Lennot Nizzaan

Helsingistä Nizzaan on monia lentoyhteyksiä ja suoria lentoja löytyy muun muassa lentoyhtiöitä Finnarilta (huhtikuusta lokakuuhun) sekä Norwegianilta. Suoran lennon lentoaika noin 3 tuntia 30 minuuttia.

Lentoaika: Helsinki-Nizza n. 3 tuntia 30 minuuttia

Nizzan lentokenttä

Nizzan kansainvälinen lentokenttä Aéroport Nice Côte d'Azur on Pariisin jälkeen Ranskan vilkkain lentokenttä. Lentokenttä sijaitsee noin 6 km päässä Nizzan keskustasta. Nizzan lentokentällä on kaksi terminaalia, joiden välillä on bussiyhteys.

Lentoasemalta liikennöi Nizzan keskustaan lentokenttäbusseja, joihin lippu maksaa noin 4 euroa. Bussi 98 kulkee linja-autoasemalle (Gare Routiére) ja bussi 99 vie rautatieasemalle (Gare Nice Ville SNCF) kaksi kertaa tunnissa. Lentokentältä keskustaan pääsee myös paikallisliikenteen bussin numerolla 23, joka on hieman halvempi vaihtoehto. Matka maksaa vain 1 euron, mutta kestää myös kauemmin kuin lentokenttä busseilla. 

Yö aikaan bussit kulkevat harvemmin, joten silloin taksi voi olla parempi vaihtoehto. Kannattaa olla tarkkana, ettei taksikuski yritä veloittaa matkasta liikaa. Lentokentän ja keskustan välinen taksa pitäisi olla taksilla noin 20-30 euroa määränpäästä riippuen. Taksit haluavat yleensä maksun käteisellä.