Passi ja viisumi

Yleisten matkapakettiehtojen mukaan (kohta 2.3) matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista. Varmista hyvissä ajoin ennen lähtöä, että sinulla on ehjä, voimassa oleva passi. Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassa olevaa passia tai viisumia.

Alla olevista valikosta löydät tietoa Apollomatkojen kohteiden passi- ja viisumivaatimuksista. Tiedot koskevat ainoastaan sen pituisia matkoja, joita Apollomatkoilla on myynnissä kuhunkin kohteeseen. Sivuillamme ilmoitetut passi- ja viisumitiedot koskevat ainoastaan Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tarkistamaan passi- ja viisumivaatimukset kohdemaan lähetystöstä ennen matkan varaamista. Huomioittehan, että Apollomatkat eivät järjestä viisumeita muiden maiden kansalaisille. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin passi- ja viisumisäännösten osalta.

Tärkeää tietoa Covid-19 liittyen

Huomioithan, että passi-, viisumi- ja maahantulosääntöihin saattaa tulla muutoksia erittäin lyhyellä varoitusajalla Covid-19-tilanteen vuoksi. Tarkistathan ajantasaisen tiedon Ulkoministeriön maakohtaisilta sivuilta ja yksittäisten maiden suurlähetystöiltä. Tällä sivulla ilmoitetut passi- ja viisumitiedot ovat yleisiä sääntöjä, ja pandemian seurauksena nämä saattavat poiketa.

Passi

Varmista hyvissä ajoin ennen lähtöä, että sinulla on ehjä, voimassa oleva passi. Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassa olevaa passia tai viisumia. Kela-kortti tai ajokortti eivät ole riittäviä matkustusasiakirjoja. EU:n ulkopuolelle matkustettaessa passi on välttämätön.

Lapsilla tulee olla aina oma passi. Lapset tarvitsevat oman passin siitä huolimatta, että heidät olisi merkitty matkalle mukaan lähtevän vanhemman passiin.

Huomioithan, että passin on oltava usein voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla 6 kuukautta matkan jälkeen.

Henkilökortti

EU-maissa 1.3.1999 jälkeen myönnettyä henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan matkustusasiakirjana tietyissä maissa. Huomioithan, että ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnetty ns. alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana.

Henkilökortti riittää matkustusasiakirjaksi seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tshekki, Unkari ja Viro.

Viisumi

Osaan Apollomatkojen kohteista tarvitaan viisumi. Matkustajan on matkanjärjestäjän antamia ohjeita noudattaen itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista (kuten passi ja viisumi) sekä tarkistettava niiden ja matkalipun oikeellisuus ja vastaavuus toisiinsa. Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassa olevaa passia tai viisumia.

Alla olevista valikoista löydät tietoa Apollomatkojen kohteiden passi- ja viisumivaatimuksista. Tiedot koskevat ainoastaan sen pituisia matkoja, joita Apollomatkoilla on myynnissä kuhunkin kohteeseen. Sivuillamme ilmoitetut passi- ja viisumitiedot koskevat ainoastaan Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tarkistamaan passi- ja viisumivaatimukset kohdemaan lähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin passi- ja viisumisäännösten osalta.

 

Passi- ja viisumimääräykset

Tarkista alla olevasta valikosta maakohtainen passi- ja viisumimääräys. 

Passi ja viisumi Albania

Viisumi

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 30 vuorokauden matkalla.

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla 6 kuukautta matkan jälkeen muutosten varalta.


Tärkeä tietää jos matkustat Durresin Rivieralle!


Paikalliset viranomaiset vaativat tiettyjä dokumentteja lasten kanssa matkustavilta.
Lue lisätietoja täältä.


Tärkeä tietää jos matkustat Sarandaan, Himaraan tai Dhermiin!
Mikäli varaat kauttamme matkan Sarandaan sekä lentokenttäkuljetukset kyseiseen kohteeseen, tarvitsemme passitiedot ennen matkaa.
Täytä passitiedot tästä »

Paikalliset viranomaiset vaativat tiettyjä dokumentteja lasten kanssa matkustavilta. Dokumentin aitous tulee vahvistaa maistraatin julkisen notaarin leimalla. Vahvistusta varten, ota yhteyttä paikalliseen maistraattiin.

Jos joku seuraavista vaihtoehdoista koskee matkaseuruettasi, 

  • Lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi.

  • Lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa.

  • Lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa.

tulee sinun täytää ja tulostaa matkalle mukaan erillinen lomake. Lomakkeet löydät täältä >

 
 
 
 

Passi ja viisumi - Arabiemiraatit

Viisumi

Suomen kansalainen ei tarvitse Arabiemiraatteihin viisumia alle 30 vuorokauden matkalle. Maahan saapumisen yhteydessä suomalaiselle myönnetään Entry Visit Visa, joka on ilmainen ja voimassa 30 päivää. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. 

Passi

Suomen kansalaisilta vaaditaan Arabiemiraatteihin passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Ulkoministeriön tiedotteessa on kerrottu, että Arabiemiraattien liiton virallisen säännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Yleensä maahantulo on kuitenkin ollut mahdollista, vaikka passissa on Israelin leima. Matkustajan omalla vastuulla on harkita, hankkiiko uuden passin. Apollomatkat suosittelee uuden passin hankkimista, mikäli nykyisestä passista löytyy Israelin leima. 

Ota matkalle mukaan käyttämiesi reseptilääkkeiden resepteistä englanninkielinen käännös. Mikäli sinulla on mukana muita vahvoja lääkkeitä, sinulta saatetaan pyytää englanninkielinen lääkärintodistus, josta käy ilmi, että kyseisen lääkkeen käyttäminen on sinulle välttämätöntä. Lisätietoja lääkeaineiden tuonnista Arabiemiraatteihin voit lukea Ulkoministeriön sivuilta.

Alle 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotelliin ilman vanhemman lupaa. Tällöin ilman vanhempia matkustavilla tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä vapaamuotoinen lupa englanniksi. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme ([email protected] / 09 61547400) tai Arabiemiraattien suurlähetystöstä: www.uaeembassy.se

Passi ja viisumi - Bulgaria

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Espanja

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Uuden lain myötä La Gomeralle matkustavien tulee ilmoittaa passin tai henkilökortin numero ennakkoon. Lisätietoja löytyy täältä.

Mallorcalla peritään hotelliveroa. Lue lisätietoja.

Passi ja viisumi Egypti

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Tarvitset myös viisumin, joka sisältyy automaattisesti Apollomatkojen matkapaketin hintaan tilauslennoilla. Viisumin saa maahan saapumisen yhteydessä. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkistaa viisumikäytäntö Egyptin suurlähetystöstä:

Puistokatu 5 A 3
00140 Helsinki
p. (09) 4777 470
avoinna ma–pe klo 9–15.30.

Passi ja viisumi Indonesia

Viisumi

Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 30 vuorokautta ilman viisumia. Jos oleskelu ylittää 30 vuorokautta, tulee anoa 60 päivän turistiviisumia etukäteen Indonesian suurlähetystöstä: www.indonesian-embassy.fi 

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Passin tulee olla hyvässä kunnossa, siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama. Paluuliput tulee olla varattuna.

Passi ja viisumi Intia

Viisumi

Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan Intiaan. Lisätietoja viisumin hakemisesta Intian suurlähetystön sivuilta »

E-viisumia voi hakea osoitteessa: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html 

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen.
Huom! Tarkista, että passi on täysin ehjä. Pienikin vaurio passin kuvasivussa estää viisumin saannin.

Intian maahantuloviranomaiset edellyttävät, että matkustaja on tunnistettavissa passikuvastaan. Erityisesti tämä koskee lapsia, joiden passikuva on ehtinyt vanhentua. Jos passin haltijaa ei voida esim. iän muuttumisen vuoksi tunnistaa passikuvastaan, tulee tämän hankkia ajan tasalla oleva passi varmistaakseen maahanpääsyn Intiaan.

Muussa tapauksessa matkustaja kantaa itse riskin maahanpääsyn mahdollisista ongelmista. 

Passi ja viisumi Kreikka

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Kroatia

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Matkustusasiakirjan tulee olla voimassa koko maassaolon ajan. Kroatiaan on mahdollista matkustaa passin lisäksi myös henkilökortilla.

Passi ja viisumi Mauritius

Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 90 päivää ilman viisumia. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Suosittelemme ottamaan yhteyttä Mauritiuksen suurlähetystöön saadaksesi ajantasaisia ​​tietoja voimassa olevista viisumisäännöistä numeroon 08-796 95 92.

Passi ja viisumi Malediivit

Suomen kansalaiset saavat Malediiveille saapuessaan turistiviisumin, jonka voimassaoloaika on 30 päivää. Viisumin saamiseksi vaaditaan hotellivarauksen esittäminen. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta maahantulon jälkeen. Lisätietoja saat Malediivien konsulaatista puhelimitse +45 4566 06 50 tai osoitteesta https://www.consulate-info.com/consulate/23942/Maldives-in-Copenhagen

Passi ja viisumi Oman

Viisumi

Alle 14 päivän matkoihin Suomen kansalainen ei tarvitse viisuamia Omaniin. Yli 14 päivää kestäviin matkoihin viisumi Omaniin tulee hankkia ennen matkaa.Viisumihakemus E-Tourist Visa (eTV) tehdään verkossa - katso lisää täältä. Viisumia varten tarvitset paluulipun, vahvistetun hotellivarauksen, matkavakuutuksen sekä koronatodistuksen. Viisumikysymyksissä voit kääntyä Omanin viranomaisten puoleen soittamalla numeroon +968 22848200 tai sähköpostitse [email protected] 

Omanin turistiviisumia voit hakea tästä » 

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maasta poistumisen jälkeen. Väliaikainen passi ei kelpaa matkadokumentiksi Omanissa.

Passi ja viisumi Portugali (Madeira)

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Qatar

Viisumi

Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 90 päivää ilman viisumia, sillä Suomi kuuluu Qatarin Visa waiver -ohjelmaan. Lisätietoja Qatarin Ruotsin suurlähetystöstä (+46) 8 511 659 00.

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta.

Passi ja viisumi Sri Lanka

Suomen kansalaisilta vaaditaan Sri Lankaan passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. 
Kaikkien Sri Lankaan matkustavien täytyy maahan päästäkseen anoa maahantulolupaa eli ETA:a. Saapuessaan Sri Lankaan ETA:n kanssa matkustajalle myönnetään viisumi (leima passiin) ja lupa maahan pääsyyn. 

Sri Lankan matkustusvaltuutus ETA: Sri Lanka on ottanut käyttöön pakollisen sähköisen matkustusvaltuutuksen (Electronic Travel Authorization, ETA) 1.1.2012 alkaen. Kaikkien Sri Lankaan matkustavien on täytettävä ETA-kaavake sähköisesti netissä osoitteessa www.eta.gov.lk .

Sri Lankan viranomaiset lähettävät hyväksynnän matkustajalle sähköpostitse kun valtuutus on myönnetty. Huomaattehan että valtuutus on mahdollista lähettää vain sähköpostitse. Hyväksytty valtuutus on tulostettava matkalle mukaan. Valtuutus on maksullinen (noin 35 USD)

Katso matkavaltuutuksen täyttöohje (pdf) »

Valtuutus on mahdollista anoa myös maahan saavuttaessa, jolloin se on kalliimpi kuin etukäteen hankittuna. Suosittelemme valtuutuksen hankkimista ennen matkaa, sillä jonot lentokentällä ovat usein pitkiä.

Muiden maiden kansalaisten tulee selvittää passi- ja viisumimääräykset omatoimisesti.  

Passi ja viisumi Seychellit

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Suomen kansalaisilta vaaditaan, että passin on oltava voimassa koko oleskelun ajan.

Jos saavut Seychelleille alueelta, jossa esiintyy keltakuumetta, maahanpääsy edellyttää voimassa olevaa keltakuumerokotetodistusta.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Seychellien suurlähetystöön numeroon 08-765 92 91.

Passi ja viisumi Thaimaa

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Thaimaan konsulaatti, puh. 09 612 26412.

Passi ja viisumi Kypros

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Turkki

Viisumi

Suomen kansalaisilta ei vaadita Turkkiin viisumia. Turkin viranomaisten määräysten mukaan passin tulee olla voimassa vähintään 150 päivää maahan saapumisesta. Lisätietoja löytyy Turkin suurlähetystön verkkosivuilta.

Passi

Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten.

Passi ja viisumi Vietnam

Viisumi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 30 päivän (poikkeuksellisesti 1.10.2022–31.3.2023 alle 45 päivän) pituisilla matkoilla (max. 90 pv 6 kuukauden jaksolla). Yli 30 vuorokauden pituisille matkoille viisumi tulee hankkia itse Vietnamin suurlähetystöstä Helsingistä tai viisumipalvelun kautta.

Huom! Saigoniin saapuessasi varaudu esittämään paluulippusi, sitä voidaan kysyä passintarkastuksessa Saigonissa.

Passi

Suomen kansalainen tarvitsee Vietnamiin passin, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen.

Passi ja viisumi (Kaupunkilomat)

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista (passi, viisumi, rokotustodistus). Matkustaja vastaa myös itse niiden kustannuksista. EU-maissa 1.3.1999 jälkeen myönnettyä henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan matkustusasiakirjana tietyissä maissa. Tarkista tarkemmat tiedot Poliisin internetsivuilta www.poliisi.fi (Henkilökortti > Henkilökortti matkustusasiakirjana). Kela-kortti tai ajokortti eivät ole riittäviä matkustusasiakirjoja.

EU:n ulkopuolelle matkustettaessa passi on välttämätön. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tarkistamaan passi- ja viisumivaatimukset kohdemaan lähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa. Apollomatkat ei vastaa mahdollisista matkustajalle aiheutuvista vahingosta, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi.

Viisumi/turistikortti tarvitaan mm. seuraaviin maihin: USA (pakollinen sähköinen ESTA-maahantulolomake), Kiina, Kuuba, Australia, Intia.

Lisätietoja Ulkoasiainministeriön sivuilta sekä maiden lähetystöistä.