Kroatialainen ruoka

5 hyvää ravintolaa Bracin ja Hvarin saarilta

Jos olet varannut loman Bracille tai suunnittelet Kroatian lomasi aikana retkeä Hvarin saarelle, on luvassa herkullisia lomahetkiä. Tältä sivulta löydät vinkkejä saarten parhaista ravintoloista.

Ylellinen Passarola

Ravintola Passariola Hvarilla, on yksi saaren parhaista ravintoloista. Tunnelma on ylellinen ja hinnat hiukan korkeammat kuin saaren muissa ravintoloissa, mutta herkullinen ruoka ja erinomainen sijainti katedraalin kupeessa tarjoavat vastinetta rahalle. Ravintolan kotisivut.

Ravintola Lungomare

Tervetuloa useita palkintojakin voittaneeseen ravintola Lungomareen. Tämä saaren parhaisiin kuuluva ravintola sijaitsee pikkukadulla hiukan syrjässä, ja tunnelma ravintolassa on rauhallinen ja viihtyisä. Ravintolan kotisivut.

Ruokaa Bracilla ja Hvarilla

Café Sidro

Keskeltä Hvarin kaupunkia löytyy pieni ja viihtyisä paikallisen perheen omistama kahvila. Täydellinen paikka nauttia kupillinen hyvää kahvia tai virkistävä juoma, ja bongailla samalla saarella lomailevia julkkiksia. Kahvilan kotisivut.

Hurmaava Ranc

Ranc on ihastuttava perheen pyörittämä ravintola Bolissa, Bracin saarella. Ravintolassa on tarjolla niin saaren paikallisia herkkuja kuin Kroatialaisia ruokiakin. Kannattaa kokeilla vaikkapa buzaraa, hummeria vihreän pastan kera. Muita herkkuja ovat muun muassa perinteiseen kroatialaiseen tapaan valmistettu kala, avotulella grillattu kala sekä lammasvartaat. Ravintolan Facebook-sivu.

Ziza – suosikki Tripadvisorissa

Ravintola Ziza on saanut hyvät arvostelut Tripadvisorissa, eikä syyttä. Ravintola sijaitsee korkealla, ja sieltä aukeaa upea maisema Ardianmerelle ja Splitiin. Ruoka on herkullista, ja maisemat kruunaavat elämyksen. Tarjolla on niin kalaa, lihaa, lammasta kuin kanaakin, ja aterian päätteksi kannattaa maistaa Mama Zizan mainiota suklaakakkua. Pieni ravintola sijaitsee noin 6 kilometriä Supetarista Boliin päin, mäkeä ylös tultaessa tien oikealla puolella. Ravintolan TripAdvisor-sivu.