Trogir Kroatiassa

Kroatian kauniit kaupungit

Kroatiassa riittää kauniita kaupunkeja ja pittoreskejä kyliä loman aikan tutkittavaksi. Monen kaupungin juuret ulottuvat pitkälle historiaan, ja hyvn säilyneet keskiaikaiset kaupunkikeskustat kannattaa kokea. Tällä sivulla on joitakin kohokohtia pienemmistä ja suuristakin Kroatian kaupungeista.

Trogir

Trogirin kaupunki sijaitsee pienellä saarella Splitin pohjoispuolella, ja kaupungin juuret ulottuvat antiikin aikaan saakka. Ensimmäiset talot rakennettiin tänne jo 380 eKr, ja useiden historiallisten rakennustensa ansioista kaupunki onkin päässyt Unescon maailmanperintölistalle.

Sibenik Kroatiassa

Šibenik

Šibenik on yksi Kroatian kauniista rannikkokaupungeista. Kaupungissa on viihtyisä satama sekä hieno vanha kaupungin keskusta. Mahtava St. Jamesin katerdraali on yksi kaupungin tunnusmerkeistä.

Omiš

Tämä pieni ja charmantti kylä sijaitsee rannikolla, Splitin ja Makarskan puolivälissä, ja on kiinnostava vierailukohde. Kiipeä ylös vanhalle merirosvolinnoitukselle, tai tee kierros paikallisilla markkinoilla. Kylästä pääsee veneellä pitkin ylös luonnonkaunista Centina-jokea tai täällä voi nautiskella yhdestä rannikosta harvinaisesta hiekkarannasta. Kylässä on myös pikkuinen tivoli, jossa lapset piipahtavat mielellään. Elokuussa Omiš toimii merirosvo-festivaalien järjestyspaikkana.

Klis

Hieman Splitin ulkopuolella sijaitsee Klisin pieni kaupunki, jossa on noin 2 500 asukasta. Vanhan vuorilinnoituksen raunioilla on kaunista – pakkaa eväät mukaan ja vietä mukava iltapäivä piknikin merkeissä. Kannattaa vierailla myös Stella Croaticassa, jossa järjestetään myös ruoanlaittokursseja.

Ston

Pelješacin niemimaalla sijaitsee valloittava kylä nimeltä Ston. Kylä tunnetaan 1400-luvulta peräisin olevasta muuristaan, joka muistuttaa Kiinan muuria. Alunperin muuri oli kuuden kilometrin mittainen, ja siinä oli 40 vartiotornia. Täällä voi myös tutustua perinteiseen suolan valmistukseen ja vierailla viinitilalla.

Dubrovnik

Listamme ei tietenkään olisi täydellinen ilman Dubrovnikia, sen näyttävää kaupungin muuria ja vanhaa kaupunkia. Vanhoilla kujilla vaeltelu on elämys, mutta paremman kokonaiskuvan saat kun ajat köysirataa pitkin Srdj vuoren huipulle – täältä kelpaa ihailla Dubrovnikia ympäröivää maisemaa. Jos mielummin katselet kaupunkia mereltä päin, rannasta lähtee useita veneretkiä. Suurin osa retkistä kestää noin tunnin, ja niillä pääsee ihailemaan kauniita maisemia ja ottamaan kuvia.

Dubrovnik