Balin nähtävyydet

Balin nähtävyydet

Bali on todellinen temppeleiden saari – saarelta löydät lähes 20 000 temppeliä. Niiden ympäriltä löydät myös monia muita nähtävyyksiä, joihin pääset tutustumaan lomallasi! 

Uluwatu Temple

Balin tärkein temppeli on nimeltään Uluwatun temppeli, ja se sijaitsee Kutan eteläpuolella. Temppeli on tunnettu fantastisesta sijainnistaan, jonka temppelin nimikin kertoo: ulu tarkoittaa huippua, ja watu kalliota. Rakennus sijaitsee 70 metriä korkean kallionkielekkeen päällä Intian valtameren aaltojen yllä. Monet vierailevat temppelissä nimenomaan iltaisin nähdäkseen upean auringonlaskun. Toinen hyvä puoli iltavierailuissa on se, että saatat päästä näkemään hindulaisia Kecak-tanssiesityksiä. Muista varoa suloisia mutta viekkaita apinoita. Niiden sanotaan vahtivan temppeliä huonoilta vaikutuksilta, mutta apinat saattavat pihistää myös esimerkiksi silmälaseja, hattuja tai muita irtonaisia esineitä. Uluwatun temppeliin pääset helpoiten taksilla tai valmiiksi järjestetyllä retkellä. 

Risfält_på_Bali

Vehreitä riisipeltoja

Älä jätä välistä Balin upeita, vehreitä riisipeltoja, joita löytyy ympäri saarta. Riisipelloilla saat upeita lomakuvia, mutta niillä pääset tutustumaan myös ''aitoon Baliin''. Täällä ilmapiiri on todella rauhaisa ja erityinen. Riisipeltoja löytyy ympäriinsä saaren keskustasta ja pohjoisosista. Muutamat kauneimmista riisipelloista, kuten Jatiluwih ja Tabanan, ovat UNESCO:n maailmanperintökohteita. Myös Kutan pohjoispuolella on kauniita peltoja. Voit lähteä tutkimaan alueita itseksesi, tai osallistua järjestetylle vaellus- tai pyöräilyretkelle. 

Mount Batur

Mount Batur on aktiivinen tulivuori Balilla, joka kohoaa 1700 metrin korkeuteen. Yksi unohtumattomista retkistä Balilla on kiivetä Mount Baturin huipulle auringonnousun aikaan. Matka on melko rankka, joten hyvä peruskunto ja oikeat jalkineet ovat paikallaan. 

Ubud Monkey Forest

Sacred Monkey Forest Ubudissa vilisee suloisia apinoita, ja voit vierailla myös kolmessa eri temppelissä. Aluetta ympäröivä metsä koostuu 115 eri puulajista. Sacred Monkey Forest noudattaa Tri Hata Kana filosofiaa, joka tarkoittaa kolmea tapaa, joilla voit saavuttaa onnellisuuden. Filosofia tarkoittaa harmoniaa ihmisten välillä, ihmisen ja luonnon välillä sekä ihmisen ja jumalan välillä. Alueen suojelun ja ylläpitämisen lisäksi filosofiaan liittyy myös useita uskonnollisia rituaaleja. Ehkä voit tuntea olo hieman rauhallisemmaksi ja harmonisemmaksi vierailusi jälkeen. 

Elefanttiluola Goa Gajah

Jos pidät historiasta ja mielenkiintoisista luolista, Goa Gajah sopii lomaasi täydellisesti! Luola rakennettiin 1000-luvulle, ja sitä kutsutaan Elefanttiluolaksi lähellä olevan elefanttien joen vuoksi. Se rakennettiin alunperin hengelliseksi ja meditatiiviseksi keskukseksi. Goa Gajah sijaitsee kymmenen minuutin päässä Ubudista. Luola itse on melko pieni, mutta sen tuhatvuotiseen historiaan mahtuu paljon tapahtumia, joten sen näkeminen on ainutlaatuinen kokemus. 

Balin nähtävyydet