Ranta jokaiseen makuun

Shoppailijalle, lapsiperheelle, snorklaajalle, maisemabongarille, jokaiselle omansa.

1. Hat Klong Dao, Koh Lanta

Turvallisia vesileikkejä
Saladanin satamakaupungista pääsee muutamassa minuutissa Koh Lantan vilkkaimmalle rannalle. Kasuarinapuut ja kookospalmut reunustavat loivan kaaren muotoista Hat Klong Daoa. Kolmen kilometrin pituinen ranta sijaitsee poukaman suojassa. Perheen pienimmät viihtyvät täällä, koska loivasti syvenevällä rannalla saa leikkiä turvallisesti. Meno bungalowien reunustamalla rannalla on leppoisaa, koska täällä ei ole liikaa kaupustelijoita eikä vesiskoottereita.

2.  Ao Phrae Ae, Koh Lanta

Paras auringonlasku
Long Beachinä tunnettu Ao Phrae Ae sijaitsee viiden kilometrin päässä Saladanista etelään. Valkoisen ja pulverimaisen hiekkansa vuoksi ranta on saaren upein. Neljän kilometrin pituisella rannalla sijaitsevat sulassa sovussa niin rantabaarit, reppureissaajien yöpaikat kuin ykkösluokan hotellitkin. Illan hämärtyessä Long Beach on Koh Lantan paras paikka auringonlaskun ihailulle. Tilaa lempicocktailisi ja hiljenny hetkeen.

3.  Ao Phra Nang, Krabi

Maailman kaunein ranta
Ao Phra Nang on maailman kauneimpia rantoja. Kallioiden eristämälle rannalle pääsee ainoastaan vesitse ja suurin osa Thaimaan matkakuvista on täältä. Turkoosi meri ja jylhät, kuparinpunaiset kalliot tekevät maisemasta ihastuttavan. Ranta ei ole pitkä, mutta hiekka on sitäkin ylellisempää. Aurinkoa voi paeta rannan toisessa päässä sijaitsevaan Tham Phra Nang Nokin luolapyhättöön. Jos kaipaat aktiviteetteja, kokeile kalliokiipeilyä.

4.  Hat Nopparat, Krabi

Rentoudu kuten paikalliset
Ao Nangilta, Krabin suosituimmalta rannalta, pohjoiseen jatkuu Hat Nopparat. Kolmen kilometrin pituinen ranta on paikallisten suosiossa. Aurinkovarjojen sijaan puut tarjoavat suojaa rauhallisella rannalla. Ota mukaan oma pyyhe, sillä Nopparatilta on vaikea löytää aurinkotuoleja. Juoman voi nauttia rantakadulla persoonallisessa kuppilassa, kuten Bad Habit Barissa ja Hippie Barissa. Tule tänne, jos haluat nähdä miten paikalliset viettävät rantaelämää.

5. Kata Beach, Phuket

Vauhdikkaita vesileikkejä
Kivenheiton päässä vilkkaalta Patong-rannalta sijaitsee rennompi Kata, joka on ­shoppailijan unelma. Kaupustelijoilta voi ostaa täällä kaikkea hieronnasta matkamuistoihin ja vaatteisiin. Puolikuun ­muotoisella rannalla voi ­kokeilla varjoliitoa, vesihiihtoa ja banana boatin kyytiä. ­Suurten aaltojensa vuoksi Kata Beach on surffareiden suosiossa. Lyhyen matkan päässä sijaitsevan pienen Ko Pun saaren edusta on suosittu snorklauspaikka.