Street food

Haluatko kokea kohteen aidoimmillaan? Siinä tapauksessa sinun on suunnattava paikallisten katukeittiöiden pariin! Ruokaa myydään kaduilla ja aukioilla, se on usein halpaa ja syödään käsin. Herkuttele grillattuja kanavartaita Thaimaassa, tacoja Meksikossa ja bratwurstia Saksassa – missä päin maailmaa ikinä oletkaan!

Mitä street food on?

Katuruoka tai street food on ruokaa tai juomaa, jota katukauppiaat myyvät kaduilla, aukioilla ja markkinoilla. Suoraan syötäväksi valmistettu ruoka myydään usein kioskista, kärrystä tai autosta. Katuruoka on usein pikaruokaa ja naposteltavaa, eli sitä syödään käsin ilman ruokailuvälineitä. Tarjolla on sekä paikallista katuruokaa että kansainvälisiä hittejä, jotka ovat tulleet suosituksi eri puolilla maailmaa. Katuruoka on usein halvempaa kuin tavallinen ravintolaruoka.

Maailman suosituimpia katuruoka-annoksia:

  • Tacot, Meksiko
  • Hampurilaiset, USA
  • Roti, Intia
  • Ranskanperunat, Belgia ja Ranska
  • Baozi, Kiina
  • Pho, Vietnam
  • Churrot, Espanja

Katuruoka Thaimaassa

Thaimaa tunnetaan erilaisista katuruoka-annoksistaan. Muun muassa pad thai (paistetut nuudelit), kevätrullat, kuten tam (vihreä papaijasalaatti) ja tahmea mango-riisi. Kanom Buang -niminen ruokalaji on myös kokeilunarvoinen: nämä ovat pieniä, rapeita riisijauhoista valmistettuja pannukakkuja. Makea annos sisältää kookosta ja munankeltuaista, suolaisempaa kookosta ja vihreää sipulia. Paistetut banaanit ovat paikallinen, rapea välipala, joka pitää verensokerin ylhäällä ja on myös naurettavan hyvää. Lue lisää thaimaalaisesta ruoasta täällä.

Katuruoka Vietnamissa

Vietnamissa voi syödä muun muassa pho-nuudelikeittoa, banh miä (täytettyjä voileipiä) ja tuoreita kevätkääryleitä. Tutustu Saigonin Ben Thanh Street Food Marketiin. Ben Than Marketin lähellä on trendikäs Ben Than Street Food -tori, jossa on paljon katuruokaravintoloita. Täällä vallitsee rauhallisempi ilmapiiri, kuin muilla ruokatoreilla. Lue lisää vietnamilaisesta ruoasta täällä.

Katuruoka Saksassa

Jos suuntaan erilaisiin ruokakojuihin Saksassa, törmäät todennäköisesti erilaisiin makkaratyyppeihin, kuten bratwurst ja currywurst, doner kebab ja brezel (saksalaiset pretzelit). Tietysti kannattaa kokeilla myös saksalaista omenapiirakkaa, omenastruudelia. Kreuzbergin kulttuurialueella Berliinissä olet lähellä sekä baareja, biergarteneja että katuruokaa.

Katuruoka Englannissa

Englannissa on kukoistava ruokakulttuuri. Tyypillisen brittiläisen ruoan lisäksi myös täällä on paljon afrikkalaisia ​​ja intialaisia ​​vaikutteita. Tutustu katuruokaan Lontoossa ja Camden Townissa: kävele Camden Marketille ja The Stables Marketille. Täällä voit kävellä pienillä kujilla ja nauttia ruokatoreista, joissa myydään värikästä katuruokaa eri puolilta maailmaa. Muuten Englanti tunnetaan luultavasti parhaiten fish and chipsistä, sianlihapiirakasta ja Cornish pastasta.