Upeat maisemat Adam's Peakilta

Koe unohtumaton Adam's Peak

Ota vaelluskengät mukaan Sri Lankalle ja kiipeä pyhälle Adam's Peakille. Tämä on kokemus, jota et unohda koskaan!

Utsikt Adams Peak

Buddhan jalanjäljissä

Adam's Peak eli Sri Pada, kuten sitä kutsutaan Sri Lankan kielellä, on vuorenhuippu, joka kohoaa pyramidin tavoin 2 243 metriä merenpinnan yläpuolelle. Miksi paikka on niin kehuttu? Se selviää huipulla. Huipulla, kalliossa olevassa onkalossa, näkyy metrin pituinen jalanjälki. Jalanjälki tekee huipusta pyhän paikan neljässä eri uskonnossa.

Kristityt ja muslimit uskovat, että Aatami otti täällä ensimmäisen askeleensa maan päällä sen jälkeen, kun hänet potkittiin ulos Eedenistä. Hindut puolestaan uskovat jalanjäljen olevan peräisin Shivalta. Useimmat ihmiset kuitenkin uskovat, että Buddha itse kävi täällä, joten monet buddhalaiset saattavat liittyä seuraansa huipulle johtavien 5 000 askeleen matkalla.

Miten pääset tänne

Adam's Peakille pääseminen voi olla hieman hankalaa, ja vaikka se ei olekaan kovin kaukana, teillä kuluu jonkin verran aikaa. Ensinnäkin sinun on päästävä Hattoniin, johon pääset bussilla Colombosta tai Kandystä. Voit myös ottaa junan sademetsän halki Colombosta Hattoniin muutamalla dollarilla. Jää yöksi, jotta voit ottaa bussin Adam's Peakille ja aloittaa vaelluksen kunnon yöunien jälkeen.

Ta sig ned för Adams Peak

Paras aika matkustaa tänne

Joulukuusta huhtikuuhun kestävän pyhiinvaelluksen aikana sinulla on parhaat mahdollisuudet nauttia vuoren huipulta kirkkaasta näkymästä ilman pilviä ja sadetta. Jos pystyt kiipeämään vuorelle pyhiinvaelluskuukausien alkupuoliskolla, voit myös välttää jonot. Täysikuu on buddhalaisille pyhä symboli, ja jos voit välttää vuorelle nousemista täysikuun aikaan, säästyt ruuhkilta.

Sri Padalle voi nousta kahtena yleisenä ajankohtana. Ensimmäinen tapa on aloittaa auringonlaskun aikaan, vaeltaa ylös omaan tahtiin yön aikana ja saapua huipulle auringon noustessa. Siellä on valaistus, joten sinun ei tarvitse huolehtia portaiden kulkemisesta pimeässä. Toinen tapa on aloittaa aikaisin aamulla ja nousta ajoissa auringonlaskuun mennessä, nukkua huipulla ja aloittaa kiipeäminen alas auringonnousun aikaan.

Patikointi Adam's Peakille

Kuten sanottu, Adam's Peakille voi nousta kahdella eri tavalla riippuen siitä, haluatko nähdä auringonnousun vai auringonlaskun. Kun pääset vuoren huipulle ja astut huipulla olevaan temppeliin, soita gongia niin monta kertaa, kuin olet patikoinut huipulle. Jos tämä on ensimmäinen kertasi, lyö sitä kerran, äläkä ylläty, jos kuulet jonkun lyövän sitä jopa kymmenen kertaa. 

 • Jos haluat nähdä auringonnousun:

Aloita kiipeäminen jo kello 2 aikoihin aamulla. Tuhansien portaiden kiipeäminen kestää noin kolme tuntia taukojen kanssa. Aamuviiteen mennessä sinun pitäisi olla perillä nauttimassa kauniista auringonnoususta, jonka jälkeen voit palata vuorta alas ja ehdit takaisin aamiaiselle klo 8. Tämä on yleisin reitti.

 • Jos haluat nähdä auringonlaskun:

Aloita kiipeäminen vuorelle päivällä. Nousu kestää kolme tuntia, joten varmista, että olet ajoissa auringonlaskun aikaan. Vuorella on mahdollista nukkua, mutta ota mukaan makuupussi ja ehkä hattu, sillä huipulla on kylmä. Ylhäällä ei myöskään ole ruokapaikkoja.

Patikointi alas Adam's Peakille

Alaspäin patikointi on yleensä vaikeampaa kuin ylöspäin, sillä jalkasi ovat luultavasti jo melko väsyneet koko matkan jäljiltä, ja edessä on vielä kolmen tunnin matka takaisin. Kannattaa ottaa mukaan kävelykeppi tueksi ja edetä rauhallisesti. Reitin varrella on pieniä ruokakojuja ja levähdyspaikkoja.

Pakkauslista

Vaellukselle on otettava mukaan muutamia tavaroita:

 • Pieni reppu
 • Sadetakki tai poncho sateen varalta.
 • Suuri vesipullo, noin 2 litraa. Pullon voi ostaa matkan varrelta.
 • Kamera
 • Aurinkolasit 
 • Aurinkorasvaa
 • Välipaloja, jotta saat sokeria ja suolaa.
 • Mahdollisesti kävelykeppi
 • Lämmin ja kuiva pusero auringonnousua odotellessa.

Jos vaellat niin, että nukut huipulla, tarvitset mukaan myös seuraavat tavarat

 • Makuupussi
 • Hattu
 • Ruokaa

Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Sri Lankan lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Sri Lankan matkavinkit

Tutustu Sri Lankan matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit lomallesi!

Tutustu matkavinkkeihin

Sri Lanka

 • Upeaa luontoa
 • Ihania hiekkarantoja
 • Trooppinen ilmasto ympäri vuoden
Katso kaikki Sri Lankan matkat

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä