Milanon museot

Milanon museot

Milanossa on runsaasti taidetta eikä ole kyse pelkästään Viimeisestä Ehtoollisesta, joka on yksi maailman tunnetuimmista taideteoksista. Kaupunki on täynnä erityyppisiä museoita, mutta edelleen parhaita ovat ne, jotka keskittyvät johonkin taiteenlajiin tavalla tai toisella. 

Bagatti Valsecchi Museum

Yksi Milanon mielenkiintoisimmista museoista on Bagatti Valsecchi. Museo oli aikoinaan, tarkemmin sanottuna 1800-luvun lopulla, koti kahdelle veljekselle nimeltään paronit Fausto ja Giuseppe Bagatti Valsecchi. He alkoivat keräillä maalauksia ja koriste-esineitä aiemmilta vuosisadoilta syrjäiseen kotiinsa. Vuodesta 1994 alkaen veljesten koti on toiminut yleisölle avattuna museona. Katso aukioloajat ja hinnat

Osoite: Via Santa Spirito 10 Via Gesu' 5

Museo Poldi Pezzoli

Poldi Pezzoli on taidemuseo Milanon keskustassa. Museo perustuu taidekokoelmaan, jonka Gian Giacomo Poldi Pezzoli lahjoitti. Hän aloitti kokoelmansa 1849 tarkoituksenaan luoda kotimuseo, sellainen kuin Tukholman Hallwyska Museet. Museo avasi ovensa 25. huhtikuuta 1881. Poldi Pezzolin sivuilta löydät lisätietoa museovierailuista.

Osoite: Via Alessandro Manzoni 12

Pinacoteca di Brera

Pinacoteca di Breran taidegalleria avattiin virallisesti 1809, tarkoituksena antaa taideopiskelijoille mahdollisuus tutustua mestarien töihin lähietäisyydeltä. Breran painopisteenä on Ranskan armeijan hallinnoimat alueet ja aikakausi 1800-luvulta. Breran painopiste on Ranskan miehityksen aikainen taide 1800-luvulta. Maalauksia alettiin takavarikoida luostareilta ja kirkoilta ympäri maata, ja pian oli koossa suuri kokoelma. Lue lisää museon sivuilta

Osoite: Via Brera 28

Fondazione Prada

Fondazione Prada on yksi Milanon moderneimmista museoista ja sitä usein verrataan Lontoon Tate Modern museoon. Museo sijaitsee vanhalla teollisuusalueella ja koostuu useasta erilaisesta rakennuksesta, joista yksi on kokonaan päällystetty kullalla. Fondazione Pradan kokoelmassa on 20 000 neliömetriä modernia taidetta. Museo on hieman Milanon ulkopuolella ja vierailun arvoinen kenelle tahansa arkkitehtuurista tai nykyaikaisesta, vähän erilaisesta taiteesta kiinnostuneelle.

Osoite: Largo Isarco 2