Male, Malediivit

Miten matkustaa edullisesti Malediiveilla?

Voiko Malediiveille matkustaa edullisesti? Kyllä voi! Malediivit eivät ole matkakohteiden halvimmasta päästä, mutta paratiisisaarilla on mahdollista lomailla muutenkin kuin ylellisissä yksityisvilloissa. Lue vinkkimme edullisempaan unelmalomaan ja räätälöi juuri omaan budjettiisi sopiva loma!

Helpoimmat tavat tehdä Malediivien matkastasi mahdollisimman edullinen:

  • Majoitu edullisemmalla, asutetulla saarella ylellisen hotellisaaren sijasta
  • Valitse yksinkertaisempi hotelli tai majoitusvaihtoehto
  • Älä matkusta korkeasesongin aikana
  • Käytä paikallisia lauttoja paikasta toiseen liikkumiseen
Kookosjuoma rannalla

Majoitu asutetulla saarella

Helpoin tapa säästää matkan hinnassa on majoittua niin sanotulla asutetulla saarella hotellisaaren sijaan (lue lisää Malediivien saarista täältä). Esimerkkejä suosituista asutetuista saarista ovat Maafushi, Feridhoo ja Rashdoo. Vuodesta 2009 alkaen matkailijat ovat päässeet myös asutetuille saarille hotellisaarien lisäksi, jonka vuoksi saarille onkin rakennettu useita edullisia hotelleita. 

Hintataso asutetuilla saarilla on huomattavasti edullisempi kuin hotellisaarilla. Pääset myös osaksi paikallista kulttuuria, ja maistelemaan esimerkiksi paikallisia herkkuja. Myös retkien teko asutetuilta saarilta on usein edullisempaa. 

Malediivien edulliset hotellit

Edullisia hotelleita löydät nimenomaan asutetuilta saarilta. Hotellit ovat usein pienempiä ja yksinkertaisia, eikä niissä ole esimerkiksi yksityistä rantaa. Toisaalta kyseiset hotellit ovat persoonallisempia, ja niissä on usein paikallinen vivahde. Valikoimastamme löydät useita edullisia 3-tähden hotelleita, jotka sopivat edullisempaankin lomaan.

Myös hotellisaarilla on mahdollista majoittua edullisempaan hintaan, jos olet joustava matkapäivien suhteen ja voit matkustaa esimerkiksi sesongin ulkopuolella. Malediivien korkeasesonki on joulukuusta maaliskuuhun. Toukokuusta marraskuuhun voi olla oletettavissa hieman enemmän sadepäiviä, mutta myös hinnat ovat alhaisempia, matkailijoita on vähemmän ja vedenalainen elämä värikkäämpää. Ruoka hotellisaarilla on melko kallista, joten All Inclusive on hyvä ja edullinen vaihtoehto. 

Paikallisliikenne

Paikalliset lautat, joita kutsutaan nimellä slow dhonis, ovat huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin pika- tai yksityisveneet. Lautoilla kulkeminen on hieman hitaampaa, mutta sopii matkailijoille jotka eivät ole sidottuina aikatauluihin! Edullisemman matkan toivossa kannattaa myös harkita lomasaarta, joka sijaitsee mahdollisimman lähellä lentokenttää. Malén pääkaupunki ei kuitenkaan ole lomakohteista paras, vaikka se sijaitseekin lähellä lentokenttää, mutta kaupungissa ei ole perinteisiä unelmarantoja joita saatat Malediiveilta odottaa.