Catski-viikonloppu Pohjois-Makedoniassa

Popova Sapka

Hinta alk.: 1082 €/hlö

Päivämäärät:  27.-21.3.2024

Hintaan sisältyy:

 • Menopaluu lennot
 • Ruumalaukku + käsimatkatavarat + hiihtovarustelaukku
 • Kuljetukset matkan aikana
 • Majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • Täysihoito
 • Lumikissa (kuljetusväline) sekä ohjelman mukaiset aktiviteetit
 • Kokeneet oppaat (paikallinen opas ja Xtravel-opas)

Varaa

Lue lisää matkan ehdoista täältä. 

Ota yhteyttä: [email protected]

Tietoa matkasta

Xtravel-opas: Kyllä ja paikallinen oaps

Hiihtokeskusten määrä: 1

Hissien määrä: 9

Off-pisterinne: Kyllä, pinta-ala on 32 neliökilometriä

Korkein kohta: 2747 m.p.y

Tarvitsetko vapaalaskuvälineitä: Ei

Rinteiden lukumäärä: 15

Uutuus! Kaipaatko vapaalaskuseikkailuja upeilla vuoristoilla, ilman väkijoukkoja mutta mukavuuksia unohtamatta? Tämä matka on suunniteltu seikkailunhaluisille laskijoille, jotka etsivät koskemattomia rinteitä ja loputtomia vapaalaskumahdollisuuksia. Lähde mukaan opastetulle catski-matkallemme Pohjois-Makedoniaan!


Tietoa matkasta

Pohjois-Makedonian majesteettisilla vuorilla odottavat koskemattomat puuterilumirinteet sekä dramaattiset maisemat, ja täällä pääset laskettelemaan tutkimattomien talviparatiisien keskellä. Matka on kestoltaan 5 päivää, mukaan lukien kolme päivää lumikissan kyydissä. Toisin kuin perinteisesti vapaalaskiessa, tällä matkalla istut mukavasti lumikissan kyydissä kulkiessasi rinteille. Matka toteutetaan pienessä, enintään 14 osallistujan ryhmässä yhdessä Xtravelin oppaiden sekä paikallisoppaiden kanssa. Majoitumme mökeissä, ja matkan hintaan sisältyy aamiainen sekä illallinen, ja lounaat syödään usein ulkona rinteillä. Palautumista varten löytyy uima-allas sekä sauna. 


Lisätietoa

Matkalla on käytössä catski eli lumikissa, ja laskemme virallisten rinteiden ulkopuolisilla alueilla. Odotettavissa on metsää, kumpuilevaa maastoa ja laajoja, tutkimattomia alueita, upeita maisemia sekä rento ilmapiiri. 

Lumikissa on eräänlainen lumessa kulkeva kulkuväline, jonka taakse on asennettu hytti, joka voi kuljettaa jopa 14 ihmistä ylös vuorille. 


 

Majoitus & ateriat

Hotelli:

Hiihtokeskuksessa majoitut Hotel Arena Tetaksissa ski-in/ski-out-mahdollisuuksilla + viimeinen yö vietetään Hotel Londonissa keskeisellä paikalla Skopjessa

Majoitustyyppi:

Majoitus on jaetuissa 2-4 hengen huoneissa, yhden hengen huoneita saatavilla pyydettäessä lisämaksusta. Matkaan sisältyy täysihoito. Kaikissa huoneissa on omat kylpyhuoneet. 

Ateriat:

Täysihoito - aamiainen, lounas ja illallinen sisältyvät hintaan. Aamiainen ja illallinen syödään hotellilla ja lounaat rinteillä.

 

Exempel på hur rum kan se ut:

Kuljetukset

Kuljetukset:

Kuljetukset lentokentän ja majoituksen välillä sisältyvät hintaan.

Hyvä tietää

Passitiedot: Muista varmistaa, että passisi on voimassa ja että sen voimassaoloaika on vähintään 3 kuukautta suunnitellun kotiinpaluun jälkeen. Varmista myös, että nimesi on kirjoitettu lentovarauksessasi kuten passissa.

Viisumi: Viisumia ei tarvita alle 90 päivän oleskelussa. Varmista että passisi on voimassa vähintään 3 kuukautta kotiinpaluun jälkeen. 

Sähkö: 230 V ja 50 Hz. Adapteria ei tarvita.

Valuutta: Denar

Vaikeustaso

Saadaksesi mahdollisimman paljon irti tästä matkasta, sinun tulee pystyä laskettelemaan off-piste-rinteillä ja hallitsemaan off-piste-laskettelu hyvin. Rinteet vaativat hyvää fyysistä kuntoa, kestävyyttä ja kokemusta vapaalaskusta. Emme suosittele tätä matkaa aloittelijoille. 

Varusteet

Paikanpäältä on mahdollista vuokrata varusteita.

Pakolliset varusteet:

 • Lumivyöryvarusteet, lapio, luotain ja lähetin-vastaanotin
 • Sukset
 • Sauvat
 • Kypärä

 


 

Fatmap

Hyvä 3D-työkalu tutustuaksesi alueeseen.

Sääennuste

Täältä löydät lumihistorian ja sääennusteen alueelle seuraaville 6 päivälle.

Rinnekartta

Emme laske tällä matkalla juurikaan rinteillä, mutta voit tutustua alueeseen Fatmap-kartasta.


Tietoa oppaista


 

Kaikki laskettelumatkamme toteutetaan kokeneiden Xtravelin lasketteluoppaiden järjestäminä. Riippumatta siitä, varaatko opastetun matkan vai omatoimimatkan, ovat asiantuntevat oppaamme aina apunasi takaamassa parhaan mahdollisen matkakokemuksen. 

Paikallinen vuoristo-opas: paikallinen kokenut vuoristo-opas, jolla on syvä ymmärrys vuorista ja laskettelusta, valitsee kauneimmat rinteet ja parhaat laskupaikat matkan aikana. Paikat valitaan sää- ja tuuliolosuhteiden perusteella. Matkalla on mukana myös yksi Xtravel -oppaistamme, joka auttaa käytännön asioissa. 


Tietoa Pohjois-Makedoniasta


Popova Sapka on Pohjois-Makedonian suurin hiihtokeskus ja se sijaitsee noin 50 kilometrin päässä pääkaupunki Skopjesta länteen. Kylässä tuntuu kuin aikaa olisi käännetty taaksepäin, ja alueella on kiinnostava kulttuuri ja historia. Ruoka on korkeatasoista ja hintataso edullinen! Täällä täytyy maistaa paikallisia herkkuja, kuten Banitsaa kaalin kanssa yhdessä paikallisen viinin tai oluen kera.

Hiihtokeskus on melko pieni, ja täältä löytyy esimerkiksi 9 hiihtohissiä. Mutta sillä ei juurikaan ole väliä, sillä tällä matkalla kuljemme lumikissan avulla 32 neliökilometrin alueella, joka on pullollaan koskematonta luontoa ja yli 2700 metrin korkuisia vuorenhuippuja!

Hiihtokeskus tunnetaan todellisena vapaalaskun paratiisina. Täältä löydät kaikkea, mitä toivoa voi: maagista metsää, laajoja ja avoimia alueita korkealla vuorilla, kaikenlaisia off-pisterinteitä sekä paljon muuta.