Kansallisruoka Bacalhau
Portugalin kansallisruoka on nimeltään Bacalhau, ja se valmistetaan suolatusta ja kuivatusta turskasta. Bacalhauta voidaan valmistaa monella eri tavalla. Se on erittäin maukas ruokalaji, jota sinun on ehdottomasti maistettava Algarven rannikolla vieraillessasi.
Cataplana
Cataplana on pataruoka, joka valmistetaan kalasta ja äyriäisistä. Se voi sisältää esimerkiksi valkoista kalaa, katkarapuja, simpukoita, mustekalaa ja rapuja. Joskus ruokaan lisätään myös lihaa tai makkaraa. Perinteisesti mausteena käytetään valkosipulia, persiljaa ja korianteria, mutta useimmilla ravintoloilla on oma versionsa! Cataplana tarjoillaan yleensä riisin tai leivän kanssa.
Caldo Verde
Caldo Verde on yleinen perinteinen ruokalaji Portugalissa. Se on sipulista, perunoista, lehtikaalista ja siivutetusta makkarasta valmistettu keitto. Tätä keittoa on tarjolla kaikissa juhlatilaisuuksissa, erityisesti kun juhlitaan kaikkien kylien suojeluspyhimystä. Keitto tarjoillaan usein valkosipulileivän ja paikallisen Demma Serra -lampaanjuuston kanssa.
Feijoada
Feijoada on suosittu pataruoka, joka valmistetaan sianlihasta, naudanlihasta ja pavuista. Tätä ruokalajia syödään myös monissa muissa maissa ympäri maailmaa, esimerkiksi Brasiliassa, jossa Feijoadan sanotaan olevan yksi kansallisista ruokalajeista, vaikka se onkin peräisin Portugalista.