Phuket aidoimmillaan

Pienen matkan päässä hotellistasi löydät aivan toisenlaisen Phuketin. Nauti viehättävistä pikkurannoista, aidoista ihmisistä ja ihanasta ruuasta. Lähde rohkeasti tutkimaan saarta.

Täällä on helppo viihtyä kristallinkirkkaassa vedessä tai lämpimällä hiekalla sarongiin kietoutuneena. Hyppää hotellin edestä aamupäivällä tuk-tukiin tai taksiin ja nauti vapauden tunteesta sekä Phuketin läntisen rantatien hienoista näkymistä. Saaren luonto on suurenmoinen. Täällä ovat Bangtaon, Laem Singin, Surinin ja Nai Yangin hienot rannat, jotka ovat saaren jättirantoja rennompia.

Vielä suurempaa rauhaa etsivien kannattaa suunnata etelämmäksi Nai Harniin. Siellä kelpaa lekotella koko päivä katsellen veneitä ja nauttien valkoista rantaa ympäröivästä vehmaudesta. Nai Harnin puolesta puhuu sekin, että se on thaimaalaisten oma suosikkiranta. Täällä on helppo viihtyä kristallinkirkkaassa vedessä tai lämpimällä hiekalla sarongiin kietoutuneena. Rantaravintoloissa syöt maailman parasta ruokaa. Istahda bambutuoliin, nauti osterikastikkeella maustettuja wokvihanneksia, grillattuja äyriäisiä tai vaikkapa currykanaa ja ihaile merinäköalaa.

Phuketin koko kulttuurikirjon saa helpoimmin haltuun retkillä. Meidän rakastama Phuket -retkellä vierailet cashewpähkinätehtaalla ja kumipuuplantaasilla. On kiinnostavaa ja avartavaa nähdä, miten arkisia asioita oikeasti valmistetaan. Mielin määrin ostosmahdollisuuksia on tarjolla Patongissa, Karonissa ja Katassa. Kannattaa käydä myös saaren pääkaupungissa Phuket Townissa. Siellä voi tutustua paikalliseen arkeen samalla, kun kuljeskelee pikkukaupasta, kahvilasta ja ravintolasta toiseen. Käy myös kiinalaisessa temppelissä.

Parasta Phuketissa on kuitenkin uhkea Thaimaan luonto. Upeita näkymiä, huumaavia tuoksuja ja vehmasta kasvillisuutta on kaikkialla. Ota haltuun koko Phuket.

Varaa loma Phuketissa