salattu historia

Rundetårn on helppo löytää, kun kävelet Strøgetin kaduilla – keskellä katua seisoo suuri torni, joka näkyy myös useista muista kaupungin korkeista paikoista. Torni on rakennettu 1600-luvulla opiskelijoiden käyttöön, jolloin siellä oli yliopiston kirjasto, observatorio ja kirkko. Torni on 36 metriä korkea, ja voit halutessasi kiivetä huipulle saakka. Upeat maisemat Kööpenhaminan ylitse taattu!

Kööpenhaminan eläintarha

Kööpenhaminan eläintarhassa Frederiksbergillä on eläimiä kaikkialta maailmasta, ja sitä pidetään yhtenä Euroopan parhaista eläintarhoista. Suurin osa puistosta on ulkona, mutta esimerkiksi apinatalo ja trooppinen talo ovat sisätiloissa. 

Erilaista Kööpenhaminaa - Christiania

Viikonloppureissun aikana kannattaa käydä tutustumassa myös Christianian, tai Fristaden Christianian ainutlaatuiseen ilmapiiriin. 35 hehtaarin alue sijaitsee Christianshavnin kaupunginosassa, mutta on itseasiassa oma kaupunkinsa joka aiheuttaa keskustelua tanskalaisten keskuudessa. Christianiassa asuu lähinnä taiteilijoita, hippejä ja vapaa-ajattelijoita, ja kaupunki on myös täysin autoton ja sitä koristavat mukavat kahvilat ja katutaide. Kiertele markkinoilla, tutustu pienten kojujen valikoimaan ja nauti vihreästä ympäristöstä!

Retki Louisianaan

Jos olet kiinnostunut tanskalaisesta taiteesta, suosittelemme Louisiana Museum of Modern Art:ia, joka sijaitsee muutaman kymmenen kilometrin päässä Kööpenhaminasta, tarkalleen ottaen Humlebækissa. Museo on avattu vuonna 1958 ja se sijaitsee kauniissa puistossa. Museon kotisivuilta voit tarkistaa ajankohtaiset näyttelyt. 

Christiania, Kööpenhamina