Paikallisia makuelämyksiä

Lomakohteemme ovat täynnä paikallisia makuelämyksiä ja erikoisuuksia. Koe paikallinen kulttuuri aidoimmillaan ja uskaltaudu maistelemaan uusia annoksia ja makuja lomallasi! Ehkä löydät uuden suosikkiruokasi, joka vie sinut aina takaisin ihaniin lomatunnelmiin.

Kroatialainen keittiö

Kokeile paikallista pekaa, pidä kahvipaussi Splitissä, maistele viinejä Makarskassa ja kalapataa Hvarissa – Kroatia on täynnä toinen toistaan ihanampia makuelämyksiä.

Lue lisää

Espanjalaiset tapakset

Tapas, bouquerones, paella, pimentos de padron ja sobreasada ... Mallorcalla riittää herkkuja maisteltaviksi!

Lue lisää

Kreetalainen ruoka

Kreetalaiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudesta ja hyvästä ruoasta. Lähde ylös vuorille viihtyisiin tavernoihin ja tilaa pöytä täyteen pieniä, paikallisista raaka-aineista valmistettuja annoksia jaettavaksi.

Lue lisää

Reseptejä

Kun kaukokaipuu iskee - uppoudu lomatunnelmaan keittiön kautta

Shrimp saganaki

Shrimp saganaki on kreikkalainen klassikkoannos, joka on valmistettu tomaateista, katkaravuista ja fetajuustosta. Löydät reseptin täältä!

Tutustu reseptiin

Oliivitapenade

Todellinen kreikkalainen herkku on oliiveista valmistettu tapenade, jota tarjoillaan usein leivän kera. Reseptimme avulla valmistat helposti tätä herkkua myös kotona!

Tutustu reseptiin

Täydellinen tapas-lautanen

Tapas! Täydellistä perjantai-illan herkkua, josta jokainen voi valikoida omat suosikkinsa. Suurimman osan saat ostettua kaupasta valmiina ja loput pyöräytät kädenkäänteessä ennen vieraiden saapumista. Vain mielikuvitus asettaa rajat!

Vinkkejä monipuolisen tapas-lautasen kokoamiseen:

  • Oliiveja
  • Erilaisia juustoja
  • Ilmakuivattua kinkkua
  • Ohueksi viipaloitua chorizoa tai muuta tulista makkaraa
  • Keksejä ja hyvää leipää
  • Erilaisia kastikkeita (osta valmiina tai tee itse) 
  • Pimentos de padron (paista nopeasti öljyssä ja ripottele päälle merisuolaa) 
  • Cocktailtomaatteja
  • Valkosipulilla ja chilillä maustettuja katkarapuja

Hyvää ruokahalua!

Palacinke - Kroatialaiset pannukakut

Palacinke on ohut, crêpeä muistuttava pannukakku. Voit valita pannukakkujen täytteet makusi mukaan ja niitä voi nauttia niin pääruoaksi kuin jälkiruokanakin.


3,5 dl maitoa
1,5 dl hiilihapollista vettä
2 kpl kananmunia
4 dl jauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa

Yllä olevan ohjeen mukaan valmistuu noin 15 kpl pannukakkuja. Voit valita täytteet mielesi mukaan. Jälkiruoan kanssa sopii hyvin mansikat ja nutella.


Nam!