Korculan saari Kroatiassa
Dubrovnikin lähisaaret

Aivan Dubrovnikin ulkopuolella on useita kauniita saaria, jotka ovat mukavia retkikohteita kun haluat taukoa kaupungista. Suurimmat saaret kuuluvat Elafiternan saariryhmään. Täältä voit lukea, mitä voit tehdä eri saarilla ja miten saarille pääsee.

Kolocep

Sipan

Sipanin saari on Elafiti-saariryhmän suurin saari, ja Sipan on pinta-alaltaan 15,8 neliökilometriä. Tämä on yksi kolmesta saaresta, jotka ovat asuttuja, ja Saarella asuu tällä hetkellä 440 asukasta. Sipan on ollut aiemmin todellinen lomaparatiisi, jonne kroatialaiset kokoontuivat jo 1500-luvulla ja rakensivat loma-asuntojaan.

Kun olet saarella, voit vierailla prinssin palatsissa Knezev dvorissa, joka on rakennettu vuonna 1450 Sipanska Lukan kaupunkiin, joka on yksi kahdesta Sipan saaren kaupungista. Voit myös vierailla kauniissa kesäasunnossa joka on peräisin 1600-luvulta. Sipaniin pääsee lautalla Dubrovnikista Sipanska Lukaan. Kuljetus kestää noin tunnin ja 35 minuuttia.

Lopud

Tämä saari on Elafitin toiseksi suurin saari, jota kutsutaan "keskellä olevaksi saareksi". Lopudissa voit nauttia kauniista ympäristöstä ja ihastuttavasta lomasta rannalla. On monia, jotka asuvat Dubrovnikissa ja matkustavat Sunjiin pitkien hiekkarantojen ja taivaanrannan takia.

Jos haluat kokea muutakin kuin kauniita rantoje, voit vierailla esimerkiksi 36 eri kirkossa, käydä temppelissä tai lähteä ihastelemaan kasvitieteellistä puutarhaa. Saarella ihmmiset kulkevat polkupyörällä tai golfkärryllä, koska kaduilla ei ole autoja. Vene, joka vie sinut Dubrovnikista Lopudiin, kestää n. 1h 20min.

Kolocep

Kolocepissa voit nauttia ihanasta ja rauhallisesta lomatunnelmasta. Saarella on vain 100 asukasta, ja aivan kuten Lopudissa saarella, täälläkään ei ole autoja. Kolecep kuuluu myös Elafitin saariryhmään, ja tämä kyseinen saari sijaitsee lähimpänä Dubrovnikia, joten matka kestää vain noin 20 minuuttia.

Kolocepissa pääset nauttimaan kauniista rannoista ja kirkkaan sinisestä vedestä, ja syödä hyvää ruokaa paikallisessa kalaravintolassa.

Korcula

Korculan saarella asuu 17 000 asukasta, ja se onkin Adrianmeren asutetuin saari. Monet saattavat tuntea Korculan nimeltä, sillä Marco Polon sanotaan tulleen täältä. Täällä voit käydä museoissa ja oppia kaiken kivestä, veneiden rakentamisesta ja tietysti myös Marco Polosta. Saari sopii myös rantoja ja aurinkoa kaipaaville. 

Pääsy tänne on hieman monimutkaisempaa verrattuna muihin saariin, sillä saarelle pääsy vaatii sekä autoa että veneretkeä, ja matka kestää kokonaisuudessaan noin neljä tuntia. Jos haluat viettää suurimman osan lomastasi Korculassa, voit myös yöpyä Apollon kanssa.

Lokrum

Jos haluat käydä lyhyemmällä retkellä, Lokrum on täydellinen paikka. Saari sijaitsee vain kymmenen minuutin päässä Dubrovnikin vanhasta kaupungista, ja veneitä kulkee puolen tunnin välein. Saarella voit kuljeskella kauniissa rehevässä ympäristössä, ja käydä ehkä kuuluisimmalla turistikohteella eli "Dead Sea" - laguunilla, jossa pääset uimaan upeisiin maisemiin.