Vesipoolo kenttä Kroatiassa

Aktiivilomailijan Kroatia

Kroatialla on paljon tarjottavaa aktiiviselle lomailijalle. Kristallinkirkkaissa vesissä on hyvät sukellusmahdollisuudet ja vuorilla on paljon vaellusreittejä ja kiipeilymahdollisuuksia. Jalkapallo, tennis ja hieman harvemmalle tuttu vesipoolo ovat suosittuja lajeja Kroatiassa.

Hienoja sukelluspaikkoja ja kalaonnea

Adrianmeren vesiä pidetään Euroopan parhaina sukellusvesinä ja pitkin rannikkoa löytyykin hyvinsäilyneitä hylkyjä, luolia ja vaikuttavia merenalaisia maisemia. Rannikolla on yöi 300 arkelogista paikkaa. Makarskan Rivieralla Apollo tekee yhteistyötä tunnetun sukellusyrityksen Butterfly Divingin kanssa. Yritys tekee sekä sukellus että snorklausretkiä. Voit myös suorittaa sukelluskurssin loman aikana.

Vaellusreittejä ja vuorikiipeilyä  

Vaellus Kroatian vuoristolla on yksi loman kohokohdista, ja vuoristoilta löydätkin erinomaisia vaellusreittejä. Voit vierailla matkailuinfossa, ja hakea alueen karttoja ja kysyä myös vinkkejä hyvistä vaellusreiteistä. Biokovon vuorelta Makarskan rivieran takaa löytyy monia erilaisia eläimiä ja kasveja, ja näköalat saaristoon ovat uskomattoman kauniit. 

Vuorikiipeily on suosittu urheilumuoto Kroatiassa, ja täällä perustettiinkin yksi seitsemästä vuorikiipeily-yhdistyksistä yli 130 vuotta sitten.  Muista pysyä merkityillä retkeily- ja kiipeilyreiteillä! Myös Bracin ja Hvarin saarilla on upeita luontoalueita, joihin kannattaa käydä tutustumassa. 

Alana Beachclub

Ihanat sukellus- ja kalastuspaikat

Adrianmeri on yksi Euroopan parhaita sukelluspaikkoja, ja pitkin rannikkoa on monia hyvin säilyneitä hylkyjä, luolia ja vedenalaisia maisemia. Rannikon varrella on yli 300 erilaista arkeologista paikkaa tutkittavaksi. Makarskan rivieralla on Apollomatkojen yhteistyökumppani Butterfly Diving, tunnettu sukellusfirma, joka tarjoaa niin sukellus- kuin snorklausretkiä. Mitä jos suorittaisit vaikka sukellussertifikaatin lomasi aikana? Adrianmeri on myös yksi kalarikkaimmista meristä Euroopassa, ja kalastaminen on myös mukavaa lomapuuhaa. Ennen kalastamista sinulla tulee olla kalastuslisenssi, jonka voit ostaa matkailuinfosta, valtuutetusta virastosta tai sukellusfirmoilta. Lisenssin hinta vaihtelee, ja riippuu mm. siitä kuinka kauan haluat kalastaa. 

Treenaa tennistä ja tutustu vesipooloon

Jalkapallon lisäksi tennis on yksi suosituimmista lajeista Kroatiassa, ja lähes kaikista kylistä löytyykin tenniskenttä. Tenniksen suosio kohosi entisestään, kun Goran Ivaniševic voitti Wimbledonissa vuonna 2001. Palatessaan kotikaupunkiinsa Splitiin, kohdeltiin häntä kuin voittoisana kotiin palaavaa sotasankaria. Pracin saarella, Bolissa pelataan vuosittain Ladies Open.

Kroatian kansallislaji on kuitenkin vesipoolo, jossa maa on voittanut useita maailmanmestaruuksia. Satamissa pitkin rannikkoa sekä saarilla onkin useita vesipoolon pelaamiseen tarkoitettuja paikkoja. Kysy pelaajilta, pääsetkö mukaan kokeilemaan!

Katso kaikki vinkit Kroatiaan

Dykning i Kroatien