
Ruoka- ja ravintolavinkkejä Reykjavikiin
Reykjavikissa on tarjolla monia ruokailuelämyksiä. Varaa pöytä Reykjavíkin suosituimmista ravintoloista, käy ruokafestivaaleilla tai kokeile islantilaista olutta!
Varaa matka Reykjavikiin
Mitä syödä Reykjavikissa?
Reykjavikissa tarjoillaan usein lammasta ja kalaa, kalaa, kalaa! Meren ja jokien läheisyyden ansiosta kaupungissa on runsaasti kalaravintoloita, niin pieniä fish & chips -kioskeja kuin palkittuja maistelumenujakin. Kala-annokset ovat todellakin kokeilemisen arvoisia – kokeiletpa sitten nieriää, rapua tai lohta! Monet Islannissa tarjottavista vihanneksista on tuotettu lähialueen kasvihuoneissa, niin lähellä paikallisia tuotteita kuin karussa maisemassa on mahdollista. Jälkiruoaksi kannattaa ehdottomasti kokeilla islantilaista lakritsisuklaata.
Reykjavikin satamaravintolat
Satama-alueella on viime vuosina avattu yhä enemmän ravintoloita, joista on lopulta tullut eräänlainen ruokakortteli. Täältä löydät pienempiä baareja, moderneja ravintoloita ja pieniä mökkejä. Yksi suosituimmista ravintoloista täällä on Seabaron, joka korvaa suhteellisen vaatimattoman sisustuksen ja mahdollisesti maailman parhaan hummerikeiton (ainakin jos heiltä kysytään!).

Mereneläviä tarjoavia ravintoloita Reykjavikissa
Jos jotain, niin mereneläviä tarjoavia ravintoloita Reykjavikista löytyy. Kärkisijalla on Fishmarket, jonka maistelumenu on useimpien makuun, osoitteessa Aðalstræti 12.
Muita suosittuja mereneläviä tarjoavia ravintoloita Reykjavikissa ovat:
Fish Company, Vesturgata 2a Grófartorg
Salka Valka - Fish & More, Skolavoerdustigur 23

Hlemmurin ruokamarket
Jos et ole varma, mitä kaipaat, suuntaa Hlemmurin ruokamarkettiin! Hlemmur on pieni halli, jossa on kymmenen ruokakojua ja jossa voit kokeilla kaikenlaisia ruokia. Hlemmur on avoinna klo 7.30–23.00.
Reykjavikin ruokafestivaali - Food and Fun Festival
Reykjavikissa järjestetään vuosittain Food and Fun -ruokafestivaali. Festivaali järjestetään yleensä talven lopussa. Ulkomaiset kokit tulevat Reykjavikiin pariksi päiväksi työskentelemään paikallisten kokkien kanssa luomaan uuden menun, jota tarjoillaan vain festivaalin aikana.
Joka vuosi festivaalille liittyy lisää ravintoloita ja kokkeja – toisin sanoen se on loistava tapa kokea Reykjavíkin ravintolatarjonta.
Pienpanimoiden aikakausi Islannissa
Reykjavikissa oli vuoteen 1989 asti olutkielto. Nykyisin kaupungista löytyy useita eri pienpanimoita ja baareja, jotka tarjoilevat pienpanimoiden oluita.
Kokeile ainakin:
Skúli Craftbar, Fógetagarður, Aðalstræti 9
Microbar, Vesturgata 2
Bryggjan Brugghus, Grandagarður 8
Bjórgarðurinn, 1, 105, Þórunnartún
