Lissabonin retket

Lissabonin retket

Haluatko tutustua myös muihin paikkoihin Lissabonin ulkopuolella, tai viettää ihanan päivän rannalla? Vieraile Sintran satumaisessa linnassa, nauti Atlantin meren kuohuista ja unohtumattomista seikkailuista rannikolla.

Lissabonin läheiset rannat

Kaipaatko meren kuohuntaa ja leppoisia rantapäiviä? Lissabonin keskustassa ei ole uimarantoja, mutta vain 30 minuutin matkan päässä odottaa kaunis heikkaranta. Estorilin ja Cascaisin alueet ovat mukavia retkikohteita joista löytyy mukavia pieniä rantoja. Molempiin paikkoihin pääset helposti junalla tai bussilla. Toinen pitkä ja kaunis hiekkaranta löytyy Costa da Caparicalta, jonne ajaa noin 20 minuuttia Lissabonin keskustasta. 

Suosituin ranta lähellä Lissabonia on nimeltään Praia de Carcavelos, ja suosio johtuu kenties siitä että rannalle todella helppo päästä julkisilla kulkuvälineillä. 20 minuutin junamatkan päässä odottaa pitkä, kultaisena hohtava hiekkaranta, joka on niin paikallisten kuin muidenkin matkailijoiden suosiossa. 

Lissabonista Algarveen

Jos haluat lähteä hieman kauemmat Lissabonista, suosittelemme päiväretkeä Algarveen. Algarven kaunis rannikko sijaitsee noin kolmen tunnin päässä Lissabonista. Yksi Algavren rannikon tunnetuimmista alueista on nimeltään Albufeiran kalastajakylä, joka ihastuttaa mukulakivikaduillaan ja valkeilla taloillaan. 

Estorilin ranta Lissabonin ulkopuolella
Quinta da Regaleiran linnan puutarha

Satumainen Sintra

Kun saavut Sintraan, tuntuu kuin olisit astunut keskelle upeaa Disney-satua. Kaupunki sijaitsee 30 kilometrin päässä Lissabonista, ja se on luokiteltu maailmanperintökohteeksi. Sintra sijaitsee korkealla kukkulalla, on tunnettu värikkäistä satutaloistaan, ja usein saatatkin kuulla paikalla ihastuneita huokaisuja ja ''tänne minä muutan!'' huudahduksia. 

Sintran tunnetuin nähtävyys on Pena Palacen linna, jonka värikkäät talot ja tornit ovat todellinen ilo silmälle. Penan palatsi valmistui 1800-luvun puolivälissä, ja oli aikoinaan kuninkaan palatsi. Linna sijaitsee korkealla kallion päällä – pääset ylös joko taksilla, bussilla tai kaikista seikkailunhaluisimmat voivat myös kävellä perille saakka. 

Lähellä Penan palatsia sijaitsee myös majasteettinen Quinta da Regaleiran linna. Linna on kenties yksi koko etelä-Euroopan kiehtovimmista linnoista, ja se ihastuttaa koristeellisella julkisivullaan, goottilaisilla torneillaan ja mystisillä, maanalaisilla tunneleillaan. Voit seikkailla ympäriinsä linnan alueella, mutta älä missään nimessä jätä välistä The Initiation Well:iä, joka on upea, 27 metriä syvä kaivo. Kaivo rakennettiin alunperin seremoniatarkoituksiin, ja se muistuttaa enemmän maanalaista tornia kuin kaivoa. Upeat kierreportaat johtavat aivan kaivon pohjalle saakka, jossa on sanottu olevan sisäänkäynti maanalaiseen labyrintiin.