Vanha linnoitus Korfun kaupungissa

Keskiaikaisia ja moderneja nähtävyyksiä

1400-luvun rakennuksista uudelleen rakennettuihin satamiin täynnä ylellisiä jahteja - Korfulta löydät sekoituksen uutta ja vanhaa. Tarvitsetko inspiraatiota seuraavalle matkallesi? Lue parhaat vinkkimme!

Saaren omat pyhimykset

St. Spyridon on Korfun oma suojeluspyhimys, ja yli puolet Korfun asukkaista on nimetty hänen mukaansa. Pyhimyksellä on myös oma kirkkonsa Korfun vanhassa kaupungissa, jonne Spyridon on haudattu. Kirkko on helppo löytää, sillä siinä on kaupungin korkein kirkontorni. 

Monipuolinen palatsi

Alunperin Achillesin palatsi oli Unkarin hallitsija Elisabethin kesäasuntona. Hän nimesi palatsin Akillesin mukaan, jonka voimaa ja kauneutta hän ihaili. Kun Kaiser Wilhelm valtasi palatsin, hän rakensi sillan rannalta talolle, jotta hänen vieraansa pääsivät suoraan sisäänkäynnille. Nykyään sillasta on jäljellä enää pelkät rauniot. Ensimmäisen maailmansodan aikana palatsia käytettiin sotilassairaalana, mutta nykyään se on museo, jossa vierailee tuhansia vieraita joka vuosi. Achillesin palatsissa on monia hienoja maalauksia, veistoksia, vehreä puutarha sekä 12 metrinen patsas Akilleksesta.

St. Spyridonsin kirkko Korfulla

Ylellinen Gouvia

Gouvian satamassa voit nähdä ylellisiä yksityisiä veneitä, niin ulkomaalaisia kuin kreikkalaisiakin. On hauskaa kävellä satamaa pitkin ja ihastella luksusjahteja. Erityisesti iltaisin satama on upea näky, kun veneet ovat valaistuneina. Satamassa sijaitsee myös kaksi hienoa ravintolaa, joissa voit jatkaa illanviettoa. 

Vanha linnoitus Korfun kaupungissa

Vanha linnoitus ...

Vanha venetsialainen linnoitus rakennettiin 1400-luvulla, ja se on sijoitettu strategiseen paikkaan Korfun kaupungin ulkopuolelle suojelemaan kaupungin itäpuolta. Muurien sisäpuolella sijaitsee St. Georgesin kirkko, joka on Kreikan ainoa doorialainen kirkko. Linnoituksesta löytyy myös kahvila, ja matka ylös asti portaita pitkin kestää noin 20 minuuttia. Pienessä putiikissa myydään keraamisia matkamuistoja, samalla paikalla on myös museo ja Korfun julkinen kirjasto. Sisäänpääsymaksu maksaa 4 euroa, ja 2 euroa yli 65-vuotiailta.

... ja uusi

Suojellakseen Korfun kaupungin länsipuolta rakennettiin St. Marksin linnoitus, joka tunnetaan kuitenkin nimellä uusi linnoitus. Linnoituksen ulkopuolella on muistomonumentti toisesta maailmansodasta. St. Marks sijaitsee ligger kaupungin koillisosassa, ja sinne mennään vanhan sataman kautta. ''Neo Frourio'' kyltin luota löydät rappuset, joita pitkin pääset sisäänkäynnille. Sisäänpääsymaksu on 3 euroa.