Berliinin nähtävyydet

Berliinin nähtävyydet

Berliini on yksi mielenkiintoisimmista eurooppalaisista pääkaupungeista, jossa tekemistä ja näkemistä riittää useaksi päiväksi. Berliinistä löytyy suuri määrä merkittäviä nähtävyyksiä, kuten huikeaa Alexanderplatzin televisotorni sekä historialliset maa- ja muistomerkit, kuten legendaarinen Berliinin muuri. Kulttuurinautiskelijoille Berliini on paratiisi, sillä tasokkaita taidemuseoita, teatteria sekä konsertteja riittää loputtomiin.


Berliinin nähtävyyksiä

Berliinin muuri

Itä- ja Länsi-Berliinin erotti vuosikymmenet toisistaan historiallinen Berliinin muuri, joka murrettiin vuonna 1989. Nykyään osaa muurista voi käydä katselemassa Berliinin muurin memoriaalilla, joka on omistettu muurin uhreille. Paikalta löytyy myös sovinnon kappeli (Kapelle der Versöhnung). Berliinin muurin memoriaali löytyy Bernauer Straße kadun varrelta.

Alexanderplatzin televisotorni

Alexanderplatzin televisiotorni, paikalliselta nimeltään Fernsehturm, on huikean korkuinen nähtävyys Berliinissä. Torni on Berliinin korkein rakennus, huimat 368 metriä korkea ja se on yksi kaupungin tunnetuimmista maamerkeistä. Näkymät tornista ovat todella upeat, etenkin illan hämärtyessä. Jos haluat vierailla tornin ravintolassa, kannattaa pöytävaraus tehdä etukäteen.  Myös itse torniin on joskus jonoa, mutta vilkkaimpina päivinä käytössä on vuoronumerojärjestelmä, jolloin voit viettää jonotusajan muualla.

Brandenburgin portti

Brandenburgin portti on Berliinin historiallinen kaupunginportti ja yksi kaupungin tunnetuimmista nähtävyyksistä. Porttia pidetään Berliinin symbolina ja Saksojen yhdistymisen tunnuksena. Se sijaitsee Berliinin historiallisessa keskustassa, Pariser Platzilla.

Holokaustin muistomerkki

Holokaustin muistomerkki eli Euroopan murhattujen juutalaisten muistomerkki sijaitsee Berliinin keskustassa, Brandenburgin portin lähellä.  Juutalaisten kansanmurhalle omistettu muistomerkki on ollut kiivaan keskustelun alla ja sen toteutusta suunniteltiin pitkään. Muistomerkin on suunnitellut arkkitehti Peter Eisenman ja se toteutettiin vuosina 2003–2005.

Charlottenburgin linna

Charlottenburgin linna on Berliinin suurin linna, jonka rakennutti Fredrik I:n vaimo Sophie Charlotte, jonka mukaan linna on myös nimetty. Linna kärsi mittavia vahinkoja toisessa maailmasodassa, mutta se rakennettiin sodan jälkeen uudelleen. Nykyään linna on museo ja sen puistoalueelle on vapaa pääsy.

Berliinin monet joulutorit

Saksan joulumarkkinat ovat tunnetusti perinteikkäitä joulumarkkinakohteita. Berliinissä on jopa 60 joulumarkkinaa ympäri kaupungin aukioita ja katuja. Myyntikojut tarjoavat kuumia kastanjoita, höyryävää Glühweinia ja ihastuttavia käsitöitä. Lue lisää Berliinin joulumarkkinoista tästä >>

Vinkkejä Berliiniin:

  • Vuokraa pyörä - Berliini on loistava kapunki liikkua pyörällä
  • Tee löytöjä Hackescher Markt -ostosalueella
  • Tee kävelylenkki tai piknik kaupungin moniin puistoihin
  • Joulumarkkinat joulun aikaan