Retkiä Milanosta

Retket Milanosta

Keskeisellä paikalla Italiassa sijaitseva Milano on täydellinen kohde niille, jotka haluavat kokea suurkaupungin, mutta myös mahdollisuuden lähteä retkille.

Junayhteydet ovat parantuneet viime vuosien aikana ja nykyään voit matkustaa lähellä sijaitseviin kohteisiin, kuten Gardajärvelle, Comojärvelle ja Venetsiaan sekä pika- että paikallisjunalla. Voit lähteä matkaan joltakin Milanon kolmelta isolta juna-asemalta: Milano Centrale, Porta Garibaldi tai Milano N. Cadorna.

Milanosta Gardajärvelle

Gardajärvi ei ole pelkästään Italian suurin järvi, se on myös maan kaunein retkikohde. Tunne rauha veden äärellä ja tutustu maalauksellisiin kyliin. Kontrasti Milanon kaupungin sykkeeseen on pysäyttävä – Gardajoella sinua odottaa henkeäsalpaava maisema jyrkkine kallioineen, kimmeltävine vesineen ja vehreine oliivilehtoineen.

Milanon ja Gardajärven välinen etäisyys on n. 140km. Voit vuokrata auton ajaa sinne, ajomatka kestää n. kaksi tuntia. Toinen vaihtoehto on ottaa juna, jolla matka taittuu vähän yli tunnissa. Toisin sanoen Gardajoelle on helppo tehdä päivä- tai yli yön-retki. Osta junalippu ja katso Italian juna-aikataulut. 

Milanosta Comojärvelle

Yksi parhaista Milanosta lähtevistä retkistä on Comojärvelle. Tänne pääset nopeasti ja on helppo tehdä edestakainen matka saman päivän aikana. Como on todellinen merenrantakaupunki lähellä taianomaista vesistöä ja korkeita vuoria.

Paikallisjunalla matka Milanosta Comojärvelle, pysäkki Como San Giovanni, kestää vain tunnin, ja pikajunalla vain puoli tuntia. Vuokra-autolla saavut Comojärvelle n. 40 minuutissa. Katso aikataulut täältä. 

Milanosta Venetsiaan

Suoralla junalla matka Venetsiaan kestää vain vähän yli kaksi tuntia, joten miksi et matkustaisi sinne päiväksi tai yöksi? On varmasti sanomattakin selvää, että retki Venetsiaan luo kauniin kontrastin muodikkaaseen Milanoon.

 

Retkiä Milanosta