Risteilyjen erityisehdot

Apollomatkojen risteilyjen erityisehdot

Apollomatkojen reittilennoilla tapahtuvien risteilymatkojen erityisehdot, jotka on päivitetty 1.7.2018. Apollomatkojen omatoimiset risteilymatkat, joihin sisältyy risteily (lento+hotelli+risteily) sovelletaan, Yleisten valmismatkaehtojen lisäksi kaupunkilomien erityisehtoja sekä alla olevia risteilymatkojen erityisehtoja.

Apollomatkojen kaupunkilomat (lento+hotelli) matkapaketit ovat aina omatoimimatkoja, jotka toteutetaan reittilennoilla. Lentoyhtiöiden sääntöjen mukaisesti Apollomatkojen kautta ostetut lento+hotelli -matkat eivät pääsääntöisesti ole muutettavissa tai peruttavissa. Tutustu kaupunkilomien eritysmatkaehtoihin tästä.

Risteilyt ovat omatoimimatkoja ilman opaspalveluja. Risteilyn hintaan sisältyvät ne palvelut, jotka ovat matkaohjelmassa määritelty matkanhintaan kuuluviksi. Yksittäisiä nais- tai miespaikkoja ei ole mahdollista ostaa risteilylle.

Risteilypaketin ostaneen asiakkaan tulee saapua kohteeseen viimeistään risteilyä edeltävänä päivänä. Asiakas on itse vastuussa, että risteily ja lentoaikataulut sopivat yhteen niin meno kuin paluumatkalla. Asiakkaan tulee itse huolehtia, että varauksessa annetut tiedot ovat oikein ja että passi sekä tarvittavat matkustusasiakirjat ovat voimassa varustamoyhtiön määrittelemän ajan. Varaukselle tulee laittaa aina nimitiedot kuten passissa, vaikka passissa oleva etunimi ei olisikaan virallinen kutsumanimi. Lähes kaikille risteilyille pätee sääntö, jonka mukaan passi tulee olla mukana matkareitistä riippumatta. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen. Väliaikainen passi ei ole riittävä matkausasiakirja risteilyillä. Asiakas vastaa itse passin ja viisumin hankkimisesta sekä niistä aiheutuvista kuluista.  Asiakkaan tulee ottaa yhteyttä Apollomatkojen asiakaspalveluun, mikäli varausvahvistuksessa olevissa tiedoissa on virheitä.

Alle kuuden kuukauden ikäinen lapsi ei voi osallistua risteilylle, ja joillakin risteilyillä ikäraja on 12 kuukautta. Ikä lasketaan risteilyn ensimmäisestä päivästä.  Alle 21-vuotiaat voivat lähteä risteilylle ainoastaan, mikäli matkaseurueessa on vanhempi tai joku muu 21 vuotta täyttänyt henkilö. Alle 18-vuotias ei voi matkustaa risteilyllä muiden kuin omien vanhempiensa kanssa, tai vanhempien/huoltajan valtuuttaman, samassa hytissä asuvan 21 vuotta täyttäneen valvojan hytissä. Alaikäisen matkustaessa muiden kuin omien vanhempien kanssa tulee huoltajan toimittaa kaikki vaadittavat asiakirjat risteilijälle tai laivaan nouseminen voidaan evätä. Mikäli alle 18-vuotias matkustaa vanhemman kanssa, jolla on eri sukunimi tulee myös toimittaa vaadittavat asiakirjat risteilijälle. Asiakkaan tulee varmistaa vaadittavat asiakirjat varustamoyhtiöltä tai Apollomatkojen asiakaspalvelusta.

Raskaana oleva asiakas voi matkustaa risteilylle 23. raskausviikolle saakka. Lähtöselvityksessä tulee esittää englanninkielinen lääkärintodistus terveyden tilasta. Mikäli 24 raskausviikkoa ylittyy matkan aikana, ei risteilylle voi lähteä.

Maksuehdot

Matka on maksettava Apollomatkoille luottokortilla. Suorittamalla maksun asiakas hyväksyy nämä erityismatkaehdot. Risteilyvaraukset on mahdollista maksaa kahdessa osassa, jolloin ensimmäinen osa maksusta suoritetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu viimeistään 65vrk ennen matkan alkua. Mikäli matkustaja ei maksa matkanjärjestäjän määräämää maksua määräaikaan mennessä, pidättää Apollomatkat oikeuden peruuttaa varauksen siitä asiakkaalle erikseen ilmoittamatta.

Asiakkaan tekemät peruutukset ja muutokset

Apollomatkat noudattaa lentoyhtiöiden omia peruutus- ja muutosehtoja, jotka eivät yleensä salli mitään muutoksia lipun kirjoittamisen jälkeen. Suurin osa muutoksista käsitellään peruutuksina ja uuden varauksen tekemisenä. Muutoksia koskevat muutoskulut ovat lentoyhtiökohtaisia ja kuuluvat asiakkaan maksettavaksi. Apollomatkat avustaa muutosten tekemisessä. Mikäli asiakas tarvitsee tarkat lentoyhtiökohtaiset peruutus- ja muutosehdot ennen ostopäätöstä, hän voi tarvittaessa ottaa yhteyttä Apollomatkojen asiakaspalveluun.

Risteily muutosten osalta peritään matkustajalta aina varustamoyhtiön Apollomatkoilta perimät kulut sekä toimistokuluina 100 €/henkilö. Risteily+lento+hotelli pakettien peruutuksen katsomme tapauskohtaisesti noudattaen varustamojen, lentoyhtiöiden sekä hotellin peruutusehtoja. Risteilyjen osalta peruutukset kuluitta ovat usein mahdollisia 30 päivää ennen matkan alkua, toimistokulu tulee aina asiakkaan maksettavaksi.  Jos peruutus onnistuu ja asiakas on oikeutettu saamaan rahat takaisin erotus maksetaan takaisin asiakkaalle. Lentojen ja hotellien osalta peruutusehdot on määritelty tarkemmin kohdassa 2. Kaupunkilomien erityisehdot (Omatoimiset lento+hotelli -paketit).

Nimenmuutokset risteilylle voidaan yleensä tehdä noin viikkoa ennen risteilyn alkua saakka, usein varustamot veloittavat toimistokulun, sekä Apollomatkojen toimistokulu 100 €/henkilö.

Mikäli asiakas käyttää vain osan varatusta ja vahvistetusta risteilystä, ei hänellä ole oikeutta takaisinmaksuun. Jos asiakas ei voi osallistua risteilylle passin, viisumin tai transit viisumin kaltaisten tarvittavien asiapapereiden puuttumisen takia, asiakkaalla ei ole oikeutta takaisinmaksuun.

Varustamoyhtiön tekemät muutokset

Varustamoyhtiö saattaa joutua muuttamaan ennakkoon suunniteltua risteilyreittiä sääolosuhteista tai johonkin muun turvallisuuteen liittyvästä syystä johtuen, joihin varustamoyhtiö itse ei pysty vaikuttamaan. Tällaisen tapauksen sattuessa matkustajalle ei makseta korvausta tai palauteta rahoja takaisin.

Matkavakuutus

Risteilyihin ei sisälly vakuutusta. Suosittelemme ottamaan vakuutuksen, joka sisältää peruutusturvan matkavaruksen yhteydessä mahdollisen peruutuksen tai sairastumisen varalta. Suosittelemme tarkistamaan aina matkavakuutuksen peruutusturvakohdan korvausmäärien rajoituksien vuoksi. Apollomatkoilta voit ostaa Eurooppalaisen matkavakuutuksen.

Muutokset

Apollomatkat ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä myöskään internet-sivuilla mahdollisesti olevista virheistä tiedoissa tai hinnoissa. Varaamme oikeuden muuttaa tietoja, järjestelyjä ja sopimusehtoja ennen sopimuksen syntymistä. Jos matkajärjestelyihin tulee muutoksia matkavarauksen tekemisen jälkeen, ilmoitamme niistä kirjeitse, sähköpostitse tai puhelimitse. Jos matkustajan yhteystiedot muuttuvat varauksen jälkeen, on matkustajan velvollisuus ilmoittaa niistä välittömästi matkanjärjestäjälle.

Asiakaspalautteet 

Risteilyä koskevat reklamaatiot on tehtävä jo laivan henkilökunnalle. Muilta osin suoraan hotellille tai lentoyhtiölle. Reklamaation tulee olla yhden tai useamman matkalle osallistuneen allekirjoittama. Matkalta paluun jälkeen reklamaatiot tulee lähettää aina kirjallisesti Apollomatkoille viikon kuluttua matkan päättymisestä lukien osoitteeseen:

Apollomatkat
Asiakaspalautteet
Kaivokatu 10 C 00100 Helsinki

tai sähköpostitse osoitteeseen [email protected].