Surffilautoja rannalla Sri Lankalla

Surffaa, joogaa ja sukella Sri Lankalla

Sri Lanka on aktiivilomailijoiden suosikki. Joogaa seesteisissä tunnelmissa, surffaa aaltojen harjalla ja anna adrenaliinin virrata, tai tee sukellusretki maagisille koralliriutoille. Täältä löydät parhaat vinkkimme aktiivilomailijan Sri Lankalle!

Surffaa Sri Lankan aalloilla

Haluatko hioa surffitaitojasi tai kenties kokeilla lajia ensimmäistä kertaa? Sri Lankan paras surffisesonki on marraskuusta maaliskuuhun, ja saarella on useita erinomaisia rantoja, jotka soveltuvat surffaukseen. 

Hikkaduwa

Hikkaduwan vanha kalastajakylä sopii erityisen hyvin surffareille. Kylässä on useita surffikouluja, joista voit vuokrata oman lautasi ja antaa aaltojen viedä. 

Arugam Bay

Pieni Arugam Bay sijaitsee itärannikolla, ja on lähestulkoon rakennettu rannalle. Pieni kylä on nimetty jopa parhaaksi surffikohteeksi koko maailmassa. Rannat tuntuvat jatkuvan ikuisuuksia, joten pääset hyvällä todennäköisyydellä nappaan itsellesi aallon tai kaksi. 

Unawatuna

Noin viiden kilometrin päässä Gallesta sijaitsee Unawatuna ja Unawatuna Surf Point, joka on tunnettu surffipaikka Sri Lankassa. Optimaalisin surffausaika on marraskuusta huhtikuuhun, jolloin paikalla on luoteistuuli. Unawatuna on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa, joten ajoittain paikalla saattaa olla melko ruuhkaista. 

Täydellinen joogaloma Sri Lankassa

Jooga on yksi yleisimmistä aktiviteettimuodoista Sri Lankalla. Ei ole lainkaan epätavallista nähdä monia matkailijoita tai paikallisia ihmisiä, jotka joogaavat rannalla auringonnousun- tai laskun aikaan. Jos et halua joogata itseksesi, löytyy saarelta myös useita hyviä joogasaleja, retriittejä sekä tietysti myös yksittäisiä tunteja. 

Parhaat joogapaikat

Jos majoitut Hikkaduwassa tai Weligama Bayn alueella, on pieni Mirissan kaupunki suhteellisen lähellä. Mirissassa sijaitsee useita fantastisia joogastudioita ja joogatunteja – yksi hyvä esimerkki on Surf&Yoga Mirissa. Tunnin aikana pääset joogaamaan upeissa merimaisemissa tai nurmikolla palmupuiden alla. Päivittäin on saatavilla myös drop-in tunteja, joille voit mennä ilman osallistumista. Tunnit löydät täältä. Myös Unawatunassa on monia joogaretriittejä, täältä löydät lisätietoa. 

Ihana ranta Sri Lankalla

Sri Lankan parhaat sukelluspaikat

Sri Lankan sukellusmahdollisuudet ovat verrattomat! Täällä pääset sukeltamaan vedenalaisissa luolissa, vanhoissa hylyissä ja kauniilla koralliriutoilla. Jos suunnittelet lomaa koillisrannikolle, on kesäkausi (touko-lokakuu) parasta sukellusaikaa, kun taas etelä- ja länsirannikolla parhaat sukellusmahdollisuudet ovat lokakuusta toukokuuhun. 

Sri Lankan eteläpuolella parhaat paikat löytyvät Negombosta, Weligama Bay:sta, Unawatunasta sekä Bentotasta. Weligama Bay:ssa on useita uskomattomia sukelluspaikkoja, esimerkiksi Mirissa point, Coral Reef ja Yala Rock. Bentotasta löydät mielenkiintoisia eläimiä ja kalliomuodostelmia, kun taas Negombosta löytyy upeita hylkyä, koralliriutotja ja kallioita. Käy myös Barracuda Pointilla ja Lobster Reef:illa!