
Perinteisiä kreikkalaisia ruokia
- Korfulla
Korfun ruokalistalta löydät monia italialaisen keittiön vaikutteita. Hyödynnä vinkkejämme saaren parhaista herkuista, jotka usein koostuvat kalasta tai lihasta ja tarjoillaan usein paikallisten aperitiivien kanssa.
Sofrito
Sofrito on Korfun klassikko, joka koostuu naudanlihasta ja valkoisessa valkosipulikastikkeessa. Alkuperäinen annos syödään perunamuusin kera, mutta nykyään monet ravintolat tarjoilevat sitä ranskalaisten perunoiden kera.
Mpourdeto
Mpourdeto on kala, jota tarjoillaan punaisessa, erittäin mausteisessa kastikkeessa. Kalan kanssa tarjoillaan vaaleaa leipää, jota dipataan kastikkeeseen.
Pastisada
Pastisada on ruokalaji, jossa voi selvästi nähdä italialaisen kulttuurin vaikutuksen Korfun keittiöön. Ruoka koostuu keitetystä naudanlihasta, joka tarjoillaan maukkaassa tomaattikastikkeessa spagetin kera.

Mythos Beach Resort
Suosittu kreikkalainen olut on Mythos, joka maistuu parhaalta jääkylmästä lasista suoraan pakastimesta. Korfulla tuotetaan kahta paikallista olutta, Korfun olutta ja Joonianmeren olutta, punaista tai mustaa. Tsitsimpyra on myös Korfulle tyypillinen olut, joka on maultaan erittäin virkistävä.
Kumkvattilikööri
Kumkvattilikööri on erikoisuus, joka on valmistettu Korfulla kasvatetuista pienistä kiinalaisista appelsiineista. Likööri on väriltään erittäin oranssia ja sitä tarjoillaan usein aterian päätteeksi. Hedelmää käytetään myös herkullisen hyytelökarkin tai liköörin valmistukseen.
Frappe
Frappe on Kreikassa vakiojuoma. Kahvijauhe sekoitetaan veteen ja täytetään sitten jääpaloilla. Frappea voi juoda monella eri tavalla – valitse, haluatko siihen maitoa ja kuinka paljon sokeria haluat.

Limoncello
Herkullinen italialainen sitruunalikööri Limoncello juodaan usein jääkylmänä aterian jälkeen. Korfu muistuttaa monella tapaa Italiaa, ja pieni lasillinen limoncelloa on aina virkistävä lopetus illalliselle.
Vinkkejä & inspiraatiota
Katso kaikki Korfun matkavinkit, varaa matkasi tai tilaa uutiskirjeemme.