Taidemuseo Musée Matisse, Nizza

Nizzan museot

Jos olet museoiden ystävä, tulet varmasti viihtymään Nizzassa. Muutama ranskan suurimmista modernin ajan taiteilijoista ovat asuneet Nizzassa, joka näkyykin kaupungin museotarjonnassa. Inspiroidu taiteilijoista kuten Henri Matisse, Marc Chagall ja Jules Chére! Myös itse museot ovat kuin arkkitehtuurisia helmiä, ja käymisen arvoisia paikkoja. 

Nizza on todellinen taiteen ja kulttuurin kaupunki, jota se on ollut jo useiden satojen vuosien ajan. Se voi olla syynä siihen, jonka vuoksi monet ranskalaiset taiteilijat ovat saapuneet kaupunkiin. Joka tapauksessa taitelijat ovat jättäneet jälkensä Nizzaan, josta matkailijat pääsevät nauttimaan vielä tänäkin päivänä. 

Aivan kaupungin sydämessä on monia taidemuseoita, jos haluat ottaa taukoa auringosta. Jos tiedät, että haluat vieraille enemmän kuin yhdessä museossa, suosittelemme hankkimaan French Riviera Passin, jonka avulla pääset maksutta moniin museoihin.

Musée Matisse

Musée Matisse on museo Nizzassa, joka on omistettu taiteilija Henri Matisselle. Museossa on suurin kokoelma kyseisen taiteilijan teoksia. Matisse työskenteli ja asui Nizzassa vuosina 1917-1954. Museossa on 68 maalausta, 95 valokuvaa, 236 piirustusta, 57 veistosta ja 14 kirjaa, jotka ovat kaikki Matissen käsialaa. Museo sijaitsee Villa des Arénes nimisessä rakennuksessa, joka on rakennettu 1600-luvulla. 1963 avattiin itse museo. 

Henri Matisse syntyi Le Cateau-Cambrésissa vuonna 1869, ja kuoli 3.11.1954 Nizzassa. Häntä pidetään yhtenä nykyajan parhaana taiteilijana. 

Vieraile Musée Matisessa

Musée Matisse sijaitsee Cimiezin kaupunginosassa. Pääset paikalle busseilla numero 15, 17 tai 25 kun jäät pois kyydistä pysäkeillä Les Arènes/Musée Matisse. Sisäänpääsy aikuisilta on 10€, alle 18-vuotiaat maksutta. Museo on avoinna 10.00-18.00 keskiviikosta maanantaihin.

Museo Nizzassa

Nizzan modernin taiteen museo - Musée d'art moderne et d'art contemporain

Nizzan modernin- ja nykytaiteen museo Mamac avattiin vuonna 1990. Rakennus, jossa museo sijaitsee, on Yves Bayardin ja Henri Vidalin käsialaa. Museo on kooltaan noin 4500 neliömetriä, ja sieltä löytyy kymmenen näyttelysalia. Kokoelmissa on yli 1300 taideteosta, jotka ovat peräisin 1950-luvulta tähän päivään asti, ja joista kaikki on tehty avant-garde henkiseen tyyliin. Museosta löydät esimerkiksi Andy Warholin, Yves Kleinin, Ben Vautierin ja César Baldaccinin töitä.

Vieraile MAMAC:issa
Museo sijaitsee Place Yves Kleinin torilla Nizzan keskustassa, ja on avoinna talvisin klo 11.00-18.00 ja kesäisin 10.00-18.00. Jos et halua kävellä museolle, pääset paikalle myös busseilla numero 3, 7 tai 9/10, tai raitiovaunulla numero 1. MAMAC on suljettu maanantaisin. Sisäänpääsymaksu 6 €.