Koe Sri Lanka

Koe Sri Lanka

Rantaelämä ja uimaseikkailut ovat loman kulmakivi – mutta joskus on hauska nähdä ja tehdä muutakin! Sri Lankalla ja sen ympäristössä on valtavasti koettavaa – miltä kuulostaisi villielefanttien näkeminen tai merikilpikonnien kanssa uiminen?

Junalla Kandysta Ellaan

Junalla liikkuminen ympäri Sri Lankaa ei ole kaikista nopein vaihtoehto, mutta ehdottomasti kaunein! Junissa on usein ensimmäisen, toisen ja kolmannen luokan vaunuja, mutta usein suurin osa matkustajista päätyy ikkunoille kuikuilemaan upeita ohikiitäviä maisemia. Yksi suosituimmista junareiteistä on reitti Kandysta Ellaan tai toisinpäin. Junamatka kestää noin 6-7 tuntia, ja matkan aikana ohitat henkeäsalpaavia maisemia, teeplantaaseja, vesiputouksia ja pieniä paikalliskyliä. Jos mietit junamatkaa, suosittelemme myös ostamaan liput etukäteen. 

Udawalawe National Park

Haluatko nähdä villeinä eläviä elefantteja, krokotiileja, apinoita ja buffaloita? Udawalawen luonnonpuisto sijaitsee Sri Lankan eteläpuolella, noin 130 kilometrin päässä Colombosta. Luonnonpuisto levittäytyy 31 neliökilometrin suuruiselle alueelle, ja alueella olevat eläimet asuvat ja liikkuvat puistossa täysin vapaina. Mahdollisuus nähdä esimerkiksi elefantteja onkin todella suuri! Jos majoitut Gallessa, Hikkaduwassa tai Weligama Bayssa, voit varata myös retkemme Udawalawesin luonnonpuistoon. 

Elefantteja Udawalawen kansallispuistossa

Nuwara Eliyan teeplantaasit

Ceylonte on yksi Sri Lankan tunnetuimmista vientituotteista, ja maan teeplantaasit ovatkin saaneet Sri Lankan maailmankartalle. Teeplantaasilla kannattaa ehdottomasti vieraille, kun lomailet Sri Lankassa. Nuwara Eliyan plantaasi sijaitsee yli 1800 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, ja alue sopii sateidensa vuoksi täydellisesti teen kasvatukseen. Alueella on kasvatettu teetä jo 1800-luvulta lähtien, ja noin 10% maan vientiteestä tuleekin juuri Nuwara Eliyan plantaaseilta. 

Merikilpikonnia Hikkaduwassa

Hikkaduwan rannan läheisessä lahdessa asustaa pieni merikilpikonnien siirtokunta. Kilpikonnat saapuvat lahdelle joka päivä syömään merilevää. Merikilpikonnien ikää ei voida tarkkaan arvioida, mutta niiden sanotaan elävän jopa 100 vuotiaiksi. Hikkaduwassa sijaitsee myös kilpikonnien suojelukeskus, jossa voit päästä osaksi heidän toimintaansa. 

Lisää Sri Lankan retkiä löydät täältä.