Zakinthoksen kaupunki ja St. Dionysoksen kirkko

Historiaa ja kulttuuria

Tutustu Zakynthoksen juuriin ja inspiroidu sen kulttuurista – kauniita pieniä kirkkoja, joista suurin osa on autioitunut ja sijaitsevat vehreissä maisemissa. 

Luostari Panagia Skopiotissa

Skopoksen vuorella Argassin läheisyydessä on ihana pieni kirkko, joka on rakennettu vuonna 1624, ja jota kutsutaan nimellä ''Neitsyt Skopiotissamme kirkko''. Kirkko on Zakynthoksen oma kupolikattoinen kirkko. Kreikkalaisen mytologian mukaan metsästyksen jumalatar Artemis asui tällä vuorella, jonka vuoksi siellä on myös temppeleitä. Ylhäällä sinua odottaa upea maisema saaren ja meren ylitse. Ympäröivä luonto on myös todella kaunista, erityisesti keväisin jolloin sadat orkideat kukkivat. 

Olympia

Jos olet vähänkin kiinnostunut historiasta, kannattaa käydä myös mantereen puolella tutustumassa paikkaan jossa olympiakilpailut alunperin alkoivat. Tunne historian havinaa ja näe paikka jossa olympiasoihtu sytytettiin ennen kilpailuita. Voit käydä myös olympiamuseossa, josta löydät tuhansia vuosia vanhoja patsaita ja erilaisia esineitä.

Panagia Skopiotissa
St. Dionysosin kirkon portti

Pittoreski Bochali

Zakynthoksen kaupungin ulkopuolelta löytyy Bochali, jossa on upeat näkymät saaren yli. Täällä on monia idyllisiä kahviloita, jäätelöbaareja ja pieni kirkko – Chrisso Pigi – josta löytyy Neitsyt Marian ikoneja 800-luvulta. Mukavassa tavernassa voit nauttia hyvästä lounaasta ja vehreästä ympäristöstä, joka ihastuttaa värikkäillä kukillaan.

St. Dionysoksen kirkko

Zakynthoksen suurin kirkko on yksi harvoista rakennuksista, joka selvisi vuoden 1953 maanjäristyksestä. Sen vuoksi kirkolla on erityinen merkitys paikallisten keskuudessa. Kaunis kirkko on käymisen arvoinen paikka – muista peittää olkapäät ja polvet!