Santorinin aarteet

Apollo Magazine

Hautautunut kaupunki

Santorini oli vulkaanisen tuhkan peitossa 3 500 vuotta, joten se on säilynyt erittäin hyvin ja on selkeä osoitus silloisen kulttuurin kehittyneisyydestä. Kaupungissa oli kerrostaloja, viemärijärjestelmä, pieniä katuja ja tori. Luvassa on siis todellinen aikamatka!

Apollo Magazine

Pullotettu aasi

Aasi on saaren tunnuseläin, ja aasinkuvia näkee joka paikassa. Tämä pidetty eläin on antanut nimensä myös paikalliselle Donkey-oluelle. Oluesta on kolme versiota: mieto Yellow, hyvä ja maukas Red sekä vahva Crazy.

Apollo Magazine

Mustia rantoja

Mustalla rannalla on aivan omanlaisensa valo ja tunnelma. Santorini on tuliperäinen saari, ja siksi myös osa rannoista on mustia.

Apollo Magazine

Makeaa viiniä

Santorinin kuuluisa makea viini Vin Santo valmistetaan vaaleista rypäleistä, jotka kuivataan korjuun jälkeen auringossa. Viinillä on kaunis meripihkan väri, ja se on makeaa ja hyvää.

Apollo Magazine

Aasitaksi

Firan satamasta on kaupunkiin 580 porrasaskelmaa. Nykyisin ylös pääsee hikoilematta köysirataa pitkin, mutta perinteisempää kokemusta kaipaavien kannattaa vinkata aasitaksi!

Apollo Magazine

Mahtavia maisemia

Santorini tunnetaan maisemistaan. Saaren kalderana tunnettu toinen puoli viettää jyrkästi mereen, ja näkymät ovat hätkähdyttävän hienot: kallionkielekkeillä olevia taloja, sinisiä ja valkoisia väriläikkiä ja kristallinkirkasta merta.

Apollo Magazine

Luolataloja

Firan, Imeroviglin ja Oían kaupungeissa on paljon luoliin rakennettuja taloja, joista on upeat näkymät. Firan satamasta käsin saa hyvän käsityksen siitä, miten luolatalot oikein on tehty.

Apollo Magazine

Paputahnaa

Santorinin papu (fava) on linssin ja kikherneen välimuoto. Siitä tehtävä tahna on aika ainutlaatuista, koska kyseinen papu kasvaa vain täällä.

Apollo Magazine

Valkoinen munakoiso

Pienillä saarilla on paljon erikoisuuksia – kuten Santorinin valkoiset munakoisot.

Apollo Magazine

Kaprista mausteena

Kapris kasvaa luonnonvaraisena eri puolilla saarta. Se pääsee oikeuksiinsa perinteisessä kreikkalaisessa salaatissa, joka maustetaan usein juuri kapriksen lehdillä. Kerrassaan herkullista!