Ruokaa Korfulla

Korfun makuelämykset

Korfun ravintoloiden tarjonnasta löydät vaikutteita italialaisesta keittiöstä. Lue vinkkimme saaren parhaisiin makuelämyksiin, jotka usein sisältävät kalaa tai lihaa paikallisten aperitiivien kera. 

Varaa Korfu alk. 395 € »

Sofrito

Sofrito on klassinen Korfulainen ruoka, joka sisältää jauhelihaa ja tarjotaan valkoisen valkosipulikastikkeen kera. Annos syödään usein perunamuussin kera, mutta useimmissa ravintoloissa voit valita tilalle myös ranskalaiset perunat. 

Mpourdeto

Mpourdeto on kala joka tarjotaan punaisen, mausteisen kastikkeen kera. Annosta syödään usein valkoisen leivän kanssa, jota dipataan kastikkeeseen. 

Pastisada

Pastisada on ruoka jossa näet italialaisen keittiön vaikutuksen. Annos koostuu paistetusta jauhelihasta, joka tarjoillaan maukkaan tomaattikastikkeen ja spagetin kanssa. 

Ruokaa Korfulta

Mythos

Mythos on suosittua kreikkalaista olutta, joka maistuu parhaalta jääkylmässä lasissa suoraan jääkaapista. Korfulla tuotetaan kahta eri paikallista olutta, Korfun olutta sekä Ionian olutta, punaista tai mustaa. Tsitsimpyra on myös tyypillinen Korfulainen olut, jossa on virkistävä maku.

Kumqua -puu

Kumquat -likööri

Kumquat -likööri on erikoisuus, jota tehdään pienistä kiinalaisista appelsiineista, joita kasvaa Korfulla. Likööri on oranssia, ja sitä otetaan usein ruoan jälkeen. Hedelmästä tehdään myös hyvää hyytelöä tai valkoisen väristä likööriä. 

Frappe

Frappe on suosittu lomajuoma Kreikassa. Kahvijauhe kaadetaan veteen ja kuppi täytetään jääpaloilla. Frappesta on monia eri yhdistelmiä – voit valita haluatko maitoa, kuinka paljon sokeria kahviin laitetaan. 

Limoncello

Maukas italialainen sitruunalikööri Limoncello juodaan usein jääkylmänä aterian jälkeen. Korfu muistuttaa paljon Italiaa, ja pieni lasi limoncelloa on perinteinen tapa kummassakin maassa.