9 luontoelämystä Mauritiuksella

Mauritius on kaikkien luontoa rakastavien ykköskohde! Häikäisevän valkeiden rantojen ja ihanien huojuvien palmujen lisäksi saarelta löytyy myös kauniita kasvitieteellisiä puutarhoja ja upeita vesiputouksia. Täältä löydät parhaat vinkkimme Mauritiuksen luontoelämyksiin! 

1. Pamplemoussesin kasvitieteellinen puutarha

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, joka tunnetaan myös nimellä Pamplemousses Botanical Garden, on eteläisen pallonpuoliskon vanhin kasvitieteellinen puutarha. Puutarha on tunnettu pitkästä lammestaan jättiläisliljoineen, joka on pinta-alaltaan noin 37 hehtaaria. Puutarhassa on 85 erilaista palmua, useita eri lintulajeja ja pohjoisen uloskäynnin varrella asuu myös jättiläiskilpikonnia. Puutarha on nimetty Sir Seewoosagur Ramgoolamin mukaan, joka oli yksi Mauritiuksen johtavista poliitikoista 1900-luvulla.

2. Black River Gorgesin kansallispuisto

Vaella tiheän metsän läpi ja ihastele yli 300 eksoottista lintulajia ja erilaisia kasveja Black River Gorgesin kansallispuistossa. Puisto on kooltaan 6 574 hehtaaria, jossa sijaitsee myös saaren korkein vuori ja osa Mauritiuksen harvoista luonnonmetsistä. Jos pidät vaeltamisesta, löytyy täältä useita eri vaikeusasteisia vaellusreittejä. Puistosta löytyy myös Charmarel-vesiputoukset. Huomio, että kansallispuiston lähistöllä ei ole ravintoloita tai kahviloita, joten muista ottaa mukaan runsaasti vettä ja kunnon eväät!

Pamplemousses Botanical Garden Le Morne Brabant

3. Le Morne Brabantin vuori

Le Morne Brabant on osa Le Mornen niemimaata Mauritiuksen lounaiskärjessä. 556 metriä korkea vuori on yksi Mauritiuksen suosituimmista nähtävyyksistä ja yksi Unescon maailmanperintökohteista. Varaa opastettu kierros tai lähde puoli- tai kokopäiväretkelle upeisiin maisemiin. 

4. Le Vanillen eläintensuojelualue

Vilkas eläintensuojelualue on loistava retkikohde lapsille. Alueella asuu lukuisia jättiläiskilpkonnia, sekä valtava kokoelma erilaisia hyönteisiä (yli 23 000 lajia!). Alueella on myös Niilin krokotiileja ja dodomuseo.

5. La Vallée de Ferneyn metsä- ja eläintensuojelualue

200 hehtaarin kokoinen La Vallée de Ferney on metsä- ja eläintensuojelualue, joka sijaitsee Bamboo Mountainsissa Mahébourgin kaupungin pohjoispuolella. Täältä löydät suuren valikoiman alkuperäisiä eläin- että kasvilajeja, joista monet ovat harvinaisia ​​tai uhanalaisia.

Tutustu Chamareliin, Mauritiuksen korkeimpaan vesiputoukseen

6. Chamarelin vesiputous 

Chamarel on Mauritiuksen korkein vesiputous, joka kohoaa yli 90 metrin korkeuteen, ja sijaitsee luonnonkauniiden metsien ja vuorten kupeessa. Chamarel Falls sijaitsee Black River Gorgesin -kansallispuistossa, ja tänne voit tehdä upean patikkaretken ja nauttia Mauritiuksen luonnosta parhaimmillaan. Charmarelin putouksella kannattaa vierailla sadekaudella joulukuusta maaliskuuhun sen ollessa aktiivisimmillaan. Sadekauden ulkopuolella vesiputous voi joskus jakaantua kahdeksi puroksi, joka on myös mahtava näky. 

7. Les 7 cascadesin vesiputoukset

Les 7 cascades tarkoittaa kirjaimellisesti "Seitsemää vesiputousta" ja sitä kutsutaan myös nimellä Tamarind Falls, joista yksi on Chamarelin vesiputous. Curepipen ja Black River Gorgesin kansallispuiston välissä sijaitsevat vesiputoukset ovat täysin luonnollisia, kuten myös niitä ympäröivät vaellusreitit. Suosittelemme varaamaan henkilökohtaisen oppaan tai kierroksen kokeaksesi uskomattomat vesiputoukset ja näkymät turvallisesti.

The 7 colored earth The 7 Coloured Earth 

8. Luonnonilmiö The 7 Coloured Earth 

The 7 Coloured Earth maa on luonnonilmiö, geologinen muodostuma, joka sijaitsee Chamarel Plainilla Black River Gorgesin kansallispuistossa. Värit ovat syntyneet maapallon kehittyessä ja basalttilaavan muuttuessa savimineraaleiksi. Maan värit vaihtelevat esimerkiksi vuodenajasta ja valosta riippuen. 

9. Ile aux Cerfsin saari

Ile aux Cerfs (Deer Island) tunnetaan hienoista hiekkarannoistaan, kauniista laguunista ja kristallinkirkkaasta vedestään. Kuten nimestä voi päätellä, saarella asui aiemmin peuroja, mutta nykyään peurojen määrä on vähentynyt. Ile aux Cerfsillä kannattaa ehdottomasti snorklata kauniilla koralliriutalla ja pelata golfia suurella 18-reikäisellä golfkentällä. Saarella on myös pienet markkinat ja useita paikallisia ravintoloita. Saarelle pääsee helposti veneellä tai päiväretkellä katamaraanilla.


Vinkkejä lomamatkan suunnitteluun

Tutustu Mauritiuksen lomiimme, inspiroidu matkavinkeistä ja tilaa uutiskirje.

Kaikki Mauritiuksen matkavinkit

Tutustu Mauritiuksen matkavinkkeihin ja nappaa parhaat vinkit saaren rannoista, aktiviteeteista ja nähtävyyksistä!

Tutustu matkavinkkeihin

Mauritius

  • Eksoottisia paratiisirantoja
  • Upea snorklauskohde
  • Kauniita luontoelämyksiä
Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa uutiskirjeemme ja saat ensimmäisten joukossa tiedon tarjouksista ja uutuuksista sekä lomavinkkejä matkaasi varten!

Tilaa uutiskirje täältä