Lennot Lissaboniin

Helsingistä Lissaboniin on monia lentoyhteyksiä ja suoria lentoja löytyy muun muassa Finnarilta ja TAP Portugalilta. Suoran lennon lentoaika noin 4 tuntia ja 55 minuuttia. Lissabonin lentoasema on Portelan lentoasema, josta on hyvät yhteydet Lissabonin keskustaan. 

Lissabonin lentokenttä

Lissabonin lentoasema Aeroporto da Portela on Portugalin suurin lentokenttä. Finnair sekä TAP Portugal lentävät Helsingistä suoraan Portelan lentokentälle. Lentokenttä sijaitsee vain noin 7 km päässä Lissabonin keskustasta ja kentältä pääsee helposti keskustaan joko metrolla, bussilla tai taksilla. 

Lentokentältä keskustaan

Uusi metrolinja on kätevä tapa päästä Portelan kentältä keskustaan ja se kulkee 21 minuutissa Saldanha-asemalle. Lentokenttäbussien numerot 5, 8, 22, 44, 45, 83 ja 91 menevät keskustaan ja lippu Aerobusiin maksaa 3,50 € ja kelpaa kaikissa julkisissa yhden päivän ajan. Lentokenttä ei ole kaukana keskustasta, joten myös taksilla pääsee keskustaan suhteellisen edullisesti, mutta kannattaa olla todella varovainen huijaritaksien kanssa. Lentokentällä ei ole lisämaksuja vaikka taksikuskit voivat näin väittää. Suositeltavaa on ottaa taksi kentän yläkerran puolelta lähtevien terminaalista, sillä siellä taksit ovat rehellisempiä kuin saapuvien lentojen puolella kärkkyvät taksit.

Lentoaika: Helsinki-Lissabon n. 4 tuntia 55 minuuttia