Ravintola Reykjavikin satamassa

Ruoka ja ravintolat

Reykjavik sopii myös kulinaristeille! Varaa pöytä etukäteen yhteen Reykjavikin suosituimmista ravintoloista, vieraile ruokafestareilla tai kokeile islantilaista olutta!

Mitä syödä Reykjavikissa?

Reykjavikissa tarjotaan usein lammasta ja kalaa, kalaa, kalaa! Meren läheisyyden vuoksi kaupungissa on paljon kalaravintoloita, ja valinnanvaraa löytyy pienistä fish & chips -kojuista hintavampiin maistelumenuihin. Kalaruoat maistuvat täällä hieman paremmalta kuin kotona – kokeile ainakin nieriää, keisarihummeria ja lohta! Monet tarjoiltavat vihannekset ovat lähituotettuja. Jälkiruoaksi suosittelemme erityisesti Islantilaista lakritsisuklaata. 

Ravintoloita Islannin satamassa

Satama-alueen lähettyvillä sijaitsee useita ravintoloita, jotka ovat avoinna vuoden ympäri, ja ajan kanssa satamasta onkin tullut oikea ravintolakortteli. Alueella on pienempiä baareja, moderneja ravintoloita ja pieniä mökkejä. Yksi suosituimmista ravintoloita on nimeltään Seabaron, jonka vaatimatonta sisustusta kompensoi kenties maailman paras hummerikeitto (ainakin jos heiltä kysytään!).

Fish & Chips, Reykjavik
Islantilainen hummeriannos

Reykjavikin kalaravintolat

Kalaravintolat ovat yksi asia, jotka jäävät varmasti mieleesi Reykjavikista. Listan kärjessä on ainakin Fishmarket, jonka maistelumenu on monien suosikki. Osoite: Aðalstræti 12.

Muita suosittuja kalaravintolotia Reykjavikissa ovat:

Fish Company, Vesturgata 2a Grófartorg

Gallery Fiskur, Nethylur 2

Fisherman Fish Shop & Kitchen, Hagamel 67 Vesturbær

Salka Valka - Fish & More, Skolavoerdustigur 23 

Ruokahurmosta Hlemmurissa

Jos et tiedä mitä mielesi tekisi syödä, voit kävellä suoraan Hlemmurin kauppahalliin! Hlemmur on pieni kauppahalli, jossa on kymmenkunta erilaista ruokakojua, joissa pääset kokeilemaan erilaisten keittiöiden herkkuja. Kauppahalli on avoinna 07.30-23.00. 

Reykjavikin ruokafestivaalit – Food and Fun Festival

Yksi Reykjavikin hauskimmista ruokaperinteistä on vuosittain järjestettävä Food and Fun ruokafestivaali. Festivaalit järjestetään usein lopputalvesta. Festivaalipäivien aikana kansainväliset kokit saapuvat Reykjavikiin luomaan uusia menuita yhdessä paikallisten kokkien kanssa, ja uusia ruokalajeja pääset maistelemaan ainoastaan festivaalien aikana. Joka vuosi yhä useampi ravintola kokkeineen osallistuu festivaaleille, joten toisin sanoen täydellinen tilaisuus tutustua Reykjavikin ravintolatarjontaan!

Islannin pienpanimot

Vuoteen 1989 asti olut oli kiellettyä Reykjavikissa, ja luonnollisesti kun kielto päättyi, Islantilaiset olivat erityisen kiinnostuneita oluesta. Nykyään koko Islannissa ja Reykjavikissa on useita hyviä mikropanimoita, ja myös erilaisia käsityöläisoluita on saatavilla. 

Muutamia suosikkejamme:

Skúli Craftbar, Fógetagarður, Aðalstræti 9

Microbar, Vesturgata 2

Bryggjan Brugghus, Grandagarður 8

Bjórgarðurinn,  1, 105, Þórunnartún

Katso lisää vinkkejä Reykjavikiin

Baari Reykjavikissa