Bandoksen ranta Malediiveilla

Viisi suosikkisaartamme Malediiveilla

Malediiveihin kuuluu lähes 1200 saarta joista valita – jokaisella saarella odottavat paratiisimaiset maisemat ja ihana saarielämä! Valinnan helpottamiseksi listasimme viisi suosikkisaartamme, joilla kaikilla on omat, erityiset tunnuspiirteensä: Bandos, Veligandu, Kuramathi, Kuredu ja Maafushi. Apollomatkojen kautta räätälöit helposti juuri omanlaisesi matkan Malediiveille – lue lisää ja löydä oma paratiisisaaresi!

Ravintola Bandoksella, Malediiveilla

Malediivien saaret voidaan jakaa kolmeen eri kategoriaan: hotellisaaret, asutetut saaret ja asumattomat saaret. Hotellisaarilla on ainoastaan hotelleita, jotka ovat usein melko ylellisiä, ja saaret ovat puhtaita hyvin huollettuja. Näillä saarilla tarjoillaan alkoholia, ja myös bikineissä uiminen on sallittua. Koska hintataso näillä saarilla on usein melko korkea, on All Inclusive usein hyvä ja edullinen vaihtoehto. 

Asutetuilla saarilla alkoholin tarjoilu on kiellettyä, ja bikineitä saa käyttää ainoastaan ns. turistirannoilla, joita kutsutaankin nimellä ''bikini beach''. Majoitus näillä saarilla on usein yksinkertaisempaa, mutta myös hintataso on edullisempi ja saarilla pääset paremmin osaksi paikallisten arkea. Monille asumattomille saarille tehdään päiväretkiä, mutta pimeän tullessa saarilla ei ole sallittua olla. 

Riippuen millaista lomaa etsit, voit valita joko kalliimaan hotellisaaren tai edullisemman, asutetun saaren. Jos etsit perinteistä unelmalomaa Malediiveilla – kauniita rantoja, iltakävelyitä paljain jaloin auringonlaskuissa ja upeita hotelleja meren äärellä – suosittelemme ehdottomasti hotellisaarta. Jos hotelli, yksityisbungalowit ja alkoholi eivät ole listasi kärjessä, on asutettu saari erinomainen vaihtoehto. Jos haluat kokea enemmän ja lähteä esimerkiksi snorklaamaan, asumattomilta saarilta löytyy useita hyviä vaihtoehtoja!

Kuredu, Malediivit

Bandos

Bandos on upea hotellisaari, joka sijaitsee melko lähellä lentokenttää ja vain lyhyen venematkan päässä. Vehreä pieni saari on klassinen malediivilainen paratiisi – valkeita rantoja, huojuvia palmupuita ja turkoosina kimmeltävä meri. Aivan rannalla on myös värikkäitä koralliriuttoja, jotka tarjoavat loistavat snorklausmahdollisuudet. Saarella pääset nauttimaan ylellisestä rantaelämästä, tutustumaan upeaan vedenalaiseen maailmaan ja rentoutumaan ihanissa spa-hoidoissa. Bandoksella on kaksi hotellia, joista viiden tähden Bandos Maldives on suosituin.

Veligandu

Romanttista Veligandun paratiisisaarta ympäröi kaunis laguuni. Myös tällä saarella on kauniita valkeita rantoja, ja omia koralliriuttoja. Pinnan alla odottaa ainutlaatuinen elämä, jonka vuoksi Veligandu onkin suosittu snorklaajien ja sukeltajien keskuudessa. Veligandu sijaitsee luoteis-Malediiveilla, ja kuuluu pohjois Ari-atolliin. Veligandun saarella on vain yksi hotelli, Veligandu Island Resort & Spa, jossa on mahdollista ottaa myös All Inclusive. Jos haluat lomaasi vielä jotain lisää, voit majoittua myös ylellisessä veden päällä sijaitsevassa villassa.

 Maafushi, Malediivit

Kuredu

Kuredu on edullinen ja hieman pienempi hotellisaari Lhaviyanin-atollilla, jossa on kutsuvia paratiisirantoja. Saarella ei ole koralliriuttoja, mutta merikilpikonnia senkin edestä. Koko saari koostuu yhdestä hotellista, Kuredu Island Resortista. Saarella on myös paljon aktiviteetteja joista valita – suuri sukelluskeskus, golf-kenttä, tenniskenttiä ja spa. Resortilla on myös useita altaita ja ravintoloita, ja voit valita lomallesi myös puolihoidon tai All Inclusiven. Vaikka hotelli on melko suuri, on saarella silti tilaa rauhoittua ja nauttia rentouttavista rantapäivistä pehmeällä hiekalla. 

Kuramathi

Kuramathi vehreä paratiisisaari, ja se onkin Rashdoo-atollin saarista suurin. Myös Kuramathilla on hienoja koralliriuttoja sekä pitkiä hiekkarantoja, joilla voit nauttia myös upeista auringonlaskuista. Kuramathi Island Resortista löytyy kaikki mitä rentouttavaan lomaan tarvitset, kuten esimerkiksi kahdeksan erilaista ravintolaa, kuusi baaria ja spa-hoitola. Lapsiperheille löytyy myös kansainvälinen lastenkerho sekä lastenhoitomahdollisuus. 

Maafushi

Maafushi on yksi Malediivien suurimmista saarista, ja on myös yksi suosituimmista asutetuista saarista matkailijoiden keskuudessa. Saari sijaitsee helpon matkan päässä hektisestä Malen pääkaupungista ja lentokentästä. Maafushin saarella on useita vaihtoehtoja sinulle joka haluat matkustaa Malediiveille edullisesti. Saarella on myös monia retkimahdollisuuksia, ja voit kokeilla useita eri vesiurheilulajeja – sukellusta, snorklausta, vesihiihtoa tai jopa vedenalaisia mopoja (!). Saaren Bikini beach on melko pieni ja eläväinen, mutta voit helposti matkustaa myös lähisaarien rauhallisille rannoille.