Passi ja viisumi

Yleisten matkapakettiehtojen mukaan (kohta 2.3) matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista. Varmista hyvissä ajoin ennen lähtöä, että sinulla on ehjä, voimassa oleva passi. Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassa olevaa passia tai viisumia.

Alla olevista valikosta löydät tietoa Apollomatkojen kohteiden passi- ja viisumivaatimuksista. Tiedot koskevat ainoastaan sen pituisia matkoja, joita Apollomatkoilla on myynnissä kuhunkin kohteeseen. Sivuillamme ilmoitetut passi- ja viisumitiedot koskevat ainoastaan Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tarkistamaan passi- ja viisumivaatimukset kohdemaan lähetystöstä ennen matkan varaamista. Huomioittehan, että Apollomatkat eivät järjestä viisumeita muiden maiden kansalaisille. Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin passi- ja viisumisäännösten osalta.

Tärkeää tietoa Covid-19 liittyen

Huomioithan, että passi-, viisumi- ja maahantulosääntöihin saattaa tulla muutoksia erittäin lyhyellä varoitusajalla Covid-19-tilanteen vuoksi. Tarkistathan ajantasaisen tiedon Ulkoministeriön maakohtaisilta sivuilta ja yksittäisten maiden suurlähetystöiltä. Tällä sivulla ilmoitetut passi- ja viisumitiedot ovat yleisiä sääntöjä, ja pandemian seurauksena nämä saattavat poiketa.

Passi

Varmista hyvissä ajoin ennen lähtöä, että sinulla on ehjä, voimassa oleva passi. Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassa olevaa passia tai viisumia. Kela-kortti tai ajokortti eivät ole riittäviä matkustusasiakirjoja. EU:n ulkopuolelle matkustettaessa passi on välttämätön.

Lapsilla tulee olla aina oma passi. Lapset tarvitsevat oman passin siitä huolimatta, että heidät olisi merkitty matkalle mukaan lähtevän vanhemman passiin.

Huomioithan, että passin on oltava usein voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla 6 kuukautta matkan jälkeen.

Henkilökortti

EU-maissa 1.3.1999 jälkeen myönnettyä henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan matkustusasiakirjana tietyissä maissa. Huomioithan, että ilman huoltajien suostumusta alaikäiselle myönnetty ns. alaikäisen henkilökortti, ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti tai väliaikainen henkilökortti eivät käy matkustusasiakirjana.

Henkilökortti riittää matkustusasiakirjaksi seuraavissa maissa: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kreikka, Kroatia, Kypros, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Saksa, San Marino, Slovakia, Slovenia, Sveitsi, Tshekki, Unkari ja Viro.

Viisumi

Osaan Apollomatkojen kohteista tarvitaan viisumi. Matkustajan on matkanjärjestäjän antamia ohjeita noudattaen itse huolehdittava matkalla tarvitsemistaan asiakirjoista (kuten passi ja viisumi) sekä tarkistettava niiden ja matkalipun oikeellisuus ja vastaavuus toisiinsa. Apollomatkat ei vastaa seurauksista, jotka aiheutuvat siitä, että matkustajalla ei ole voimassa olevaa passia tai viisumia.

Alla olevista valikoista löydät tietoa Apollomatkojen kohteiden passi- ja viisumivaatimuksista. Tiedot koskevat ainoastaan sen pituisia matkoja, joita Apollomatkoilla on myynnissä kuhunkin kohteeseen. Sivuillamme ilmoitetut passi- ja viisumitiedot koskevat ainoastaan Suomen kansalaisia. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tarkistamaan passi- ja viisumivaatimukset kohdemaan lähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa.

Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin passi- ja viisumisäännösten osalta.

 

Passi- ja viisumimääräykset

Tarkista alla olevasta valikosta maakohtainen passi- ja viisumimääräys. 

Passi ja viisumi Albania

Viisumi

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 90 vuorokauden matkalla.

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 3 kuukautta matkan jälkeen. Suosittelemme, että passi on voimassa Euroopan ulkopuolelle suuntautuvilla matkoilla 6 kuukautta matkan jälkeen muutosten varalta.


Tärkeä tietää jos matkustat Durresin Rivieralle!


Paikalliset viranomaiset vaativat tiettyjä dokumentteja lasten kanssa matkustavilta.
Lue lisätietoja täältä.


Tärkeä tietää jos matkustat Sarandaan, Himaraan tai Dhermiin!
Mikäli varaat kauttamme matkan Sarandaan sekä lentokenttäkuljetukset kyseiseen kohteeseen, tarvitsemme passitiedot ennen matkaa.
Täytä passitiedot tästä »

Paikalliset viranomaiset vaativat tiettyjä dokumentteja lasten kanssa matkustavilta. Dokumentin aitous tulee vahvistaa maistraatin julkisen notaarin leimalla. Vahvistusta varten, ota yhteyttä paikalliseen maistraattiin.

Jos joku seuraavista vaihtoehdoista koskee matkaseuruettasi, 

  • Lapsi matkustaa vanhempien kanssa, joilla on eri sukunimi ja lapsella on vain toisen vanhemman sukunimi.

  • Lapsi matkustaa vain toisen vanhemman kanssa.

  • Lapsi matkustaa isovanhempien, sukulaisten tai ystävien kanssa.

tulee sinun täytää ja tulostaa matkalle mukaan erillinen lomake. Lomakkeet löydät täältä >

 
 
 
 

Passi ja viisumi - Bulgaria

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tai sirullisen henkilökortin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Espanja

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tai sirullisen henkilökortin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Uuden lain myötä La Gomeralle matkustavien tulee ilmoittaa passin tai henkilökortin numero ennakkoon. Lisätietoja löytyy täältä.

Passi ja viisumi Kreikka

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tai sirullisen henkilökortin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Kypros

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Kroatia

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Matkustusasiakirjan tulee olla voimassa koko maassaolon ajan. Kroatiaan on mahdollista matkustaa passin lisäksi myös henkilökortilla.

Passi ja viisumi Portugali (Madeira)

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tai sirullisen henkilökortin tulee olla voimassa koko maassaolon ajan.

Passi ja viisumi Turkki

Viisumi

Suomen kansalaisilta ei vaadita Turkkiin viisumia. Turkin viranomaisten määräysten mukaan passin tulee olla voimassa vähintään 6kk maahan saapumisesta. Lisätietoja löytyy Turkin suurlähetystön verkkosivuilta.

Passi

Passissa tulee olla vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten.

Passi ja viisumi (Kaupunkilomat)

Matkustajan on itse huolehdittava matkalla tarvittavista asiakirjoista (passi, viisumi, rokotustodistus). Matkustaja vastaa myös itse niiden kustannuksista. EU-maissa 1.3.1999 jälkeen myönnettyä henkilökorttia voidaan käyttää passin sijaan matkustusasiakirjana tietyissä maissa. Tarkista tarkemmat tiedot Poliisin internetsivuilta www.poliisi.fi (Henkilökortti > Henkilökortti matkustusasiakirjana). Kela-kortti tai ajokortti eivät ole riittäviä matkustusasiakirjoja.

EU:n ulkopuolelle matkustettaessa passi on välttämätön. Muiden maiden kansalaisia pyydetään tarkistamaan passi- ja viisumivaatimukset kohdemaan lähetystöstä hyvissä ajoin ennen matkaa. Apollomatkat ei vastaa mahdollisista matkustajalle aiheutuvista vahingosta, mikäli hänen matkansa estyy puutteellisten matkustusasiakirjojen vuoksi.

Viisumi/turistikortti tarvitaan mm. seuraaviin maihin: USA (pakollinen sähköinen ESTA-maahantulolomake), Kiina, Kuuba, Australia, Intia.

Lisätietoja Ulkoasiainministeriön sivuilta sekä maiden lähetystöistä.

Passi ja viisumi - Arabiemiraatit

Viisumi

Suomen kansalainen ei tarvitse Arabiemiraatteihin viisumia alle 30 vuorokauden matkalle. Maahan saapumisen yhteydessä suomalaiselle myönnetään Entry Visit Visa, joka on ilmainen ja voimassa 30 päivää. Väliaikaista passia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi. 

Passi

Suomen kansalaisilta vaaditaan Arabiemiraatteihin passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Ulkoministeriön tiedotteessa on kerrottu, että Arabiemiraattien liiton virallisen säännön mukaan Israelin leima passissa estää maahanpääsyn. Yleensä maahantulo on kuitenkin ollut mahdollista, vaikka passissa on Israelin leima. Matkustajan omalla vastuulla on harkita, hankkiiko uuden passin. Apollomatkat suosittelee uuden passin hankkimista, mikäli nykyisestä passista löytyy Israelin leima. 

Ota matkalle mukaan käyttämiesi reseptilääkkeiden resepteistä englanninkielinen käännös. Mikäli sinulla on mukana muita vahvoja lääkkeitä, sinulta saatetaan pyytää englanninkielinen lääkärintodistus, josta käy ilmi, että kyseisen lääkkeen käyttäminen on sinulle välttämätöntä. Lisätietoja lääkeaineiden tuonnista Arabiemiraatteihin voit lukea Ulkoministeriön sivuilta.

Alle 21-vuotiaat hotellista riippuen eivät saa kirjautua sisään hotelliin ilman vanhemman lupaa. Tällöin ilman vanhempia matkustavilla tulee olla mukana passikopio vanhemman passista sekä vapaamuotoinen lupa englanniksi. Jos lapsella on eri sukunimi kuin vanhemmalla, tulee mukana olla syntymätodistus. Kysy lisätietoja myyntipalvelustamme ([email protected] / 09 61547400) tai Arabiemiraattien suurlähetystöstä: www.uaeembassy.se

Passi ja viisumi Egypti

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Tarvitset myös viisumin, joka sisältyy automaattisesti Apollomatkojen matkapaketin hintaan tilauslennoilla. Viisumin saa maahan saapumisen yhteydessä. Muiden maiden kansalaisten tulee tarkistaa viisumikäytäntö Egyptin suurlähetystöstä:

Puistokatu 5 A 3
00140 Helsinki
p. (09) 4777 470
avoinna ma–pe klo 9–15.30.

Passi ja viisumi Indonesia

Viisumi

Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 30 vuorokautta ilman viisumia. Yli 30 vuorokautta kestävään oleskeluun tarvitaan viisumi. 

Sähköinen viisumi:

Balille ja Jakartalle voi hakea sähköisen viisumin ennen matkaa maahantuloprosessin nopeuttamiseksi. Lue lisää täältä. 

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Passin tulee olla hyvässä kunnossa, siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä aukeama. Paluuliput tulee olla varattuna.

Passi ja viisumi Intia

Viisumi

Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan Intiaan. Lisätietoja viisumin hakemisesta Intian suurlähetystön sivuilta »

E-viisumia voi hakea osoitteessa: https://indianvisaonline.gov.in/visa/index.html 

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen.
Huom! Tarkista, että passi on täysin ehjä. Pienikin vaurio passin kuvasivussa estää viisumin saannin.

Intian maahantuloviranomaiset edellyttävät, että matkustaja on tunnistettavissa passikuvastaan. Erityisesti tämä koskee lapsia, joiden passikuva on ehtinyt vanhentua. Jos passin haltijaa ei voida esim. iän muuttumisen vuoksi tunnistaa passikuvastaan, tulee tämän hankkia ajan tasalla oleva passi varmistaakseen maahanpääsyn Intiaan.

Muussa tapauksessa matkustaja kantaa itse riskin maahanpääsyn mahdollisista ongelmista. 

Passi ja viisumi Mauritius

Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 90 päivää ilman viisumia. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen. Suosittelemme ottamaan yhteyttä Mauritiuksen suurlähetystöön saadaksesi ajantasaisia ​​tietoja voimassa olevista viisumisäännöistä numeroon 08-796 95 92.

Terveyslomake: Kaikki matkustajat täyttävät digitaalisen terveyslomakkeen ennen lähtöselvitystä lentokentällä.

Passi ja viisumi Malediivit

Suomen kansalaiset saavat Malediiveille saapuessaan turistiviisumin, jonka voimassaoloaika on 30 päivää. Viisumin saamiseksi vaaditaan hotellivarauksen esittäminen. Passin on oltava voimassa 6 kuukautta maahantulon jälkeen. Lisätietoja saat Malediivien konsulaatista puhelimitse +45 4566 06 50 tai osoitteesta https://www.consulate-info.com/consulate/23942/Maldives-in-Copenhagen

Passi ja viisumi Oman

Viisumi

Alle 14 päivän matkoihin Suomen kansalainen ei tarvitse viisuamia Omaniin. Yli 14 päivää kestäviin matkoihin viisumi Omaniin tulee hankkia ennen matkaa.Viisumihakemus E-Tourist Visa (eTV) tehdään verkossa - katso lisää täältä. Viisumia varten tarvitset paluulipun, vahvistetun hotellivarauksen, matkavakuutuksen sekä koronatodistuksen. Viisumikysymyksissä voit kääntyä Omanin viranomaisten puoleen soittamalla numeroon +968 22848200 tai sähköpostitse [email protected]

Omanin turistiviisumia voit hakea tästä » 

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maasta poistumisen jälkeen. Väliaikaista passia tai EU:n hätäpassia ei hyväksytä maahantuloon oikeuttavaksi asiakirjaksi

Passi ja viisumi Qatar

Viisumi

Suomen kansalaiset saavat oleskella maassa 90 päivää ilman viisumia, sillä Suomi kuuluu Qatarin Visa waiver -ohjelmaan. Lisätietoja Qatarin Ruotsin suurlähetystöstä (+46) 8 511 659 00.

Passi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta.

Passi ja viisumi Sri Lanka

Suomen kansalaisilta vaaditaan Sri Lankaan passi, joka on voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. 
Kaikkien Sri Lankaan matkustavien täytyy maahan päästäkseen anoa maahantulolupaa eli ETA:a. Saapuessaan Sri Lankaan ETA:n kanssa matkustajalle myönnetään viisumi (leima passiin) ja lupa maahan pääsyyn. 

Sri Lankan matkustusvaltuutus ETA: Sri Lanka on ottanut käyttöön pakollisen sähköisen matkustusvaltuutuksen (Electronic Travel Authorization, ETA) 1.1.2012 alkaen. Kaikkien Sri Lankaan matkustavien on täytettävä ETA-kaavake sähköisesti netissä osoitteessa www.eta.gov.lk .

Sri Lankan viranomaiset lähettävät hyväksynnän matkustajalle sähköpostitse kun valtuutus on myönnetty. Huomaattehan että valtuutus on mahdollista lähettää vain sähköpostitse. Hyväksytty valtuutus on tulostettava matkalle mukaan. Valtuutus on maksullinen (noin 35 USD)

Katso matkavaltuutuksen täyttöohje (pdf) »

Valtuutus on mahdollista anoa myös maahan saavuttaessa, jolloin se on kalliimpi kuin etukäteen hankittuna. Suosittelemme valtuutuksen hankkimista ennen matkaa, sillä jonot lentokentällä ovat usein pitkiä.

Muiden maiden kansalaisten tulee selvittää passi- ja viisumimääräykset omatoimisesti.  

Passi ja viisumi Seychellit

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia, mutta matkustajilla tulee olla maahantulolupa, ''Travel Authorization''. Maahantulolupa tulee hakea itse ennen matkaa tämän verkkosivuston kautta: https://seychelles.govtas.com/.

Suomen kansalaisilta vaaditaan, että passin on oltava voimassa koko oleskelun ajan.

Jos saavut Seychelleille alueelta, jossa esiintyy keltakuumetta, maahanpääsy edellyttää voimassa olevaa keltakuumerokotetodistusta.

Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Seychellien suurlähetystöön numeroon 08-765 92 91.

Passi ja viisumi Thaimaa

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen. Thaimaan konsulaatti, puh. 09 612 26412.

Passi ja viisumi Vietnam

Viisumi

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 30 päivän (poikkeuksellisesti 1.10.2022–31.3.2023 alle 45 päivän) pituisilla matkoilla (max. 90 pv 6 kuukauden jaksolla). Yli 30 vuorokauden pituisille matkoille viisumi tulee hankkia itse Vietnamin suurlähetystöstä Helsingistä tai viisumipalvelun kautta.

Huom! Saigoniin saapuessasi varaudu esittämään paluulippusi, sitä voidaan kysyä passintarkastuksessa Saigonissa.

Passi

Suomen kansalainen tarvitsee Vietnamiin passin, jonka tulee olla voimassa 6 kuukautta maahan saapumisen jälkeen.

Passi ja viisumi Tunisia

Suomen kansalaisten passin on oltava voimassa koko Tunisiassa oleskelun ajan. Tunisian viranomaiset eivät enää vaadi tiettyä passin voimassaoloaikaa, mutta jotkut lentoyhtiöt vaativat passin olevan voimassa vähintään kolme kuukautta ennen matkaa. Tarkista tiedot lentoyhtiöltäsi, jos passisi voimassaoloaika on umpeutumassa. 

Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia enintään 90 päivän oleskeluun. Jos syntymäpaikkasi on muu kuin Suomi, ja jos sinulla on kaksoiskansalaisuus, voidaan tässä tilanteessa soveltaa muita maahantulosääntöjä. Ota yhteyttä Tunisian suurlähetystöön saadaksesi lisätietoja. 

Huomioithan, että esimerkiksi passissasi olevat viisumit ja leimat voivat johtaa maahantulon eväämiseen.

Passi ja viisumi USA

Yhdysvaltoihin matkustaessa Suomen kansalaisilta ei vaadita viisumia, mutta maahantulolupa vaaditaan. Maahantulolupa haetaan ESTA:n (Electronic System for Travel Authorization) kautta, ja kaikkien Yhdysvaltoihin lentävien matkustajien on haettava sitä. ESTA on ollut pakollinen 12.01.2009 lähtien. 

Mikä on ESTA?
Kaikkien Yhdysvaltoihin matkustavien on haettava maahantulolupa ESTA:n kautta. Kyseessä ei siis ole viisumi. Suosittelemme tekemään hakemuksen heti, kun olet varannut matkasi, mutta viimeistään 72 tuntia ennen lähtöä. 

ESTA-hakemus
Haet maahantulolupaa ESTA:n kautta täyttämällä sähköisen lomakkeen verkossa. Huomioithan, että monet yritykset myyvät maahantulolupia kalliimpaan hintaan, joten suosittelemme hakemaan ESTA:n virallisten nettisivujen kautta. Hakemuksen täyttäminen vie noin 20 minuuttia ja saat yleensä vastauksen heti. Lupa maksaa noin 21 euroa ja se tulee maksaa luottokortilla. Jos saat hakemuksesi hyväksytyksi, sinun on tulostettava hakemusnumerosi, pidettävä se mukanasi koko oleskelusi ajan ja pystyttävä näyttämään se lähtöselvityksessä lentokentällä.

Voimassaoloaika ESTA USA
Jos sinulla on ESTA:n kautta hyväksytty maahantulolupa, se on voimassa joko kaksi vuotta tai kunnes passisi vanhenee. Voit matkustaa Yhdysvaltoihin useita kertoja ilman, että sinun tarvitsee hakea uutta lupaa, ja voit oleskella maassa jopa 90 päivää yhden vierailun aikana. Jos lupasi vanhenee ollessasi Yhdysvalloissa, se ei vaikuta lähtömatkaasi.

E-passi
Koneluettava e-passi on ollut pakollinen 1.4.2016 alkaen matkustettaessa Yhdysvaltoihin tai sen kautta. Jos sinulla ei ole e-passia tai oleskelusi kestää yli 90 päivää, sinun on hankittava Yhdysvaltain viisumi ennen lähtöä. Jos vaihdat passisi, vaaditaan sinulta uusi ESTA-hakemus.

Huomaa, että jos sinulla ei ole hyväksyttyä USA-ESTA-todistusta, evätään pääsysi lennolle ja Yhdysvaltoihin.

Jos sinulla on kysyttävää, suosittelemme ottamaan yhteyttä Yhdysvaltain suurlähetystöön, joka on tavoitettavissa puhelinnumerosta 08-783 53 00.

Passi ja viisumi Malesia

Passi: Suomen kansalaisten passin on oltava voimassa kuusi kuukautta maahantulopäivän jälkeen.

Viisumi: Viisumia ei vaadita enintään 90 päivän oleskeluun. Passiin leimataan maahan saavuttuaan. Paluulippu tai matkalippu on esitettävä saapumisen yhteydessä.

Laajennetut, väliaikaiset passit ja EU:n hätäpassit hyväksytään maahantuloa ja maasta poistumista varten. Malesiassa myönnettyihin hätäpasseihin on annettava uusi maahantuloleima lähimmästä Malesian maahanmuuttovirastosta ennen lähtöä. Tätä ei voida tehdä sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. 

Lisätietoja saat Malesian suurlähetystöstä.

Maahantulovaatimukset: Sinun on täytettävä maahantulomake ennen lähtöä Malesiaan. Tämä voidaan suorittaa aikaisintaan 3 päivää ennen lähtöä. Löydät lomakkeen täältä.