Lennot New Yorkiin

Helsingistä New Yorkiin on monia lentoyhteyksiä. Suoria lentoja löytyy muun muassa lentoyhtiöitä Finnar, US Airways, British Airways ja Iberia. Suoran lennon lentoaika noin 8 tuntia 45 minuuttia. New Yorkissa on kaksi kansainvälistä lentokenttää JFK (John F Kennedy Airport) ja Newark Liberty Airrpot.

John F Kennedyn lentokenttä

John F. Kennedyn (JFK) kansainvälinen lentoasema sijaitsee Jamaica-lahden rannalla, Queensissa, noin 24 km päässä New Yorkin keskustasta. JFK on maailman suurimpia lentokenttiä ja kentällä on kahdeksan terminaalia. Suurin osa Helsingin ja New Yorkin välillä liikennöivistä lentoyhtiöistä lentää JFK:lle.  JFK:lle lentää muun muassa Finnair, American Airlines, Delta Air Lines ja British Airways. JFK:n lentokentältä pääsee helposti eri puolille New Yorkia taksilla, bussilla, junalla sekä metrolla. 

Taksit ja pikkubussit

Keltaisien taksien (yellow cabs) jonoja löytyy kaikkien terminaalien edestä. Keltaiset taksit ovat New Yorkin virallisia takseja. Kannattaa olla varovainen pimeiden taksien kanssa, jotka usein houkuttelevat matkustajia kyytiin saapuvien aulassa. Taksimatka JFK:n lentokentältä Manhattanille maksaa noin 55 - 65 dollaria.

Helppo tapa päästä lentokentältä keskustaan ovat pikkubussit, jotka vievä perille asti varaamaasi hotelliin. JFK:lta Manhattanille matka pikkubussilla maksaa 20 dollaria.

Lentokenttäbussi, metro ja juna

NYC Airporter shuttle-bussi noin 20-30 minuutin välein, aamu viidestä puoleen yöhön saakka. Yhdensuunnan lippu JFK:lta maksaa 16 dollaria ja meno-paluu 23 dollaria. Bussit pysähtyvät ainakin Manhattanilla Penn Stationilla sekä Grand Centralilla.

Metro on halvin vaihtoehto, mutta matka kestää kokonaisuudessaan 1,5 tuntia ja vaihto voi olla raskas, jos sinulla on paljon matkatavaraa. Air Train kulkee molempiin suuntiin JFK-lentokentältä Howard Beach tai Jamaica -metropysäkeille ja pysäkeillä voit vaihtaa joko A- tai E-metroon, jotka vievät sinut Manhattanille.

Junat kulkevat JFK:lta suurimmille juna-asemille, lippu maksaa 8 dollaria ja matka kestää noin 20-30 minuuttia. Juna-asemalta joudut vielä jatkamaan matkaa yleensä metrolla tai taksilla.

Newarkin lentokenttä

Newarkin lentokenttä sijaitsee noin 20 km New Yorkin keskustasta, kentältä pääsee helposti myös taksilla, bussilla tai minibussilla.

Lentoaika: Helsinki-New York n. 8 tuntia 45 minuuttia