Lennot Berliiniin

Helsingistä Roomaan on monia lentoyhteyksiä ja suoria lentoja löytyy muun muassa Finnarilta ja Air Berliniltä. Suoran lennon lentoaika noin 2 tuntia. Berliinissä on kaksi suurta lentokenttää joista toinen on Berlin-Tegelin lentoasema (myös nimellä Otto Lilienthalin lentoasema) ja toinen Schönefeldin lentoasema. Molemmilta lentokentiltä on hyvät yhteydet Berliinin keskustaan.

Lentoaika: Helsinki-Berliini n. 1 tunti 55 minuuttia

Berliinin lentokentät

Berliinissä on kaksi suurta lentokenttää joista toinen on Berlin-Tegelin lentoasema (myös nimellä Otto Lilienthalin lentoasema) ja toinen Schönefeldin lentoasema. Berliiniin on rakenteilla uusi Berlin-Brandenburgin kansainvälinen lentoasema, joka tulisi korvaamaan nämä molemmat lentokentät. Tällä hetkellä Finnair ja Air Berlin liikennöivät Tegelin lentoasemalle.

Berlin-Tegelin lentoasema

Berlin-Tegelin lentoasema sijaitsee noin 8 km Berliinistä luoteeseen ja lentoasemalla on neljä terminaalia. Lentokentältä pääsee kätevästi ja edullisesti bussilla eri puolille Berliiniä. Bussit 109 ja X9 ajavat keskustaan ja bussimatka keskustaan maksaa 2,40 euroa. Bussi TXL menee Unter den Lindenille Berliinin itäosaan (Aleksanderplatzille) ja bussi 128 menee Berliinin pohjoisosaan Franz-Neumann-Platz -metroasemalle. Samalla lipulla voi jatkaa toisella julkisella kulkuvälineellä, kuten metrolla.