Nizzan linnakukkula

La Colline du Château

Nizzan linnakukkula La Colline du Château on yksi niistä paikoista, joissa sinun tulee ehdottomasti käydä lomasi aikana; maisemat ovat henkeäsalpaavia, paikalla on mielenkiintoinen historia ja tunnettu vesiputous on todellinen ilo silmälle. Kukkulan korkein kohta on 93 metriä merenpinnan yläpuolella. 

Voit aloittaa vaelluksesi linnakukkulalle joko Promenade des Anglaisin itäpäästä, tai vaihtoehtoisesti satamasta. Matkan varrella on useita levähdyspaikkoja, jos tarvitset pienen tauon. Kesäkaudella pääset ylös myös hissillä Quai Rauba Capeusta. Linnakukkulalla on kaksi kahvilaa, jos haluat pitää pienen evästauon. 

Linnakukkulan historiaa

Nizzan kaupunkia oltiin alunperin rakentamassa linnakukkulalle. 350 eaa paikkaa kutsuttiin nimellä Nikaïa, ja paikka oli kreikkalaisten vallan alaisena. Myöhemmin paikalle rakennettiin linnoitus, jonka tarkoituksena oli suojella sitä vihollisilta. Ranskalainen kuningas Louis XIV otti linnoituksen käyttöön vuonna 1706. Linnoituksen ensimmäisen osan on uskottu valmistuneen 1100-luvulla. Vanhasta osasta on jäljellä enää raunioita ja hautausmaa, joka on useita satoja vuosia vanha. Täällä voit todella tuntea historian havinan!