Turkkilaisia herkkuja

Ravintolat ja kahvilat

Parasta lomassa on päästä kokeilemaan erilaisien ravintoloiden ja kahviloiden antimia, ja Turkista niitä vasta löytyykin! Jäätelöä, aamiaisia ja ylellisiä ravintoloita – Turkista löytyy jokaiselle jotakin. Lue parhaat vinkkimme ja valmistaudu herkulliseen lomaan.

Ei lomaa ilman jäätelöä

Punaisen tornin lähettyvillä Alanyassa sijaitsee jäätelöbaari Bamyacý Dondurma, joka nimettiin yhdeksi kymmenestä Turkin parhaista jäätelöbaareista. Jäätelöbaari on avattu jo vuonna 1941! Valittavanasi on yli 20 eri makua joista valita. Osoite: Iskele Cad. No.88 Alanya.

Aamiaista Alanyan linnoituksessa

Yamac Café:sta on fantastiset näkymät Alanyan sataman ylitse. Täällä pääset nauttimaan aidosta turkkilaisesta aamiaisesta oliivien, kurkun, fetajuuston, hunajan, marmeladin ja tuoreen leivän kera. Kokeile myös ruokaa nimeltä menemen – eli munakasta, joka on valmistettu tomaatin ja chilin kera. Nam! Osoite: Garþi Mahollesi, Kale Yamacý, No. 77 Alanya.

Kebabkatu

Atatürkin katu Antalyassa on tunnettu myös nimellä kebab-katu, ja tätä ei ehdottomasti kannata jättää välistä jos lomailet Antalyassa. Paikalta löydät kebabia maan jokaisesta paikasta, ja hinnat ovat myös huomattavasti edullisempia kuin ravintoloissa. 

Turkkilaista teetä

Hyvää edulliseen hintaan

Hinnat Turkissa ovat yleisesti alhaisemmat kuin monissa etelä-Euroopan maissa, ja sen voit huomata myös esimerkiksi ravintoloiden hinnoissa. Ravintoloissa ja baareissa virvoitusjuomat maksavat n. 1,5 € ja paikallinen olut n. 2,5€. Lasi paikallista viiniä on n. 4€. Kebab-annos maksaa n. 5 euroa ja kuuluisa ottomaanien pata kustantaa noin kuusi euroa. 

Mini-mutfak

Alanyan sataman lähellä sijaitsevalla basaarialueella on perheomisteinen lounaspaikka Mini-mutfak, joka tarkoittaa pientä keittiötä. Ravintolassa ei ole valmista menuta, vaan annokset vaihtelevat päivittäin saatavuuden mukaan. Osoite: Bostanci Cad, Kisyular Önü Camii Arkasi, Alanya.

Kauniita maisemia ja hyvää ruokaa

Ravintola Navigator sijaitsee aivan Kemersin satamassa loistavalla paikalla. Täällä voit ruokailun yhteydessä nauttia kauniista maisemista ja upeasta vuoristosta, joka kohoaa ravintolan takana. Ruokalistalta löytyy kaikkea turkkilaisista klassikoista kansainvälisiin herkkuihin. Osoite: Liman Cad,Turkiz Marina Ici, Kemer.

Turkkilainen vesipiippu eli Shisha

Viihtyisä kahvila

Ehl-iKeyf on mukava kahvila, jossa voit juoda turkkilaista teetä, pelata backgammonia tai vain nauttia olostasi. Täällä monet paikalliset tapaavat ystäviään teekupposen äärellä. Osoite: Saray Mah. Damlatas Cad 32, 07400 Alanya.

Aitoa turkkilaista jäätelöä

Lähellä Siden vanhassa kaupungissa sijaitsevaa toria voit ostaa aitoa turkkilaista jäätelöä. Omistajat rakastavat hassutella asiakkaiden edessä, ja kyseinen jäätelö on huomattavasti kermaisempaa kuin kotona. Valitse esimerkiksi pistaasi, mansikka, vanilija tai suklaa, jotka ovat paikan klassisimpia makuja. 

Hyviä kala-annoksia

Kalaravintola Side Balik Eve on tunnettu koko eteläisessä Turkissa hyvistä kala-annoksistaan. Jopa paikalliset tulevat tänne nauttimaan hyvästä ruoasta – ja usein arvostelut ovat huippuluokkaa. Ravintola sijaitsee Kemer Boulevardilla.

Satamatunnelmaa

Alanyan keskustassa sijaitsevassa satamassa on monia hyviä ravintoloita. Täällä pääset nauttimaan upeasta auringonlaskusta ja maisemista kaupungin ja vuoriston ylitse. 

Turkkilaisen keittiön herkkuja

Illallinen näköalalla

Ravintola Red Tower, joka sijaitsee lähellä historiallista punaista tornia, tarjoaa upeat maisemat Alanyan ylitse. Ruokalistalta löytyy lihaa, kala-annoksia ja turkkilaisia erikoisuuksia. Ravintolan erikoisuus on kuitenkin sen oma olutpanimo, jossa pääset maistelemaan erilaisia paikallisia oluita. Osoite: Iskele Cad. 80 Alanya.

Alanyan vanhin ravintola

Ravintola Mapherissa, joka on ollu avoinna jo vuodesta 1947, on erilaisia ruokalajeja jokaiseen makuun. Mehukkaita liha-annoksia, pastaa, tuoretta kalaa ja mereneläviä...mitä vain toivotkaan! Erityisesti kana-annos nimeltä Tokyo Alanya on yksi ravintolan suosituimmista! Kulinarististen elämysten lisäksi pääset nauttimaan ihanista maisemista. Ravintola tarjoaa myös kuljetuksen hotelliltasi. Osoite: Iskele Cad. No.20 Alanya.