Lennot Pariisiin

Helsingistä Pariisiin on monia lentoyhteyksiä ja suoria lentoja löytyy muun muassa lentoyhtiöiltä Finnar, Norwegian, Air France ja Flybe. Suoran lennon lentoaika noin 3 tuntia. Pariisin lentokentiltä on hyvät yhteydet Pariisin keskustaan. 

Pariisin lentokentät

Pariisissa on kaksi kansainvälistä lentoasemaa, Charles de Gaulle ja Orly. Suurin osa lentoyhtiöistä kuten, Finnair, Flybe ja Air France lentävät Charles de Gaullen lentokentälle, kun taas Norwegian lentää Orlyn lentokentälle. Molemmilla lentokentillä on hyvät ja nopeat yhteydet eri puolille Pariisia. 

Charles-de-Gaullen lentoasema

Charles de Gaullen lentokenttä sijaitsee noin 25 kilometriä Pariisista koilliseen. Lentokentällä on kolme terminaalia, joiden välillä voi liikkua shuttle-junalla. Lentokentältä pääset Pariisin keskustaan esimerkiksi junalla, bussilla tai taksilla. Jos olet menossa muualle Ranskaan, lentokentältä on suora TGV-pikajunayhteys.

Kätevin tapa matkustaa lentokentältä Pariisiin on RER B-linjan paikallisjunalla, matka kestää noin 30 minuuttia. Juna pysähtyy useassa paikassa Pariisissa ja asemilta on yhteys metroon. Jos mukanasi on painavia laukkuja, voi olla parempi matkustaa bussilla tai taksilla, jotta välttyy kantamiselta.

Lentokentältä keskustaan pääsee lentokenttäbussilla (Roissybus) ja matka kestää ruuhkasta riippuen noin 35-50 minuuttia. Bussit lähtevät suoraan terminaalien edestä. Toinen vaihtoehto on tilata ryhmäkuljetus tai taksi. Ryhmäkuljetus vie sinut minibussilla suoraan kohteeseesi ja hinta vaihtelee noin 15-30 euron välillä per matkustaja. Ryhmäkuljetus on hyvä varata vähintään 24 tuntia ennen saapumista. Taksi Charles de Gaullen lentokentältä maksaa noin 50 euroa riippuen kohteestasi. Lisäksi matkatavaroista tulee pieni lisämaksu ja tippiä voi jättää noin 5-10 %.

Orlyn lentoasema

Orlyn lentoasema sijaitsee 14 kilometriä Pariisista etelään ja lentokentällä on kaksi terminaalia. Lentokentältä pääsee Pariisin keskustaan junalla, bussilla, taksilla tai etukäteen tilattavalla kuljetuksella. Lentokenttäbussi (Orlybus) vie keskustaan noin 40 minuutissa. Lentokentän bussiasemalle on ilmainen bussikuljetus kummastakin terminaalista. Orlyn lentokentältä myös pääsee Orlyval-nimisellä junalla Antonyn metroasemalle, josta pääsee jatkamaan metrolla keskustaan päin.

Lentoaika: Helsinki-Pariisi n. 3 tuntia 5 minuuttia