Sidari, Canal d'amour

Korfun luontoseikkailut

Luontoihmisille Korfu tarjoaa ihania vaellusreittejä ja kauniita vuoristomaisemia - jos haluat kokeilla jotain uutta, voit kokeilla sukeltamista kristallinkirkkaissa vesissä tai tutustua saaren luontoon hevonsen selästä.

Sukella ja snorklaa Nissakissa

Nissakin rannan valkoiset kivet tekevät vedestä kauniin ja hyvin sopivan snorklaukseen ja sukeltamiseen. Sukellusfirmoja löytyy Ipsoksesta, Barbatista ja Nissakista, joiden kautta voit vuokrata välineitä ja oppia sukeltamisen salat, mutta itse sukeltaminen tapahtuu Nissakissa. 

Vuokraa vene päiväksi

Helppo tapa tutkia Korfun saarta mereltä käsin on vuokrata pieni moottorivene päiväksi. Saaren länsi- ja itäpuolilla on monia paikkoja, joihin pääset vain vesiteitse. Veneen vuokraaminen maksaa noin 50 €/päivä, ja veneitä löydät useimmilta rannoilta.

Ranta Nissakissa

Luontokokemuksia hevosen selästä

Saaren pohjoispuolella on monia paikkoja, jotka tarjoavat mahdollisuuden ratsastukseen, esimerkiksi Kassiopi tai Roda. Ratsastaminen vehreissä maisemissa oliivilehtojen ympäröimänä on loistava kokemus, ja täydellinen tapa nauttia kauniista ympäristöstä. Hevostallit tarjoavat erilaisia kierroksia, niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin ratsastajille.

Vuori Korfulla

Vaella Chlomokselle

Haastavaa vaellusta kaipaaville suosittelemme retkeä Chlomokselle. Ennenkun saavut Argiradekselle, näet kyltin Chlomokselle, ja kylttiä seuraamalla pääset ylös vuorille. Chlomokselta on loistavat näköalas Agios Georgiokseen ja Korissionin järvelle.

Ylös korkeuksiin

Pantokratorin vuori on Korfun korkein kohta, ja kohoaakin 900 metrin korkeuteen. Ylhäältä löytyy luostari ja kahvila, ja upeat maisemat Korfun kaupunkiin. Kirkkaina päivinä voit nähdä Albaniaan saakka, ja joskus jopa Italiaan saakka. Vuoren huipulle voit ajaa autolla, mutta suosittelemme kävelemään ainakin loppumatkan, sillä niin saat parhaan kokemuksen ja voit nauttia uskomattomista maisemista.

Cape Drastis

Jos lähdet länteen Sidariksen kylältä, saavut noin kolmen kilometrin päästä uskomattomalle Cape Drastiksen niemelle. Alhaalta veden äärestä löytyy pieni kioski, josta voit ostaa kylmiä virvokkeita. Jos et jaksa kävellä takaisin, voit ottaa taksiveneen Sidariin.

Canal d'Amour

Sidarista on löydetty merkkejä Korfun ensimmäisistä ihmisistä. Nykyään Sidari on suosittu lomakohde, ja rannikolta löytyy uniikkejä kivimuodostelmia. Kylästä löytyy myös kuuluisa Canal d'Amour - legendan mukaan uidessasi sen läpi, löydät elämäsi rakkauden sen toiselta puolelta.

Cape Drastis