Sveti Jure Biokovo Kroatia

Koe Kroatian upea luonto

Kauniita järviä, dramaattisia vuorimaisemia ja vehreitä laaksoja – Kroatian luonto hurmaa yhtälailla rannikoilla kuin sisämaassakin. Kerromme muutamia vinkkejä ihaniin luontokohteisiin, Kroatian lomalla kannattaa ehdottomasti nauttia kauniista luonnosta!

Koe Kroatian upeat vuoret ja järvimaisemat

Biokovo-vuoren korkein huippu, Sveti Jure, kohoaa ylpeänä 1 752 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Autolla pääsee huipulle saakka, ja näköalat yli saariston ja naapurimaa Bosniaan ovat huimaavat. Huhtikuussa huipulle suuntaavan kannataa varautua siihen, että korkealla vuoristossa on vielä lunta. 

Plitvicen kansallispuisto

Plitvicen kansallispuisto, Plitvicka Jezera, koostuu 16 toisiinsa yhdistyvästä järvestä Mala Kapela- ja Plješevica-vuorten välissä. Kauneutensa johdosta, järvialueesta ja sitä ympäröivistä metsistä tuli kansallispuisto jo 1949. Puisto on päässyt Unescon maailmanperintölistalle, ja on yksi Kroatian upeimmista luontokohteista.

Heti Makarskan rivieran eteläpuolella, matkalla Dubrovnikiin sijaitsevat Bacina järvet. Järviä ympäröivä luonto on kaunista, ja järvien vesi viileää ja virkistävää. Täällä käydessä, kannattaa ehdottomasti kokeilla paikallisen keittiön erikoisuutta – grodaa!

Trstenon kasvitieteellinen puutarha

Trstenon kasvitieteellisen puutarhan perusti aikanaan merimies, joka toi matkoiltaan puutarhaan kasveja ympäri maailman. Täällä on muun muassa yli 500 vuotta vanhoja puita, joista suurimman ympärysmitta on 11 metriä. Valitettavasti osa puutarhasta tuhoutui tulipalossa, mutta paikka on edelleen vierailun arvoinen.

Neretvan alue

Neretva joen ympäristöllä on kiinnostava historia joka ulottuu aina muinaisen Rooman aikoihin saakka. Täältä löytyy uusi museo, joka kertoo Naronan roomalaiskaupungin historiasta. Joella tehdään myös veneretkiä, joilla pääsee näkemään upeaa luontoa ja useita lintulajeja.