Parasta Dominikaanisessa tasavallassa

PAIKALLISET ERIKOISUUDET

Coco Loco -kookoscocktailia ­kannattaa maistaa. Juoma sekoitetaan vaaleasta rommista, kookosmaidosta, sokerista, ananasmehusta ja maidosta. Joskus mukaan laitetaan myös tilkka amaretto-mantelilikööriä.

Kahden ruokalajin illallinen ilman juomia maksaa noin 9 €/henkilö. Paikalliset pienet ravintolat ovat ­edullisia. Dominikaanikeittiössä lounas on päivän pääateria, ­siihen kuuluu yleensä papukeitto, sekä riisiä ja useampia lihalaatuja kuten kanaa, porsasta ja nautaa. Illallinen on ­hieman kevyempi, usein kalaa tai ­kanaa riisin kera. Jälkiruoaksi ­tarjoillaan trooppisia hedelmiä. ­Ateriat sisältävät ­tavallisesti myös vihreää ruokabanaania joko ­paistettuna tai muusina.

Rannat

Puerta Platan lomakohteissa Cabaretessa ja Playa Doradassa on pitkät, kauniit hiekkarannat. Sosúanlahden hiekkaranta on suosittu sukeltajien ja snorklaajien keskuudessa. Cabarete on leijasurffareiden kotiranta.

Julkinen liikenne

Autonvuokrausta ei suositella, mutta alueella on paljon takseja, joilla on kiinteät hinnat. Taksin saa hotellien läheisyydestä, ja kannattaa sopia taksin kanssa paikka ja aika, josta taksi tulee noutamaan hotellille palattaessa, sillä edestakainen matka on edullisempi. Paikalliset pikkubussit, guaguat, ovat myös mukavia ja helppoja käyttää. Aikatauluja tai kiinteitä pysäkkejä näillä busseilla ei ole, ne lähtevät kun matkustajia on tarpeeksi kyydissä.