Tempel i Colombo

Colombo – kulttuuria ja suurkaupunkielämää

Haluatko kokea rantalomallasi suurkaupungin sykettä? Silloin kannattaa ottaa suunnaksi Colombo, saaren suurin kaupunki, jossa on tuhatvuotisia temppeleita, puutarhoja, ostosmahdollisuuksia, paljon ravintoloita ja yökerhoja.

Sri Lankan suurin kaupunki ja kaupallinen pääkaupunki Colombo sijaitsee saaren länsirannikolla. Kaupunki on aikojen saatossa toiminut tärkeänä Kiinan kanssa käydyn kaupan keskuksena ja satamana. Kaupunki  oli pitkään saaren ainoa pääkaupunki, mutta 1980-luvulla Jayawardenapura nimitettiin saaren hallinnolliseksi pääkaupungksi. Kuitenkin suurin osa lähetystöistä on pysynyt Colombossa ja myös mediatuotantoa hallitaan täältä käsin.

Colombo on mukava kaupunki, mikäli haluat saada vaihtelua rentoihin rantapäiviin. Voit myös tulla Colomboon katsastamaan kaupungin yöelämän ja yökerhot.

Täysikuun temppelijuhla

Colombossa on paljon tehtävää ja nähtävää. Voit esimerkiksi vierailla Kelaniya Raja Maha Viharan temppelissä, joka sijaitsee vähän kaupungin ulkopuolella mutta on matkan arvoinen nähtävyys. Tunnelma temppelissä on maaginen. Temppelissä on usein paljon ihmisiä, sillä paikalliset matkustavat paikalle rukoilemaan ja ottamaan osaa erilaisiin rituaaleihin. Tämä on yksi 16 temppelistä, joissa Buddha vieraili elinaikanaan ja onkin siksi erittäin pyhä paikka buddhalaisille. Mikäli tulet paikan päälle joulu- ja tammikuun täysien kuiden välissä, voit päästä osaksi festivaalia, jonka aikana ihmiset ympäri maata tulevat pyhiinvaellukselle temppeliin Buddhan vierailun muistoksi. 

Cinnamon Gardens  

Cinnamon Gardens oli kerran kaneliviljelmä Colombossa. Tänäpäivänä alueella on lähetystöjä, palatseja ja museoita. Kiertele alueella ja käy Colombon suurimmalla viheralueella, Viharamahadevillä tai viralliselta nimeltään Victorian puistossa. Englannin hallinnon aikaan puisto sai nimensä kunnianosoituksena kuningattarelle. Puistossa on pieni eläintarha, sekä patsaita ja suihkulähteitä tutkittavaksi. Victorian puiston vieressä on kansallismuseo, jossa voit tutustua paremmin Sri Lankkan mielekiintoiseen historiaan. Museossa on myös vanhoja palmujen lehtiin tehtyjä kirjoituksia sekä vanhaa keramiikkaa ja aseita, joita on käytetty vuosien saatossa. 

Shoppaile koruja ja tuliaisia

Meren läheisyydessä sijaitsevan Galle Roadin varrelta löydät useimmat Colombon kaupat ja putiikit. Rinnakkaisella R A De Mel Mawathan kadulla on myös nähtävää, kuten  suosittu korukauppa Stone and String. Korukauppa on tunnettu helmistään ja erilaisista jalokivistä, jotka koristavat kaikkea korvakoruista kelloihin, mutta toki voit ostaa edullisempiakin tuliaisia. Monipuolisempia ostosmahdollisuuksia haluavien kannattaa suunnata itään, yliopistoa vastapäätä olevaan Odelin ostoskeskukseen. Täällä vaatevalikoima on suuri ja eksoottinen, eli ostoskeskus on oikea paikka värikkäitä ja kuviollisia vaatteita suosiville. Vaatteiden lisäksi täältä löytyy paikallista suklaata, kodinsisustustavaraa ja kenkiä.

Drinkeille Sopranokseen

Colombossa sijaisevalla Sopranoksen alueella, lähellä Viharamahadevi Parkia, on suosittu karaokebaari ja suosionsa ansiosta paikalle kannattaakin tulla ajoissa. Livemusiikkia soittavassa Playtrix baarissa on puolestaan sporttinen teema, ja paikasta saa hyviä hampurilaisia. Klassisempien clubien ystäville sopii Karma, joka tunnetaan hyvästä musiikistaan ja tunnelmastaan. Paikka on tavallisia baareja hintavampi, mutta baari on keskeisellä paikalla veden äärellä. 

Yhdistä ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet

Shoppailun ja nähtävyyksien täyteisen päivän jälkeen voi olla mukavaa päästä takaisin rantatunnelmiin.Voit esimerkiksi kokeilla Mount Lavinian rantaa, 10 min etelään Colombosta. Lähde illaksi rannalle katsomaan auringonlaskua ja syömään illallista rannan ravintoloissa. Esimerkiksi Loon Tao tarjoilee kiinalaista ruokaa ja ravintola on erikoistunut kala- ja äyriäisruokiin. Täällä voit kuulla livemusiikkia joka ilta.

Mount Lavinia