Dubrovnik

Dubrovnikin kaupunginosat

Dubrovnikissa on monenlaisia kokemisen arvoisia nähtävyyksiä ja kaupunginosia. Täältä voit lukea Dubrovnikin suosituimmista alueista kun Gruž, Lovrijenac, Komolac ja vanha kaupunki.

Gruž

Tämä Dubrovnikin alue sijaitsee kahden kilometrin päässä vanhasta kaupungista. Alue ihastuttaa viehättävillä maisemillaan, ja lomailijat ovatkin tulleet tänne jo 1200-luvulta asti. Alueen aateliset halusivat pitää alueen hiljaisena ja mukavana alueena. Nykyään Gružissa käy matkailijoita ympäri maailmaa. Aiemmin Gruž toimi teollisuusalueena, joka näkyy selvästi suuressa satamasta ja asemarakennuksesta. Nykyään paikalla asuu yli 15 000 asukasta, ja Gruž onkin Dubrovnikin suurin asuinalue.

Nähtävyyksiä, ravintoloita ja tekemistä Gružissa

Gružin alueella vietät aikaa leppoisasti kuljeskellen pitkin kauniita katuja, katsellen ihania maisemia ja ympärillä liikkuvia ihmisiä. Voit myös rentoutua rannalla, snorklata ja yrittää löytää loman kauneimmat simpukat ja meritähdet, ja bongailla myös muita meren eläimiä. 

Voit myös tutustua yhteen Kroatian parhaista ravintoloista, kun vierailet Gružissa - ravintola 360 °. Meren antimiin erikoistunut ravintola sijaitsee kauniilla paikalla antiikin linnoituksen lähellä sataman tuntumassa, josta on kauniit näkymät Adrianmerelle. Ravintolan annokset ovat korkealaatuisia ja takuulla herkullisia. Huomioithan, että ravintola ei ole avoinna talvella, ja että sinun täytyy varata pöytä etukäteen. Täältä voit lukea lisää ravintolasta. 

Dubrovnik

Komolac

Komolacissa, joka sijaitsee Dubrovnikin koillisosassa, voit ihailla kauniita mäkisiä viheralueita ja suurta satamaa, josta avautuvat upeat maisemat Adrianmerelle. Satamasta löydät suuria jahteja, ja alueella on myös runsaasti ravintoloita sekä maailman lyhyin joki, Forsen Ombla. Forsen Ombla on vain 30 metriä pitkä, ja ennen vanhaan se toimi Dubrovnikin juomaveden lähteenä.

Jos olet kiinnostunut historiallisista kohteista, voit vierailla vanhalla hautausmaalla Pyhän Tapanin kirkolla. Täältä voit löytää hautakiviä jopa 1000-luvulta.

Dubrovnikin vanha kaupunki

Lovrijenac

Dubrovnikin eteläosasta löydät Lovrijenacin alueen. Alueella sijaitsee suuri linnoitus, jota kutsutaan joko nimellä Lovrijenacin linnoitus, Saint Laurentin linnoitus tai "Dubrovnikin Gibraltar". Linnoituksen korkein kohta on 37 metriä merenpinnan yläpuolella, ja se on rakennettu noin 1100-luvulla strategiseksi puolustuspisteeksi. Linnoituksesta pystyi helposti tarkastella satamaa ja nähdä vihollisia jo kaukaa. Osallistu opastetulle kierrokselle kuullaksesi miksi linnake on rakennettu, miten seinät ovat ohuempia mitä lähempänä kaupunkia ollaan ja paksumpia meren puolella, ja muita jännittäviä tarinoita.

Linnoitus on yksi Dubrovnikin monista paikoista, jota on käytetty Game Of Thrones tv-sarjan kuvauspaikkana. Linnoituksen lisäksi Lovrijenacissa ei ole paljon tekemistä, joten vierailu kannattaa ajoittaa esimerkiksi ruokataukojen väliin. 

Vanha kaupunki

Dubrovnikin vanha kaupunki on noussut suureen suosioon matkailijoiden keskuudessa, ja on siksi UNECSOn suojeluksessa oleva maailmanperintökohde. Vanhan kaupungin rakennukset ovat koristeltu 1300-luvun goottilaistyyliin. Dubrovnik oli aikoinaan merkittävä kaupunki ja erinomainen kauppapaikka, ja löydät kaupungista yhä esimerkiksi 1317-luvulla perustetun apteekin. Kaupungissa on myös maailman vanhin kasvitieteellinen puutarha, joka perustettiin hieman ennen vuotta 1492, ja se on jopa 25 hehtaarin kokoinen alue. Puutarhassa ei ole kahviloita tai ravintoloita, joten muista tuoda lounas mukanasi ja vietä piknik viihtyisässä puistossa.