Venetsian ravintolat

Venetsian ravintolat

Ruokaa rakastaville Italia on täydellinen matkakohde – täällä pääset maistelemaan maailman parasta pastaa ja pizzaa. Voit kokeila myös ihania risottoja, alkupaloja ja leikkeleitä. Lue lisää Venetsian ravintoloista täältä! 

Edulliset ravintolat

I Love Italy – Pasta to go!

I Love Italy ei ole ehkä tunnetuin ravintola maailmalla, mutta täällä pääset nauttimaan fantastisesta pizzasta ja pastasta todella edulliseen hintaan. Ravintola sijaitsee hieman syrjässä Rialto-sillan lähettyvillä, ja yksinkertaisessa ravintolassa maut ovat niin kohdallaan, että haluat varmasti tulla uudelleekin.

Osoite: Calle dell’orso 5529

Basegó

Ravintola Basegóssa nautit pikkurahalla lasin viiniä ja cicchetteja. Ulospäin ravintola ei näytä juuri miltää, mutta heti kun astut sisään voit tuntea aidon, italialaisen ilmapiirin.

Osoite: Calle del Scaleter 2863

Osteria Al Squero

Al Squaro on paikallisten suosikkiravintola. Ravintola sijaitsee aivan veden äärellä, ja voit nähdä ihmisten istun kallioilla nauttivan aperitiiveja ja pieniä voileipiä. Ravintolan sisätiloissa on rajoitetusti paikkoja, mutta ulkona on aina hyvin tilaa. Osteria Al Squaro sijaitsee Dorsoduron kaupunginosassa.

Osoite: Dorsoduro 943-944

Keskihintaiset ravintolat

La Bitta – aitoa italialaista ruokaa

Haluatko syödä aidossa, italialaisessa ravintolassa? Silloin ravintola La Bitta sopii sinulle täydellisesti! Ravintolassa on vain pieni menu ja jopa hieman kulunut sisustus, mutta ruoka on sitäkin erinomaisempaa. La Bitta on tunnettu liha-annoksistaan kuten vasikan maksasta ja Osso Buccosta. Suosittelemme pöytävarausta, sillä ravintola on erittäin suosittu esimerkiksi paikallisten keskuudessa. 

Osoite: Calle Lunga de San Barnaba 2753/a

Al Timon

Al Timon on todellinen naapurustoravintola, jonne italialaiset kokoontuvat syömään leikkeleitä ja nauttimaan aperitiiveista. Ravintola on erityisen tunnettu liha-annoksistaan. Tänne kannattaa ehdottomasti tehdä pöytävaraus etukäteen! Voit joko istua pöydässä kanaalin varrella, tai nauttia drinkistä ravintolan omassa veneessä. 

Osoite: Fondamenta dei Ormesini 2754

Vini da Pinto

Ravintola Vini da Pinto sijaitsee erinomaisella paikalla Rialton kalamarkkinoiden lähessä, ja on tunnettu hyvistä merenelävistään. Täällä voit nauttia hyvistä aperitiiveista ja cicchetteista, tai syödä loistavan illallisen.

Osoite: Sestiere San Polo 367

Luksusravintolat

Ristorante Al Covo

Yksi Venetsian parhaista kala- ja merineläväravintoloista on nimeltään Al Covo, joka on suosittu perheravintola pienellä kujalla Castellon kaupunginosassa. Ravintolan viinilistalta löytyy yli 200 eri viinilaatua, ja on ehdottomasti yksi Venetsian ravintolatähdistä. 

Osoite: Calle de la Pescaria 3968

Osteria da Fiore

San Polon kaupunginosassa sijaitsee pieni ravintolahelmi nimeltä Osteria da Fiore. Ravintolassa on mukava sisustus, ammattitaitoinen henkilökunta ja korkealuokkaista ruokaa. Menu on täynnä toinen toistaan herkullisempia annoksia, joiden väliltä on vaikea päättää mitä tilata! 

Osoite: Sestiere San Polo 2202

A Beccafico Arte

Autenttinen italialainen ruoka ja fantastinen miljöö odottavat ravintola A Beccarfico Artessa, joka sijaitsee kanaalin lähellä Cannaregion kaupunginosassa. Pasta ja merenelävät ovat ravintolan erikoisuuksia – tämän parempaa ruokaa saat etsiä pitkään! 

Osoite: Strada Nuova 2289/C

Ravintola Venetsiassa